Home Main courses Shepherd’s Pie

Shepherd’s Pie

6 min read
0
0
272

RO

Inca o reteta inspirata din bucataria englezeasca, destul de simplu de facut si cu un gust putin diferit fata de ce ma asteptam. De fapt Shepherd’s Pie este o reinterpretare a unui fel destul de des intalnit in bucataria romaneasca : cartofi pireu, cu legume si carne. Eu personal nu am respectat o reteta anume, am vazut la o emisiune cum se face, si am adaptat la ceea ce aveam la indemana.

Ce poate fi mai simplu. In plus a fost o ocazie buna sa imi folosesc vasele ramekin de curand cumparate.

Ingrediente:

– 500 gr cartofi;
– putin unt si putin lapte pentru pireu;
– 500 gr carne tocata de vita si porc;
– 2 morcovi;
– 1 ardei rosu;
– 2 fire ceapa verde;
– 300 gr mazare, eu am folosit congelata;
– 1 lg sos de rosii;
– sare si piper;
– putin marar;

Asadar sa-i dam drumul:

Pasul 1: Am curatat cartofii, i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert.
Pasul 2: Intre timp am inceput sa tai ardeii si morcovii tot in cubulete mici, ceapa marunt iar mazarea am lasat-o putin la dezghetat.
Pasul 3: Carnea tocata am dinstuit-o putin intr-o cratita, cu putin ulei de masline. Am lasat-o pana si-a schimbat culoarea, dupa care am scos-o pe o farfurie.
Pasul 4: In cratita in care s-a facut carnea am adaugat legumele, toate o data, le-am dinstuit putin, cat sa se caleasca ceapa. Dupa ce au stat putin pe foc am pus carnea inapoi. Am mai adaugat o lingura de sos de rosii si putin marar tocat. Le-am mai lasat aprox 5 minute, dupa care am oprit focul.
Pasul 5: Intre timp cartofii au fiert si se poate face pireul. Reteta clasica, cu unt, lapte si putina sare.
Pasul 6: Se asambleaza cele 2 elemente intr-un vas termorezistent, mai mare ca sa incapa tot, sau eu am folosit niste vase ramekin, care sunt ceva mai mici, dar iese cam o portie/vas. Se pune un strat generos de carne cu legume, iar peste el se aseaza/niveleaza pireul.
Pasul 7: Si la cuptor cu ele, pentru 15-20 de minute, pana se rumenesc cartofii si capata o culoare aurie.
Se scot si se servesc. Eu am facut langa o salata de legume proaspete. A aratat fabulos si a avut un gust demential. Legumele si-au pastrat aromele si textura a fost interesanta. O combinatie reusita. Pofta deci!

EN

An English recipe, the Shepherd’s Pie, reminds me of a pretty common type of food in our country, mashed potatoes with meat and veggies. Very simple to make, and a good opportunity to use my ramekins.

Ingredients:

– 500 gr potatoes;
– some butter and milk for the mashed potatoes;
– 500 gr of ground meat, pork and beef;
– 2 carrots;
– 1 red bell pepper;
– 2 green onions;
– 300 gr peas;
– 1 spoon of tomato sauce;
– salt and pepper;
– a little bit of dill;

There are a few simple steps:

Step 1: Put the chopped potatoes to boil in some water.
Step 2: In the mean time I’ve cut the carrots, peppers, and onions in small slices, and unfrozen the peas.
Step 3: I fried the minced meat in some oil, until it started to crumble, then I removed it from the pan.
Step 4: In the same pan I added the veggies, let them fry a little bit, and then added the meat again. On top I’ve put the tomato sauce and the chopped dill.
Step 5: Make the mashed potatoes , with some butter, milk, salt and pepper.
Step 6: Asemble these 2, one layer of meat and veggies, and the mashed potatoes on top.
Step 7: And in the oven for 15-20 minutes, until the potatoes have a golden crust.
I made a fresh tomatoes salad, and eat them all together. It was delish!

legume taiate, mazare carne tocata, morcovi pireu de cartofi, ramekinshepherd's pie, salata copt la cuptor, ramekin carne tocata, legume calite

Save

Save

Salvează

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • Muffins cu branza si broccoli

    In sfarsit am apucat sa postez si o reteta de muffins sarate. De mult era in plan, dar de …
  • Conopida la cuptor

    Cred ca toata lumea stie de conopida la cuptor. Sau cel putin am trait cu aceasta impresie…
Load More Related Articles
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • De prin Praga

    Despre Praga as putea vorbi intr-una. Este a doua oara cand mergem si a fost o experienta …
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
Load More By DianaSa
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
  • Fish’n’chips

    Cred ca n-are rost sa mai specific ca sunt un mare fan de peste si fructe de mare, in oric…
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Chiftea in bacon

Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…