Home Easy recipes Baba Ghanoush

Baba Ghanoush

5 min read
0
0
321

aperitiv, baba ghanoush


RO


Cu gandul la saptamana trecuta, cand inca eram cu picioarele in nisipul din Creta, am bagat repede in lucru o reteta de Baba Ghanoush. Aceasta este o reteta araba stiu…deci ce treaba are cu Grecia ?!?! :)) Well am citit despre reteta in avionul spre Creta, iar in compozitie intra iaurt grecesc si ulei de masline. Soo there 3 motive pentru care il asociez pe Baba cu vacanta in Grecia.


INGREDIENTE


– 3 – 4 vinete mari coapte;
– 2 – 3 linguri de tahini;
– 2 linguri de ulei de masline;
– 2 linguri de iaurt grecesc;
– 1 – 2 catei de usturoi;
– zeama de la o lamaie;
– cateva frunze de patrunjel.


MOD DE PREPARARE


Prima data se coc vinetele. Se decojesc si se sareaza. Se lasa la stors macar o ora. Apoi se amesteca cu restul ingredientelor: cu cele 3  linguri de tahini(pasta de susan), usturoiul maruntit, 2 linguri ulei de masline, cele 2 linguri de iaurt grecesc, zeama de la lamaie si verdeata taiata marunt.

Cand e gata se mai lasa la frigider pentru o ora-doua si apoi se poate servi. Eu mai presar ulei de masline deasupra, pentru ca nicioadata nu este destul ulei de masline.

As usual se face super simplu. Se foloseste pe post de aperitiv, sau chiar fel principal, depinde cat mananci din ea 😀 . Merge de minune cu lipie, sau chipsuri sau chiar o paine prajita. Este ideala pentru musafiri sau pentru seara de film. Enjoy!


EN


Thinking about last week, when I was with my feet in the sand in Crete, I quickly whipped up a recipe of Baba Ghanoush. I know,  this is an Arabic recipe … so then what’s the deal with Greece?!?! :)) Well I read about this recipe on the plane to Crete, and the composition also includes Greek yoghurt. Soo there 2 reasons why I associate Baba with my vacation in Greece.


INGREDIENTS


– 3 – 4 large eggplants, baked;
– 2 – 3 spoons of tahini (sesame paste);
– 2 tablespoons of olive oil;
– 2 tablespoons of Greek yogurt;
– 1 – 2 cloves of garlic;
– lemon juice from one lemon;
– a few leaves of parsley.


PREPARATION METHOD


First grill the eggplants, on direct fire if possible. It’s important to have that smokey flavour in the eggplant. Then peal the exterior and add some salt on them. Leave them like this for at least an hour. Mix them with the rest of the ingredients: 3 tablespoons of tahini (sesame paste), chopped garlic, 2 tablespoons olive oil, 2 tablespoons of Greek yoghurt, lemon juice and finely chopped herbs.

When it’s ready, leave it in the fridge for an hour or two and then serve.

As usual, it’s super easy to make. It can be used as an appetizer, or even a main course, depending on how much you eat 😀 . It works well with pita, or chips or even a toasted bread. It is ideal for guests or for the film evening. Enjoy!

vinete coapte, salata de vinetereteta simpla, reteta aperitiv eggplant salad, easy recipe

  • Salata rece cu fussili, avocado si legume

    Salata asta este plina de bunatati. Ca si inspiratie, m-am luat dupa o poza de pe Instagra…
  • Budinca de orez

    Despre budinca de orez am aflat zilele trecute de la o prietena. Recunosc, pare ca am trai…
  • Taitei Thai cu legume si porc

    La taiteii astia ma intorc frecvent. Se numara printre cumparaturile mele preferate de la …
Load More Related Articles
Load More By DianaSa
  • Waffe sarate, cu bacon si cheddar

    Despre waffe am mai scris pe blog. Erau dulci, acoperite cu un munte de fructe si ciocolat…
  • Muffins cu legume

    Nu e nici un secret ca iubesc muffins-urile. Dulci sau sarate, le fac destul de des. Cele …
  • Zucchini fries

    RO M-a luat si pe mine frenezia cu zucchini fries de pe internet. E genul ala de mancare p…
Load More In Easy recipes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Salata rece cu fussili, avocado si legume

Salata asta este plina de bunatati. Ca si inspiratie, m-am luat dupa o poza de pe Instagra…