Home Desserts Banana Bread

Banana Bread

4 min read
0
0
235

Continui epopeea contra risipei cu urmatoarea reteta, de desert de data asta. Acum aduc vorba de fructe. Personal, prefer fructele care sunt mai tari, inainte sa se coaca foarte bine. De exemplu bananele, de obicei le iau si le mananc verzi, putin tari, that’s how I roll. Uneori mai ramane una, care apuca sa se coaca peste masura, se innegreste, si arata as zice ciudat. Stiu ca nu e stricata, dar mai stiu si ca nici nu se va mai atinge nimeni de ea. Reteta de mai jos este perfecta pentru bananele super coapte, moi si dulci.


INGREDIENTE


– 140g unt, la temperatura camerei;
– 140g zahar;
– 2 oua intregi, batute bine,
– 140gr faina;
– 1 pliculet praf de copt;
– 2 banane coapte bine;
– ciocolata menaj, pentru glazura;
– nuci sau alune de padure caramelizate, pentru decor.


MOD DE PREPARARE


Se incalzeste cuptorul pe cea mai mare treapta.
O tava de chec se unge cu putin unt si se acopera cu hartie de copt.
Intr-un bol se bate cu mixerul untul cu zaharul pana devine usor si pufos. Intr-un bol mai mic se bat cele doua oua cu telul. Apoi se pun incet peste crema de unt cu zahar. Se adauga si putina faina si se amesteca incet. La sfarsit se pune restul de faina, cu praful de copt si bananele bine pasate. Dupa ce s-au omogenizat bine toate ingredientele se toarna in tava pregatita.
Se lasa la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, sau se testeaza cu scobitoarea. Cand este curata inseamna ca e gata. Se lasa la racit cam 10 minute, dupa care se scoate din tava.
Intre timp se face glazura. Eu am optat pentru una din ciocolata [care nu lipseste niciodata din casa]. Dupa ce se acopera cu glazura se poate orna cu nuci, sau alune de padure, sau ceva fulgi de fructe uscate. Depinde de preferintele fiecaruia, toate merg bine cu banane si ciocolata 🙂 .
Cel mai bine se consuma cand s-a racit, se taie mai usor si se intareste si glazura putin. Este ca un chec moale, pufos si cremos, cu un gust fenomenal, unul din deserturile mele preferate. Se face simplu, nu-mi pierd jumatate de viata in bucatarie, si te poti bucura de el cateva zile, alaturi de cafea, ceai sau prieteni 😛 . It’s a hit!

banane coapte, reteta desertdesert cu banane, reteta desertglazura de ciocolata, banana bread banane si ciocolata, desert cu banane reteta desert, desert cu banane

  • What to eat in Barcelona ?

    RO Ce se poate manca bun in Barcelona? Una din primele intrebari pe care mi le-am pus cand…
  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
  • Tarta rustica cu afine

    RO Un desert de vara, usor de facut [cum altfel] un fel de tarta gallete care se poate ump…
Load More Related Articles
  • Barcelona travel

    RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…
  • What to eat in Barcelona ?

    RO Ce se poate manca bun in Barcelona? Una din primele intrebari pe care mi le-am pus cand…
  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
Load More By DianaSa
  • Tarta rustica cu afine

    RO Un desert de vara, usor de facut [cum altfel] un fel de tarta gallete care se poate ump…
  • Clafoutis cu visine

    RO Despre Clafoutis am tot auzit in ultima vreme, si am constatat cu bucurie ca aceasta pr…
  • Cookies cu unt de arahide

    RO E timpul pentru o noua reteta de desert cu unt de arahide. Din nou, este super-simplu d…
Load More In Desserts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Barcelona travel

RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…