Home Food trips Brugge Food

Brugge Food

7 min read
0
0
38

Ca si in excursiile anterioare, si in Brugge mi-am dedicat o parte din timp [si din bani 🙂 ] mancarurilor si bunatatilor locale. Un city-break infrigurat, dat fiindca acolo era cu cateva grade bune mai frig decat in Timi, ne-am petrecut mult timp prin carciumi, bodegi, bistro-uri si pub-uri. Si clar nu ne-a parut rau.

Imi dau seama ca sunt gurmanda cand intreb oamenii care au mai fost in locatia respectiva “Cum e mancarea pe acolo?”, iar ei imi raspund cumva indiferenti ca este ok…Iar eu ma entuziasmez de o gramada de chestii pe acolo.

Same here. Am descoperit bunatatiile locale destul de rapid, in cele 3 zile cat am stat. Mi-am facut temele de acasa, si am navalit direct pe Chocolaterii. Cea mai buna ciocolata. Fiecare shop are stilul lui propriu de a pregati variatele soiuri de praline, trufe, biscuiti, ciocolata calda. You name it, ca se gaseste acolo. Ciocolata are o concentratie mare de cacao, undeva pe la 70%, si nu este atat de dulce, cum sunt cele din comertul nostru decazut. Ciocolata are un gust profund, bogat si catifelat. Trufele sunt extraordinare, iar ciocolata calda este perfecta ca sa iti incepi ziua bine.

Next am descoperit Wafflele. Wafflele belgiene sunt so far cele mai bune pe care le-am gustat. Diferite de cele din Amsterdam care erau mici si super dulci. Am gasit un bistro care servea si waffle sarate si waffle dulci. Evident ca am mancat aici in fiecare dimineata. Din sortimentul de waffe sarate recomand suta la mie cele Norvegiene – cu somon afumat, crema de branza cu ierburi si rosii cherry. Am mai mancat si waffe BLT si Cheese Festival, ambele cu branza delicioasa si sunca. Si cele dulci au fost senzationale, am luat Banana Bonanza si Chocolate Madness. Toate ingredientele sunt fresh, ti le aduc separat si poti sa iti amesteci singur in ce proportii vrei. Mi s-a parut foarte fain pentru ca astfel am apucat sa gust si sa interactionez cu fiecare element si sa le savurez mult mai atent. Deci daca cumva ajungeti prin Brugge aruncati-va intr-o waffa la House of Waffles.

Urmatoarea pe lista a fost Berea. Este paradisul oricarui pasionat de bere, si nu numai. O multime de sortimente, toate cu personalitate si gust, berea artizanala este la ea acasa in Belgia. Dupa ce am baut acolo, toata berea noastra mi se pare apoasa si am plans cateva zile pana m-am obisnuit cu relitatea cruda a vietii de aici. Dar cum ziceam e un must de incercat, sortimentele de bere variaza de la unele light de la 2-3% pana la unele strong de 10-11%. Noi le-am incercat pe toate. Am gustat si eu timid din cea de 11%, un stout foarte bun la gust, usor ciocolatos si catifelat, ca o prajitura. Berile se gasesc…in berarii. Aici sunt la preturi mai acceptabile decat in restaurante, unde ajung pana la 8 euro. Media in berarie este la 3 euro si ofera o sortimentatie vasta. Sunt de obicei pline de lume, dar sunt multe asa ca un loc tot se gaseste pe undeva. Noi ne-am facut de cap la Delaney Irish Pub. Au si mancare buna si o atmosfera perfecta pentru degustat bere.

Iar despre mancarea propriu-zisa nu pot sa ma plang, ca si orice turist am avut parte de tot felul de experiente. Nasoale cu mancare scumpa si destul de putin impresionanta, dar si excelente cu mancare buna la preturi decente. Zic sa nu va aventurati in centru, nu e neaparat bun dar este cu siguranta scump. Este de ajuns sa o luati pe stradutele micute din lateral si gasiti puburi si bistro-uri cu oferte mult mai avantajoase. Am incercat scoicile, dar recunosc ca nu s-au ridicat la nivelul celor din Barcelona. Poate a fost de vina Marea Nordului, poate a fost bucatarul :P, dar nu am fost foarte incantata de ele.

Deci recapitulare, when in Brugge incercati : 1 – Berea; 2 – Wafflele; 3 – Chocolateriile; 4 – O mancare buna langa o bere buna.
NE-A-PA-RAT.

Despre Brugge, orasul si ce e pe acolo de vazut, cititi si articolul despre calatoria acolo >>> Brugge City-Break.

hot chocolate, ciocolata belgianawaffle dulci, waffe cu ciocolatamic dejun, waffe cu somonwaffe BLT, mic dejun waffe cu branza, waffe saratetrufe delicioase, chocolaterie dulciuri artizanale, ciocolata delicioasabiscuiti cu ciocolata, desert cacao, ciocolata neagra cupcakes, ciocolata artizanalatocana belgiana, pranz deliciosscoici cu sos, scoici belgienepahar de bere, bere recesortimente de bere, bere artizanalabere la pahar, bere artizanalacascaval cubulete, snack de berepireu de mazare, cod prajitcoaste la cuptor, salata asortata terasa, butoi de bereterasa colorata, mese si scauneustensile de bucatarie, vitrina magazinceramica handmade, boluri colorateceramica handmade, ceramica colorata

  • Prin Brugge

    Am inceput sezonul de tripuri mai incet anul acesta, cu vreo doua city break-uri. Unul in …
  • Chiftelute din broccoli

    RO “Inca o reteta de chiftele verzi!!!” 🙂 stiuuu ca asta o sa ganditi. Dar de …
  • Cookies cu unt de arahide

    RO E timpul pentru o noua reteta de desert cu unt de arahide. Din nou, este super-simplu d…
Load More Related Articles
  • Prin Brugge

    Am inceput sezonul de tripuri mai incet anul acesta, cu vreo doua city break-uri. Unul in …
  • Chiftele de peste

    RO Aceasta reteta, de chiftele de peste, era pe my to do list de ceva vreme. Inspirata din…
  • Mac&Cheese Verzi

    RO Este timpul pentru o noua combinatie inedita si [daca mai e nevoie sa o spun] fenomenal…
Load More By DianaSa
  • Prin Brugge

    Am inceput sezonul de tripuri mai incet anul acesta, cu vreo doua city break-uri. Unul in …
  • De prin Praga

    Despre Praga as putea vorbi intr-una. Este a doua oara cand mergem si a fost o experienta …
  • De prin Garana

    Garana fara Jazz, pentru mine, este mult mai faina. Am mers de multe ori, primavara, toamn…
Load More In Food trips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Prin Brugge

Am inceput sezonul de tripuri mai incet anul acesta, cu vreo doua city break-uri. Unul in …