Home Easy recipes Cartofi dulci la cuptor

Cartofi dulci la cuptor

5 min read
0
0
375

Urmeaza o reteta simpla de cartofi dulci, copti. Este o mancare perfecta pentru frigul de afara. Si se poate adapta la cam orice gasiti prin camara. De exemplu in loc de cartofi dulci puteti folosi cartofi normali, mai mari. Sunca, ceapa sunt optionale si pot fi inlocuite cu legume. Dar sa va prezint ce si cum am facut eu.


INGREDIENTE


– 2 cartofi dulci, de dimensiune mare;

– 2 oua;

– 1 ceapa medie, taiata cubulete;

– sunca afumata taiata cubulete;

– branza cheddar taiata cubulete;

– 2 linguri de smantana;

– putin ulei de masline;

– condimente: sare si piper, dupa gust.


MOD DE PREPARARE


In clipul de mai jos am cuprins principalele etape in realizarea cartofilor copti.

1.Prima data se aleg cartofii cu dimensiuni mai mari, pe care doriti sa-i pregatiti. Se pun intregi intr-o tava, se stropesc cu ulei de masline si cu sare. Se dau la cuptor pana sunt copti, si sunt moi. Se scot si se lasa la racit.

2.Cand s-au racit se taie un capac la fiecare, si se scobeste partea interioara.

3. Se preseaza continutul cartofilor si se amesteca cu ceapa taiata cubulete, sunca, si ouale batute cu smantana. Se mai asezoneaza dupa gust cu sare si piper.

4. Amestecul rezultat se toarna inapoi in cartofi si se acopera cu bucatelele de cheddar.

5. Se dau mai apoi la cuptor pana se rumenesc.

Si gata, o mancare satioasa si hranitoare, numai buna de infruntat frigul de afara.

EN

Up next a simple recipe of baked sweet potatoes. It’s a perfect food for the cold outside. And you can adapt it to whatever you find in the pantry. For example, instead of sweet potatoes, you can use larger normal potatoes. Ham, onions are optional and can be replaced with vegetables. But let me introduce you what and how I did.


INGREDIENTS


– 2 sweet potatoes, large in size;

– 2 eggs;

– 1 medium onion, finely chopped;

– smoked ham, chopped in cubes;

– cheddar cheese;

– 2 spoons of cream;

– 1 spoon of olive oil;

– seasoning: salt and pepper.

PREPARATION METHOD

In the video below I have tried to cover the main stages in making these baked potatoes.

1. First choose the larger potatoes you want to prepare. Put them whole in a tray, sprinkle with olive oil and salt. Throw them in the oven until they’re baked and soft. take them out and let them cool.

2. When cooled, cut off a lid at each, and scoop the inner part of the potatoes.

3. Press the potato contents and mix with the onion, ham, and eggs with sour cream. Season after taste with salt and pepper.

4. Pour the mixture back into potatoes and cover with shreded cheddar cheese.

5. Then cook in the oven until crispy and browned.

And ready, a hearty and nourishing food, the best way to face the cold outside.

Load More Related Articles
Load More By DianaSa
  • Waffe sarate, cu bacon si cheddar

    Despre waffe am mai scris pe blog. Erau dulci, acoperite cu un munte de fructe si ciocolat…
  • Muffins cu legume

    Nu e nici un secret ca iubesc muffins-urile. Dulci sau sarate, le fac destul de des. Cele …
  • Zucchini fries

    RO M-a luat si pe mine frenezia cu zucchini fries de pe internet. E genul ala de mancare p…
Load More In Easy recipes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Batoane cu cereale

Cu greu m-am urnit dupa concediu. Mai greu mi-a fost si din cauza caldurii de afara. Am in…