Home Easy recipes Cel mai iute sos

Cel mai iute sos

6 min read
0
0
77

RO


Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la prietenii nostri Cristina si Karci am primit ardei iuti – cei mai iuti e care am avut placerea sa-i mananc. Iar din gradina de la Sanmihai am primit rosii uriase. Totul bio si natural. Si meeeega-gustos. Dintr-un ardei  am mancat 10 % si am amortit amandoi timp de o ora 🙂 Am zis ca nu avem cum sa-i dovedim..fara sa murim :)), asa ca am hotarat sa ne facem un sos iute pe care sa-l folosim in si pe mancaruri.

Modul de preparare este foarte simplu, aveti nevoie de un cuptor si de un blender.

Intr-o vas termorezistent se pun 3 rosii mari si grasune, sau 4-5 mai mici, 5 catei de ustroi, 2 cepe rosii, si un ardei iute sau mai multi depinde cat de puternic vreti sa faceti sosul. Rosiile si ceapa se taie in doua, iar ardeiul iute se pune intreg, cu tot cu samburi. Se stropesc cu ulei de masline, sare, piper, putina boia, putin otet de mere, si o lingura de zahar. Se amesteca sa fie toate legumele acoperite. Se dau la cuptor pana se coc legumele si incep sa lase putina zeama. Cand sunt gata se scot din tava cu tot cu zeama si se pun in blender. Se mai poate adauga putina verdeata, si se blenduie bine tot. L-am turnat intr-o sticla de bulion, iar dupa ce s-a racit l-am depozitat in frigider.

Nu l-am gandit sa reziste mult asa ca l-am tot folosit in mancare in ultima saptamana. Se poate folosi pe post de ketchup sau ca se poate amesteca in alte sosuri. Este picant dar tolerabil, are o iuteala care trece repede.

Sosul este o modalitate usoara si sanatoasa de a da savoare mancarii.


EN


Below a quick hot sauce made from the goodies I’ve received last week. From our friends, Cristina and Karci, we got some hot hot peppers – the hottest I’ve ever had. And from the Sanmihai garden I got some huge tomatoes. Everything organic and natural. And meeeega-tasty. From one hot pepper we ate about 10% and we were numbed for an hour 🙂 We’ve decided that they were imposible to eat raw like that :)), so we decided to make a quick homemade hot sauce.

How to cook is very simple, you need an oven and a blender.

In a heat-resistant tray put 3 large and fat tomatoes, or 4-5 smaller, 5 garlic goves, 2 red onions, and one hot pepper or more depending on how strong you want to make the sauce. Tomatoes and onions are cut in two, and the hot pepper is whole, with whole grains. Sprinkle with olive oil, salt, pepper, a little apple vinegar, and a spoonful of sugar. Mix all until the vegetables are covered. Bake in the oven until the vegetables are baked and they start to leave some juice. When they are ready, remove them from the pan with the juice and put them in the blender. You can add some fresh herbs, and blend everything well. I poured it into an empty bottle, and after it was cold I put it in the fridge.

I’ve been cooking with this sauce for the last week. It can be used as ketchup or mixed in other sauces. It’s spicy but tolerable. I love this simple and flavourful sauce.

 

red hot peppers, ardei iutirosii de gradina, rosii biolegume la cuptor, legume coapte mancare la blender, legume in blender sos picant, homemade sauce sos delicios, sos picant reteta sos picant, sos delicios

  • What to eat in Barcelona ?

    RO Ce se poate manca bun in Barcelona? Una din primele intrebari pe care mi le-am pus cand…
  • Tarta rustica cu afine

    RO Un desert de vara, usor de facut [cum altfel] un fel de tarta gallete care se poate ump…
  • Mamaliga prajita cu branza, la cuptor

    Stiti cum se spune…cand omul nu are de lucru isi face…:) Asa si eu in cazul de…
Load More Related Articles
  • Barcelona travel

    RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…
  • What to eat in Barcelona ?

    RO Ce se poate manca bun in Barcelona? Una din primele intrebari pe care mi le-am pus cand…
  • Tarta rustica cu afine

    RO Un desert de vara, usor de facut [cum altfel] un fel de tarta gallete care se poate ump…
Load More By DianaSa
  • Mamaliga prajita cu branza, la cuptor

    Stiti cum se spune…cand omul nu are de lucru isi face…:) Asa si eu in cazul de…
  • Ratatouille lenes

    Vara aceasta ploioasa a facut din mine un om fericit. Personal, urasc caldurile mari din t…
  • Supa crema de rosii

    RO Bucataria mea a fost invadata de rosii zilele trecute. Grasune si coapte, nu am mai put…
Load More In Easy recipes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Barcelona travel

RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…