Home Desserts Chec cu pere din vin

Chec cu pere din vin

3 min read
0
0
247

Revin la aceasta reteta, de data aceasta cu niste pere mai smechere. Perele in vin de la Muma Codrului, au fost perfecte pentru acest chec. In primul rand sunt gata pregatite, fara coaja, moi si mici, ideale pentru tava de chec. Data trecuta a trebuit sa pregatesc perele, care au fost prea mari…si situatia a fost putin diferita si mai complicata ( vezi aici reteta de chec). Acum a fost mai simplu si am folosit doar reteta pentru aluat.


INGREDIENTE


– pentru amestecul de chec

– 200 gr faina;
– 150 gr zahar;
– 35 gr cacao;
– 1 lingurita scortisoara macinata;
– 1 plic praf de copt;
– 1 ou;
– 200 ml lapte;
– 120 ml ulei vegetal (de floarea soarelui);

– un borcan de pere in vin;

– optional pentru glazura, ciocolata de menaj si fulgi de migdale;


MODUL DE PREPARARE IN CLIPUL DE MAI JOS


1. Aluatul de chec se face simplu, amestecand ingredientele uscate cu cele umede. Intr-un bol se bate bine oul, se adauga laptele si uleiul vegetal. In alt bol se amesteca faina cu scortisoara, zaharul, cacaua si plicul de praf de copt. Se combina bine cele doua si iese un aluat usor maleabil. La final am adaugat si putina ciocolata sfaramata in aluat.

2. Intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt, faina si putin unt, se toarna aluatul prajiturii pana la jumatate. Apoi se pun perele tavalite in faina si cacao. Se apasa sa intre bine in aluat. Se toarna pe langa ele si restul de aluat, pana sunt acoperite. Se da la cuptor in jur de 30-40 de minute, si se verifica din cand in cand cu scobitoarea. Cand este curata, se poate opri focul si se lasa la racit.

3. Glazura optionala. La final eu am acoperit checul cu o glazura de ciocolata neagra si am presarat niste fulgi de migdale. Aici fiecare poate face dupa preferinte. Eu sunt mai ciocolatoasa de fel, asa ca the more the better 🙂 . Enjoy!

pere in vin, reteta prajitura,
chec cu ciocolata, reteta chec,
chec cu pere, felie de chec,
desert delicios, chec cu cacao,
Load More Related Articles
Load More By DianaSa
Load More In Desserts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Batoane cu cereale

Cu greu m-am urnit dupa concediu. Mai greu mi-a fost si din cauza caldurii de afara. Am in…