Home Desserts Checul de Craciun

Checul de Craciun

5 min read
0
0
218

RO

Checul de mai jos este un fel de traditie in familia mea, este nelipsit la Craciun. Reteta o am de la bunica, mama tatalui meu. Este un fel de prajitura a saracului 🙂 , adica ingredientele sunt basic, fara chestii exagerate, si se face simplu si repede. Eu o pregatesc de Sarbatori, mai ales iarna, mi se pare ca se potriveste mai bine in peisaj, langa o cana cu cafea aburinda, sau o ciocolata calda, uitandu-te pe geam, cum ninge. Dar deviez …

Ingredientele:

– un ou;
– o cana de zahar;
– un pliculet zahar vanilat;
– unt, aproximativ cat o lingura, sau de marimea unui ou;
– o cana de lapte;
– un plic de praf de copt, dizolvat in zeama de lamaie;
– doua cani de faina;
– o lingura de cacao;
– o mana de stafide, nuci, ciocolata sau rahat.

Se amesteca ingredientele in urmatoarea ordine, cu mixerul intr-un bol: Primul se bate oul cu zaharul, se adauga apoi pliculetul de zahar vanilat si untul, si se bat un pic pana devine un amestec spumos. Apoi se adauga incet laptele, praful de copt si canile de faina. Dupa ce s-au amestecat bine ingredientele se adauga stafidele, nucile tocate, rahat sau ciocolata, aici depinde de ce se gaseste prin casa, si se amesteca cu o spatula. Jumatate din compozitie se toarna in tava de chec tapetata cu hartie de copt. In restul ramas se adauga o lingura de cacao si se omogenizeaza. Se pune peste prima tura de aluat, in zona de mijloc.

Se da la cuptor pentru….jumatate de ora, la mine, dar depinde de cuptorul fiecaruia, se urmareste sa creasca, eu fac de obicei testul scobitoarei. Cand e gata, se lasa sa se raceasca si se scoate din tava. Si gata.

Se poate servi cu zahar pudra deasupra, sau simplu, in compania unei cafele, the choice is yours. Enjoy!

Sarbatori Fericite si imbelsugate! 🙂

EN

This recipe is for a cake similar to a sponge cake or a banana bread…without the banana of course. It is a recipe I’ve got from my grandma, my father’s favourite, usually a Christmass dessert.

Ingredients:

– one egg;
– 1 cup of sugar;
– 1 teaspoon vanilla sugar;
– butter, about the size of an egg;
– 1 cup of milk;
– baking powder, mixed in lemon juice;
– 2 cups of flour;
– one spoon of cocoa;- a handfull of raisins, nuts or chocolate.

You mix the ingredients as it follows: first the egg with the sugar, the butter, then the milk, baking powder and the cups of flour.  At the end you add the nuts/raisins and chocolate. Half of the batter will be pour in a tray, and in the remaining half will be added cocoa. Pour it over the rest of the batter, then bake it in the oven for 30 minutes. When it’s ready let it cool then serve it with hot chocolate.

Enjoy it! and Merry Christmas!

chec de craciun, desert ingrediente chec, stafide chec delicios, reteta usoarachec delicios, nuci

chec cu nuci, desert

Save

Save

Save

Save

Salvează

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
  • Muffins cu branza si broccoli

    In sfarsit am apucat sa postez si o reteta de muffins sarate. De mult era in plan, dar de …
Load More Related Articles
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • De prin Praga

    Despre Praga as putea vorbi intr-una. Este a doua oara cand mergem si a fost o experienta …
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
Load More By DianaSa
  • Praji cu unt de arahide, cocos & ciocolata

    Mi se intampla de multe ori sa ma entuziasmez la un aliment si sa raman intotdeauna cu mai…
  • Tort festiv cu crema de Oreo

    Am mai spus ca sunt un fan dedicat al Craciunului? Like the biggest one there is 🙂 Astept …
  • Christmas Cookiezzz

    Am facut aceste prajiturele de Craciun. Erau in plan demult, dar nu am avut pana acum sufi…
Load More In Desserts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Chiftea in bacon

Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…