Home Desserts Checul de Craciun

Checul de Craciun

5 min read
0
0
93

RO

Checul de mai jos este un fel de traditie in familia mea, este nelipsit la Craciun. Reteta o am de la bunica, mama tatalui meu. Este un fel de prajitura a saracului 🙂 , adica ingredientele sunt basic, fara chestii exagerate, si se face simplu si repede. Eu o pregatesc de Sarbatori, mai ales iarna, mi se pare ca se potriveste mai bine in peisaj, langa o cana cu cafea aburinda, sau o ciocolata calda, uitandu-te pe geam, cum ninge. Dar deviez …

Ingredientele:

– un ou;
– o cana de zahar;
– un pliculet zahar vanilat;
– unt, aproximativ cat o lingura, sau de marimea unui ou;
– o cana de lapte;
– un plic de praf de copt, dizolvat in zeama de lamaie;
– doua cani de faina;
– o lingura de cacao;
– o mana de stafide, nuci, ciocolata sau rahat.

Se amesteca ingredientele in urmatoarea ordine, cu mixerul intr-un bol: Primul se bate oul cu zaharul, se adauga apoi pliculetul de zahar vanilat si untul, si se bat un pic pana devine un amestec spumos. Apoi se adauga incet laptele, praful de copt si canile de faina. Dupa ce s-au amestecat bine ingredientele se adauga stafidele, nucile tocate, rahat sau ciocolata, aici depinde de ce se gaseste prin casa, si se amesteca cu o spatula. Jumatate din compozitie se toarna in tava de chec tapetata cu hartie de copt. In restul ramas se adauga o lingura de cacao si se omogenizeaza. Se pune peste prima tura de aluat, in zona de mijloc.

Se da la cuptor pentru….jumatate de ora, la mine, dar depinde de cuptorul fiecaruia, se urmareste sa creasca, eu fac de obicei testul scobitoarei. Cand e gata, se lasa sa se raceasca si se scoate din tava. Si gata.

Se poate servi cu zahar pudra deasupra, sau simplu, in compania unei cafele, the choice is yours. Enjoy!

Sarbatori Fericite si imbelsugate! 🙂

EN

This recipe is for a cake similar to a sponge cake or a banana bread…without the banana of course. It is a recipe I’ve got from my grandma, my father’s favourite, usually a Christmass dessert.

Ingredients:

– one egg;
– 1 cup of sugar;
– 1 teaspoon vanilla sugar;
– butter, about the size of an egg;
– 1 cup of milk;
– baking powder, mixed in lemon juice;
– 2 cups of flour;
– one spoon of cocoa;- a handfull of raisins, nuts or chocolate.

You mix the ingredients as it follows: first the egg with the sugar, the butter, then the milk, baking powder and the cups of flour.  At the end you add the nuts/raisins and chocolate. Half of the batter will be pour in a tray, and in the remaining half will be added cocoa. Pour it over the rest of the batter, then bake it in the oven for 30 minutes. When it’s ready let it cool then serve it with hot chocolate.

Enjoy it! and Merry Christmas!

chec de craciun, desert ingrediente chec, stafide chec delicios, reteta usoarachec delicios, nuci

chec cu nuci, desert

Save

Save

Save

Save

Salvează

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • De prin Garana

    Garana fara Jazz, pentru mine, este mult mai faina. Am mers de multe ori, primavara, toamn…
  • Tort de ciocolata cu mure

    RO Se apropie ziua mea si in spiritul acestei celebrari, revin cu o reteta de tort, usor d…
  • Waffele de Sambata

    Am exagerat oare cu aceste waffe? E posibil, insa nu regret nimic 🙂 . Dulci sau sarate sun…
Load More Related Articles
  • I’m a geek in my heart

    Sfarsitul acestui an e plin de science fiction-uri de calitate, ceea ce ma bucura peste ma…
  • De la Food Festival la Scotland Yard

    Dupa cum cred ca deja stie tot omul din Timisoara, in acest weekend / Joi-Duminica / a fos…
  • September’s Terrors

    Septembrie se anunta a fi o luna horror…nu numai pentru ca a venit toamna, a inceput…
Load More By DianaSa
  • Tort de ciocolata cu mure

    RO Se apropie ziua mea si in spiritul acestei celebrari, revin cu o reteta de tort, usor d…
  • Waffele de Sambata

    Am exagerat oare cu aceste waffe? E posibil, insa nu regret nimic 🙂 . Dulci sau sarate sun…
  • Salted caramel cheesecakes

    Pe caldura asta am evitat orice urma de foc in bucatarie. Cand a venit pofta de dulce a tr…
Load More In Desserts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

I’m a geek in my heart

Sfarsitul acestui an e plin de science fiction-uri de calitate, ceea ce ma bucura peste ma…