Home Desserts Checul de Craciun

Checul de Craciun

5 min read
0
0
563

RO

Checul de mai jos este un fel de traditie in familia mea, este nelipsit la Craciun. Reteta o am de la bunica, mama tatalui meu. Este un fel de prajitura a saracului ๐Ÿ™‚ , adica ingredientele sunt basic, fara chestii exagerate, si se face simplu si repede. Eu o pregatesc de Sarbatori, mai ales iarna, mi se pare ca se potriveste mai bine in peisaj, langa o cana cu cafea aburinda, sau o ciocolata calda, uitandu-te pe geam, cum ninge. Dar deviez …

Ingredientele:

– un ou;
– o cana de zahar;
– un pliculet zahar vanilat;
– unt, aproximativ cat o lingura, sau de marimea unui ou;
– o cana de lapte;
– un plic de praf de copt, dizolvat in zeama de lamaie;
– doua cani de faina;
– o lingura de cacao;
– o mana de stafide, nuci, ciocolata sau rahat.

Se amesteca ingredientele in urmatoarea ordine, cu mixerul intr-un bol: Primul se bate oul cu zaharul, se adauga apoi pliculetul de zahar vanilat si untul, si se bat un pic pana devine un amestec spumos. Apoi se adauga incet laptele, praful de copt si canile de faina. Dupa ce s-au amestecat bine ingredientele se adauga stafidele, nucile tocate, rahat sau ciocolata, aici depinde de ce se gaseste prin casa, si se amesteca cu o spatula. Jumatate din compozitie se toarna in tava de chec tapetata cu hartie de copt. In restul ramas se adauga o lingura de cacao si se omogenizeaza. Se pune peste prima tura de aluat, in zona de mijloc.

Se da la cuptor pentru….jumatate de ora, la mine, dar depinde de cuptorul fiecaruia, se urmareste sa creasca, eu fac de obicei testul scobitoarei. Cand e gata, se lasa sa se raceasca si se scoate din tava. Si gata.

Se poate servi cu zahar pudra deasupra, sau simplu, in compania unei cafele, the choice is yours. Enjoy!

Sarbatori Fericite si imbelsugate! ๐Ÿ™‚

EN

This recipe is for a cake similar to a sponge cake or a banana bread…without the banana of course. It is a recipe I’ve got from my grandma, my father’s favourite, usually a Christmass dessert.

Ingredients:

– one egg;
– 1 cup of sugar;
– 1 teaspoon vanilla sugar;
– butter, about the size of an egg;
– 1 cup of milk;
– baking powder, mixed in lemon juice;
– 2 cups of flour;
– one spoon of cocoa;- a handfull of raisins, nuts or chocolate.

You mix the ingredients as it follows: first the egg with the sugar, the butter, then the milk, baking powder and the cups of flour.ย  At the end you add the nuts/raisins and chocolate. Half of the batter will be pour in a tray, and in the remaining half will be added cocoa. Pour it over the rest of the batter, then bake it in the oven for 30 minutes. When it’s ready let it cool then serve it with hot chocolate.

Enjoy it! and Merry Christmas!

chec de craciun, desert ingrediente chec, stafide chec delicios, reteta usoarachec delicios, nuci

chec cu nuci, desert

Save

Save

Save

Save

Salveazฤƒ

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • Cookies cu cacao

    Si inca o reteta de prajiturele de Craciun ๐Ÿ™‚ . Este ultima, promit. Aproape ca am exagerat…
  • Cookies cu zahar

    Urmatoarea reteta de cookies este super simpla si super buna. Le-am ales pentru ca am putu…
  • Cookies cu ciocolata si lichior

    In saptamanile dinaintea Craciunului sunt intr-o cautare continua de retete usoare si deil…
Load More Related Articles
  • Friptura de mangalita cu sos de merisoare

    In general sunt de parere ca in viata asta trebuie sa iti infrunti temerile, sa le iei de …
  • Zucchini fries

    RO M-a luat si pe mine frenezia cu zucchini fries de pe internet. E genul ala de mancare p…
  • Supa crema de linte

    Cu un borcan fenomenal de linte rosie m-am intors de la Targul organizat de Terrabiola, in…
Load More By DianaSa
  • Waffe cu zahar candel

    Mai jos se gaseste una din placerile mele de weekend, waffele de duminica. O prepar de obi…
  • Cookies cu cacao

    Si inca o reteta de prajiturele de Craciun ๐Ÿ™‚ . Este ultima, promit. Aproape ca am exagerat…
  • Cookies cu zahar

    Urmatoarea reteta de cookies este super simpla si super buna. Le-am ales pentru ca am putu…
Load More In Desserts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Friptura de mangalita cu sos de merisoare

In general sunt de parere ca in viata asta trebuie sa iti infrunti temerile, sa le iei de …