Home Desserts Cheesecake ciocolatos

Cheesecake ciocolatos

6 min read
0
0
403

RO


Am gasit aceasta reteta cautand ca de obicei o cale simpla si usoara de-a crea ceva delicios. M-am inspirat dintr-o reteta vazuta la TV, pe care am notat-o din zbor, iar ceea ce m-a atras la el au fost cuvintele: NU ARE NEVOIE DE CUPTOR SI NU ARE NEVOIE DE OUA. Eram in al noualea cer, ce poate fi mai simplu. Tortul de astazi este un fel de cheesecake in combinatie cu o cantitate serioasa de ciocolata.


INGREDIENTE


– 400 gr biscuiti digestivi;
– 75 gr unt topit;
– 800 gr branza dulce, eu am luat ricotta de la Lidl, 3 cutii;
– 4 linguri zahar praf;
– 300 gr ciocolata neagra (de menaj) + 100 gr ciocolata cu lapte + putina ciocolata alba (pentru decor);
– si a must este o tava detasabila pentru torturi.

Se face destul de usor, sunt cativa pasi care necesita putina concentrare, dar nimic imposibil. Sa-i dam drumul deci: Prima data se macina biscuiti, si se dau deoparte. Intr-o cratita se topeste untul, nu trebuie amestecat cu nimic, ci se invarte cratita usor, pana s-a topit tot. Apoi se adauga untul peste biscuiti si se omogenizeaza. Se pune apoi amestecul in tava de tort. Se poate da putin la figider pana se face crema.
Crema de branza: eu am ales Ricotta de la Lidl, pe care am amestecat-o cu 4 linguri de zahar praf. Apoi se face un baine-marie, in care se topeste ciocolata neagra (menaj) cu ciocolata de lapte. Dupa ce s-au topit, se adauga aproximativ 80% din ciocolata topita peste branza. Se omogenizeaza si se adauga peste biscuitii din forma de tort. Se niveleaza si se pune inapoi in figider.
Restul de ciocolata ramasa, se pune peste crema de branza, ca o glazura, se niveleaza, eu am incercat sa o fac cat mai dreapta…nu am prea reusit 🙁 .
Apoi cat glazura este inca moale, din putina ciocolata alba se face un fel de ornament, am topit-o si am tras niste forme cu o scobitoare, recunosc nu a iesit cel mai aratos tort.
Si gata. Se lasa la frigider, cam 2-3 ore, pana se intareste glazura. Eu am scos exteriorul de la forma de tort, si l-am lasat cu partea de jos, nu cred ca se poate muta, sau e destul de dificil de pus pe alta tava. E super bun, iar ca un bonus, nu am umplut bucataria de faina, oua si de caldura. In plus mi-au mai venit si alte idei de combinatii pentru crema de branza, dar asta in alt post 🙂 .

Pana una alta fiti curajosi in bucatarie, si pofta la acest tort!


EN


I found this recipe on TV, and what has draw me to it were the words: IT DOESN’T NEED BAKING OR EGGS. I was intrigued and convinced. The recipe is for a chocolate cheesecake.


INGREDIENTS


– 400 gr digestive biscuits;
– 75 gr melted butter;
– 800 gr ricotta cheese, 3 boxes;
– 4 spoons of powdered sugar;
– 300 gr black chocolate + 100 gr milk chocolate + some white chocolate;
– and a must is a tray with a detachable back.

First you crush the biscuits. Then mix it with the melted butter. Put the mixture in a round cake tray, press it good and put it in the fridge.
The creamcheese filling: mix the ricotta cheese with the powdered sugar. Melt the black chocolate and the milk chocolate together. Add 3/4 of the chocolate on the cheese cream. Stir them and add the cheese filling on top of the biscuit base. The rest of the melted chocolate add as a glaze on top. Use some white melted chocolate for decor, and let it in the firdge for a couple of hours. When it’s cold, slice it, serve it, eat it :D.

So simple and no messy kitchen. Be brave and try new stuff. Enjoy!

biscuiti digestivi, branza ricottaciocolata menaj, ciocolata alba reteta rapida, fara coacere cheesecake, crema branza ricotta, ciocolata menajbiscuiti digestivi, cheesecake branza ricotta, biscuiti digestivi branza ricotta, cheesecake

Save

Save

Save

Save

Save

Salvează

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • Prajitura cu ciocolata, banane&nuci

    RO In aceasta perioada imi vine sa gatesc numai chestii orange sau aramii :)) , in ton cu …
  • Cookies cu unt de arahide

    RO E timpul pentru o noua reteta de desert cu unt de arahide. Din nou, este super-simplu d…
  • Guacamole cu naut picant

    Nu mai este nici un secret ca am o pasiune mistuitoare pentru avocado 🙂 . Mai fac fixatii …
Load More Related Articles
  • Chec cu pere

    Pentru aceasta reteta de chec m-am inspirat de pe site-ul Ciocolata si Vanilie. Nu am rezi…
  • Mousaka

    Cu gandul la ulima noastra excursie in Creta am cucinat aceasta Mousaka. Intamplarea a fac…
  • Hummus in 10 minute

    Despre Hummus sau Humus (nu sunt sigura care e numarul corect de “m”) cred ca …
Load More By DianaSa
  • Chec cu pere

    Pentru aceasta reteta de chec m-am inspirat de pe site-ul Ciocolata si Vanilie. Nu am rezi…
  • Prajitura cu ciocolata, banane&nuci

    RO In aceasta perioada imi vine sa gatesc numai chestii orange sau aramii :)) , in ton cu …
  • Tarta cu fructe

    In postul de mai jos o sa scriu despre esec si cum sa-l intorci pe toate partile pana devi…
Load More In Desserts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Chec cu pere

Pentru aceasta reteta de chec m-am inspirat de pe site-ul Ciocolata si Vanilie. Nu am rezi…