Home Desserts Chessecake cu lime

Chessecake cu lime

4 min read
0
0
55

RO

Aceasta prajitura este o reinterpretare a unei retete deja postate: cheesecake-ciocolatos, doar ca am schimbat putin componenta cremei. Recunosc ca nu sunt amatoare de torturi cu multe creme, cu o tona de oua si o tona de unt, asa ca incerc sa-mi simplific viata pe cat posibil cautand sa fac prajituri cat mai usoare. Reteta asta nu necesita coacere si nu contine ou, faina sau alte nebunii, se face in cel mai simplu mod. De vis.

Ingredientele:
– pentru baza: 400 gr biscuiti digestivi + 80 gr unt topit;
– pentru crema: 2 cutii branza dulce, eu am folosit Ricotta de la Lidl + 4 linguri de zahar praf +  coaja rasa de la 2 limes si o lamaie + sucul de la cele 2 limes si de la lamaie.

In prima faza se face blatul, se toaca biscuitii si se amesteca cu untul topit. Se aseaza in tava, si se dau la frigider pana se prepara crema. Pasul urmator este crema, se amesteca cu mixerul branza cu zaharul praf, si se rade coaja de la limes si lamaie, la sfarsit se adauga sucul de la cele 2 limes si de la lamaie, dupa gust de fapt, mie imi place mai dulce.Se pune peste blatul de biscuiti si se da la frigider. Eu am adaugat peste si putina ciocolata alba, topita, iar apoi am lasat la frigider pentru 2-3 ore ca sa fiu sigura ca se incheaga blatul.

Dupa cum am spus, usor de facut si usor de mancat 🙂 . Este o prajitura usoara de vara, care se pastreaza bine la frigider.

Pofta-buna!

EN

This cake is a follow-up to a chocolate cheesecake, that I’ve made earlier.  This recipe doesn’t need any baking, no eggs or flour, it’s simple and easy. It’s dreamy 🙂

Ingredients:
– for the base: 400 gr digestive biscuits + 80 gr melted butter;
– for the cheese filling: 2 boxes of Ricotta cheese + 4 spoons of powdered sugar + lemon zest from 2 limes + and the juice from 2 limes and a lemon.

First the base is made from the gratted biscuits with the melted butter. Place them in a platter, and put them in the frige until the cheese is done. Next, mix the ricoota cheese with the powdered sugar, the lemon zest, and the juice from the limes. Add the cheese on top of the base, and put it back in the frige. I have also melted some white chocolate and I’ve sprinked it on top.

Easy to make, easy to eat. Keep it in the fridge and it will be perfekt.

Bon appetit!

 

 

Save

Save

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • Tort de ciocolata cu mure

    RO Se apropie ziua mea si in spiritul acestei celebrari, revin cu o reteta de tort, usor d…
  • Salted caramel cheesecakes

    Pe caldura asta am evitat orice urma de foc in bucatarie. Cand a venit pofta de dulce a tr…
  • Muffins cu capsuni

    RO Aici o reteta la care ma intorc de cate ori am chef de ceva rapid si delicios. Muffins …
Load More Related Articles
  • Taitei thai cu pui, broccoli si susan

    RO In sfarsit a trecut canicula, cel putin pentru 3-4 zile, si am profitat de acest respir…
  • Flatliners 2017 vs 1990

    Anul acesta ma bucur de doua remake-uri ale unor filme clasice ale genului horror, It si F…
  • De prin Garana

    Garana fara Jazz, pentru mine, este mult mai faina. Am mers de multe ori, primavara, toamn…
Load More By DianaSa
  • Tort de ciocolata cu mure

    RO Se apropie ziua mea si in spiritul acestei celebrari, revin cu o reteta de tort, usor d…
  • Waffele de Sambata

    Am exagerat oare cu aceste waffe? E posibil, insa nu regret nimic 🙂 . Dulci sau sarate sun…
  • Salted caramel cheesecakes

    Pe caldura asta am evitat orice urma de foc in bucatarie. Cand a venit pofta de dulce a tr…
Load More In Desserts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Taitei thai cu pui, broccoli si susan

RO In sfarsit a trecut canicula, cel putin pentru 3-4 zile, si am profitat de acest respir…