Home Desserts Chessecake cu lime

Chessecake cu lime

4 min read
0
0
227

RO


Aceasta prajitura este o reinterpretare a unei retete deja postate: cheesecake-ciocolatos, doar ca am schimbat putin componenta cremei. Recunosc ca nu sunt amatoare de torturi cu multe creme, cu o tona de oua si o tona de unt, asa ca incerc sa-mi simplific viata pe cat posibil cautand sa fac prajituri cat mai usoare. Reteta asta nu necesita coacere si nu contine ou, faina sau alte nebunii, se face in cel mai simplu mod. De vis.


INGREDIENTE


– pentru baza: 400 gr biscuiti digestivi + 80 gr unt topit;
– pentru crema: 2 cutii branza dulce, eu am folosit Ricotta de la Lidl + 4 linguri de zahar praf +  coaja rasa de la 2 limes si o lamaie + sucul de la cele 2 limes si de la lamaie.

In prima faza se face blatul, se toaca biscuitii si se amesteca cu untul topit. Se aseaza in tava, si se dau la frigider pana se prepara crema. Pasul urmator este crema, se amesteca cu mixerul branza cu zaharul praf, si se rade coaja de la limes si lamaie, la sfarsit se adauga sucul de la cele 2 limes si de la lamaie, dupa gust de fapt, mie imi place mai dulce.Se pune peste blatul de biscuiti si se da la frigider. Eu am adaugat peste si putina ciocolata alba, topita, iar apoi am lasat la frigider pentru 2-3 ore ca sa fiu sigura ca se incheaga blatul.

Dupa cum am spus, usor de facut si usor de mancat 🙂 . Este o prajitura usoara de vara, care se pastreaza bine la frigider.

Pofta-buna!


EN


This cake is a follow-up to a chocolate cheesecake, that I’ve made earlier.  This recipe doesn’t need any baking, no eggs or flour, it’s simple and easy. It’s dreamy 🙂


INGREDIENTS


– for the base: 400 gr digestive biscuits + 80 gr melted butter;
– for the cheese filling: 2 boxes of Ricotta cheese + 4 spoons of powdered sugar + lemon zest from 2 limes + and the juice from 2 limes and a lemon.

First the base is made from the gratted biscuits with the melted butter. Place them in a platter, and put them in the frige until the cheese is done. Next, mix the ricoota cheese with the powdered sugar, the lemon zest, and the juice from the limes. Add the cheese on top of the base, and put it back in the frige. I have also melted some white chocolate and I’ve sprinked it on top.

Easy to make, easy to eat. Keep it in the fridge and it will be perfekt.

Bon appetit!

 

cheesecake, prajitura cu lamaie limes, cheesecake cheesecake cu limes, crema de branza blat de biscuiti, cheesecake

 

Save

Save

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • Mac&Cheese Verzi

    RO Este timpul pentru o noua combinatie inedita si [daca mai e nevoie sa o spun] fenomenal…
  • Scones cu bacon si cheddar

    Scones sunt niste biscuiti/prajiturele fragede si pufoase, din bucataria englezeasca. Sunt…
  • Banana Bread

    Continui epopeea contra risipei cu urmatoarea reteta, de desert de data asta. Acum aduc vo…
Load More Related Articles
  • Fasole verde cu sos din unt de arahide

    RO Ca o placa stricata, tot asa insist si eu cu untul de arahide 🙂 . Urmeaza o reteta vazu…
  • Supa crema de rosii

    RO Bucataria mea a fost invadata de rosii zilele trecute. Grasune si coapte, nu am mai put…
  • Brugge Food

    Ca si in excursiile anterioare, si in Brugge mi-am dedicat o parte din timp [si din bani 🙂…
Load More By DianaSa
  • Cookies cu unt de arahide

    RO E timpul pentru o noua reteta de desert cu unt de arahide. Din nou, este super-simplu d…
  • Banana Bread

    Continui epopeea contra risipei cu urmatoarea reteta, de desert de data asta. Acum aduc vo…
  • Praji cu unt de arahide, cocos & ciocolata

    Mi se intampla de multe ori sa ma entuziasmez la un aliment si sa raman intotdeauna cu mai…
Load More In Desserts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Fasole verde cu sos din unt de arahide

RO Ca o placa stricata, tot asa insist si eu cu untul de arahide 🙂 . Urmeaza o reteta vazu…