Home Main courses Chiftelute cu susan si sos de rosii

Chiftelute cu susan si sos de rosii

3 min read
0
0
275

RO

Un fel de comfort-food, care imi aminteste de copilãrie, de pranzurile care mã asteptau la bunici dupã scoalã. Doar cã am upgradat un pic chiftelutele, le-am adãugat un strat de susan, care mie personal imi gadilã papilele gustative in mod deosebit.

Asadar avem o datã reteta clasicã de chiftelute:
– 500g carne mãcinatã porc / vitã
– un cartof ras
– un usturoi ras
– un ou
– si pesmet (sau paine inmuiatã in lapte) cat sã aibã consistenta doritã amestecul si condimente sare, piper, pãtrunjel si putinã boia iute (iarãsi o preferintã de-a mea, nu e neapãrat necesar).
Dupa ce s-au omogenizat ingredientele, am format bilute mici (prefer chiftelele mici) pe care le-am tãvãlit pe toate pãrtile in susan.
Le-am pus intr-o tavã, acoperitã cu hartie de copt si le-am dat la cuptor panã s-au rumenit pe toate pãrtile.
Sosul de rosii: ceapã rosie, una sau douã, depinde de mãrime, tãiate cubulete si dinstuite in putin ulei de mãsline. Tot acum se taie cubulete o ceatã de rosii, sau se pot folosi si rosii din conservã, cubulete sau intregi, care se adaugã peste ceapa calitã. Am avut si usturoi nou, si am tãiat cateva rondele pe care le-am adãugat in sos. Se condimenteazã, eu am pus putin busuioc, pe langã sare/piper dupã gust evident.
Dupa ce sosul s-a ingrosat un pic, si a mai scãzut zeama de la rosii, se pun inãuntru chiftelutele si se amestecã, panã sunt acoperite cu sos.
Evident se serveste cald, atunci e cel mai bun. Cam atat pentru un pranz hrãnitor dupã o zi grea de lucru. Poftã deci!

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • I’m a geek in my heart

    Sfarsitul acestui an e plin de science fiction-uri de calitate, ceea ce ma bucura peste ma…
  • De la Food Festival la Scotland Yard

    Dupa cum cred ca deja stie tot omul din Timisoara, in acest weekend / Joi-Duminica / a fos…
  • September’s Terrors

    Septembrie se anunta a fi o luna horror…nu numai pentru ca a venit toamna, a inceput…
Load More Related Articles
  • I’m a geek in my heart

    Sfarsitul acestui an e plin de science fiction-uri de calitate, ceea ce ma bucura peste ma…
  • De la Food Festival la Scotland Yard

    Dupa cum cred ca deja stie tot omul din Timisoara, in acest weekend / Joi-Duminica / a fos…
  • September’s Terrors

    Septembrie se anunta a fi o luna horror…nu numai pentru ca a venit toamna, a inceput…
Load More By DianaSa
  • Pulled pork sandwich

    [RO] Unul din sandwich-urile mele preferate, daca pot sa-l numesc sandwich, este acesta: c…
  • Shepherd’s Pie

    RO Inca o reteta inspirata din bucataria englezeasca, destul de simplu de facut si cu un g…
  • Piept de pui cu sos picant de cirese

    RO Continui cu o reteta inspirata din fructele proaspete de sezon, care au impanzit tarabe…
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

I’m a geek in my heart

Sfarsitul acestui an e plin de science fiction-uri de calitate, ceea ce ma bucura peste ma…