Home Desserts Clafoutis cu visine

Clafoutis cu visine

7 min read
0
0
148

RO


Despre Clafoutis am tot auzit in ultima vreme, si am constatat cu bucurie ca aceasta prajitura frantuzeasca se face si super usor. Am citit un pic pe wiki despre reteta, am verificat starea frigiderului si aveam mare parte din ingrediente, asa ca m-am lansat in producerea acestei prajituri 🙂 . Este un fel de flan, seamana cu budinca ca si consistenta, nu este foarte dulce si preia mult din gustul fructelor folosite. Se poate combina si cu alte fructe gen cirese, zmeura sau caise.


INGREDIENTE


– 200g visine curatate de codite si samburi;
– 230ml lapte;
– 50g zahar;
– 3 oua;
– 70g faina;
– 1 lingura extract de vanilie;
– 1 varf de sare;
– 1 lingura zahar pudra, pentru presarat deasupra.


MOD DE PREPARARE


Pasul 1: Se incalzeste cuptorul si se pregateste o tava termorezistenta. Eu am uitat sa pun foaie de copt si mi s-a prins putin pe margini, asa ca next time o sa folosesc si hartie de copt. Daca aveti incredere in cuptor si in tava folosita, se poate pune si fara.

Pasul 2: In blender am facut tot amestecul. Simplu si rapid, cum imi place. Am pus inauntru toate ingredientele, lapte, zahar, faina, oua, extract de vanilie si sare, si le-am mixat pana am obtinut o compozitie omogena. Cand am fost multumita de mix, l-am turnat direct in tava.

Pasul 3: Am dat tava la cuptor scurt, pentru 2 – 3 minute. Am scos apoi vasul, [atentie, aluatul este inca lichid si se poate varsa usor] si am pus deasupra si visinele, fara samburi. L-am mai lasat apoi in cuptor pana s-a rumenit si s-a inchegat. Depinde de cuptorul fiecaruia, dar in jur de 30 de minute sunt suficiente.

Pasul 4: Dupa ce l-am scos din cuptor am presarat zahar pudra, cat inca era cald si l-am mancat imediat (se pare ca atunci cand e cald e cel mai bun).

Enjoy!


EN


About Clafoutis I’ve have heard over and over this summer, and after some research I’ve found out that this French cake is very easy to make. I read on wiki about the recipe, I checked the contents of my fridge and I had a lot of the ingredients, so I decided to make this cake :). It’s a kind of a flan, it has the consistency of a pudding, it is not very sweet and takes much of the taste of the fruit used. You can combine other fruits, such as cherries, raspberries or apricots.


INGREDIENTS


– 200g of sour cherries without stems and pipes;
– 230ml of milk;
– 50g of sugar;
– 3 eggs;
– 70g of flour;
– 1 tablespoon of vanilla extract;
– 1 teaspoon of salt;
– 1 tablespoon of powdered sugar, sprinkled on top.


METHOD OF PREPARATION


Step 1: Heat the oven and prepare a heat-resistant tray. I forgot to put baking sheet and my dough caught a little on the edges, so next time I will also use baking paper. If you trust your oven and the tray you use, you can use it without.

Step 2: In the blender I did all the mixing. Simple and fast as I like it. I put all the ingredients, milk, sugar, flour, eggs, vanilla and salt, and mixed them well until I’ve got a unitary composition. When I was happy with the mix, I poured it directly into the tray.

Step 3: I put the tray in the oven for 2-3 minutes. I took it out, [caution, the dough is still liquid and can spill easily] and I put the sour cherries on top. I’ve put it back in the oven until it was golden and firm. Depends on each oven, but about 30 minutes are enough.

Step 4: After I removed it from the oven, I sprinkled the powdered sugar while it’s still warm and I ate it immediately (I heard that is best to eat it when it’s hot, then it’s the best).

Enjoy!

 

prajitura clafoutis, visine in prajiturareteta prajitura, prajitura cu visine felie prajitura, zahar pudrafelie de prajitura, prajitura cu visineclafoutis cu visine, prajitura cu visine

  • 🖤 Varza de Bruxelles

    In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt print…
  • Baba Ghanoush

    RO Cu gandul la saptamana trecuta, cand inca eram cu picioarele in nisipul din Creta, am b…
  • What to eat in Barcelona ?

    RO Ce se poate manca bun in Barcelona? Una din primele intrebari pe care mi le-am pus cand…
Load More Related Articles
  • 🖤 Varza de Bruxelles

    In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt print…
  • Baba Ghanoush

    RO Cu gandul la saptamana trecuta, cand inca eram cu picioarele in nisipul din Creta, am b…
  • Barcelona travel

    RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…
Load More By DianaSa
  • Tarta rustica cu afine

    RO Un desert de vara, usor de facut [cum altfel] un fel de tarta gallete care se poate ump…
  • Cookies cu unt de arahide

    RO E timpul pentru o noua reteta de desert cu unt de arahide. Din nou, este super-simplu d…
  • Banana Bread

    Continui epopeea contra risipei cu urmatoarea reteta, de desert de data asta. Acum aduc vo…
Load More In Desserts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

🖤 Varza de Bruxelles

In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt print…