Home Main courses Coaste de porc glazurate, cu cartofi aurii

Coaste de porc glazurate, cu cartofi aurii

6 min read
0
0
9,891

Reteta de mai jos este una din mesele mele preferate, asa ca trebuie neaparat sa o prezint. De cand am mancat acum  2 ani, coaste glazurate la un pub din oras (cele mai bune de pana acum la Drunken Rat), am tot incercat acest fel in diverse restaurante. Unele mai reusite, altele nu prea, dar peste tot cu preturi destul de mari…
Secretul unor coaste glazurate reusite sta in timpul de gatire si in condimente. Trebuie rabdare si putina imaginatie 🙂 . De obicei alegem o zi din weekend in care gatim impreuna, si cum vremea a fost ploioasa in ultima vreme, am avut parte de duminici lenese si relaxante. Langa coaste am pregatit cartofi (un fel de wedges) aurii la cuptor. Ne-am uitat la mai multe filme/seriale pana mancarea a fost gata, dar a meritat pe deplin asteptarea.


INGREDIENTE


– 800gr coaste de porc…sau 1kg..depinde, cam 2 fasii serioase de coaste;
– 500 g cartofi;
– 1 doza de bere neagra;
– 1 lamaie;
– 1 lg miere;
– praf chilli;
– pasta chilli;
– 1 lg pasta rosii;
– boia;
– piper negru macinat;
– 1 lg otet balsamic;
– cimbru;
– marar;
– patrunjel;
– putin ulei de masline;
– usturoi;


MOD DE PREPARARE


Coastele se gatesc in mai multe etape.
Prima data se pun la marinat in: bere neagra, cam jumatate dintr-o doza de 500ml, pana se acopera carnea. Apoi se stoarce un sfert de lamaie, se adauga sare, cimbru macinat si putin praf de chilli. Se lasa la marinat intre 20 de minute si 60 de minute, in timpul acesta se intoarce periodic pe ambele parti carnea.
In timp ce carnea se marineaza, se pregateste sosul pentru glazura: 1 lg miere, cu pasta de chilli, cu restul de lamaie stoarsa, cu putina bere neagra, o lingura de otet balsamic, cu boia, praf de chilli, sare, piper negru macinat si o lingura de pasta de rosii.
Dupa marinare se introduc coastele in cuptor, dar inainte se taie marunt usturoi, 2-3 catei si se adauga peste coaste. Se aseaza coastele cu partea cu carne in jos, astfel incat aceasta sa fiarba in zeama de la marinata. Se acopera tava cu folie de aluminiu. Se dau la cuptor, si se lasa aproximativ o ora, dupa care se intorc pe partea cealalta, se stropesc cu restul de bere neagra, se acopera iarasi si se lasa pentru inca 35-40 minute.
Per total trebuiesc sa stea acoperite in cuptor in jur de 1:30 ora, sau pana se desprinde usor carnea de pe os. Apoi se scoate folia si intra in actiune sosul preparat mai devreme.
Se acopera cu sos pe toate partile si se mai dau la cuptor pentru inca 15-20 minute, pana se face o crusta din sos. Dupa ce se scot din cuptor, se mai glazureaza o data cu sos, si se lasa afara, sosul se va gati putin de la caldura.

In paralel am pregatit cartofi, intr-o maniera simpla: curatati, taiati in bucati mari, si condimentati cu sare, boia, piper, cimbru, patrunjel, marar si stropiti cu ulei de masline. Se aseaza intr-o tava tapata cu folie, si se dau la cuptor pana devin aurii. Din cand in cand trebuiesc intorsi in asa fel incat sa fie copti pe toate partile.

Ca si tehnica nu e o mancare complicata, dar cere timp si rabdare. Rezultatul este insa pe masura asteptarilor.
Merge bine langa o bere sau un pahar de vin, dupa preferinte. O duminica ideala, liniste si mancare buna.
Deeelish 🙂

picant,miereglazurate, picantcartofi aurii,la cuptor
coaste glazurate, la cuptorcoaste de porc, picantecoaste glazurate,cartofi aurii

Save

Summary
0 %
User Rating 3.92 ( 3 votes)
  • Hummus in 10 minute

    Despre Hummus sau Humus (nu sunt sigura care e numarul corect de “m”) cred ca …
  • Clafoutis cu visine

    RO Despre Clafoutis am tot auzit in ultima vreme, si am constatat cu bucurie ca aceasta pr…
  • Supa crema de rosii

    RO Bucataria mea a fost invadata de rosii zilele trecute. Grasune si coapte, nu am mai put…
Load More Related Articles
  • Chec cu pere

    Pentru aceasta reteta de chec m-am inspirat de pe site-ul Ciocolata si Vanilie. Nu am rezi…
  • Mousaka

    Cu gandul la ulima noastra excursie in Creta am cucinat aceasta Mousaka. Intamplarea a fac…
  • Hummus in 10 minute

    Despre Hummus sau Humus (nu sunt sigura care e numarul corect de “m”) cred ca …
Load More By DianaSa
  • Mousaka

    Cu gandul la ulima noastra excursie in Creta am cucinat aceasta Mousaka. Intamplarea a fac…
  • 🖤 Varza de Bruxelles

    In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt print…
  • Fasole verde cu sos din unt de arahide

    RO Ca o placa stricata, tot asa insist si eu cu untul de arahide 🙂 . Urmeaza o reteta vazu…
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Chec cu pere

Pentru aceasta reteta de chec m-am inspirat de pe site-ul Ciocolata si Vanilie. Nu am rezi…