Home Main courses Coaste de porc glazurate, cu cartofi aurii

Coaste de porc glazurate, cu cartofi aurii

6 min read
0
0
821

Reteta de mai jos este una din mesele mele preferate, asa ca trebuie neaparat sa o prezint. De cand am mancat acum un doi ani de zile, coaste glazurate la un pub din oras ( cele mai bune de pana acum la Drunken Rat ), am tot incercat acest fel in diverse restaurante. Unele mai reusite, altele nu prea, dar peste tot cu preturi destul de mari…
Secretul unor coaste glazurate reusite sta in timpul de gatire si in condimente. Trebuie rabdare si putina imaginatie 🙂 . De obicei alegem o zi din weekend in care gatim impreuna, si cum vremea a fost ploioasa in ultima vreme, am avut parte de duminici lenese si relaxante. Langa coaste am pregatit cartofi (un fel de wedges) aurii la cuptor. Ne-am uitat la mai multe filme/seriale pana mancarea a fost gata, dar a meritat pe deplin asteptarea.

Ingrediente:

– 800gr coaste de porc…sau 1kg..depinde, cam 2 fasii serioase de coaste;
– 500 g cartofi
– 1 doza de bere neagra
– 1 lamaie
– 1 lg miere
– praf chilli
– pasta chilli
– 1 lg pasta rosii
– boia
– piper negru macinat
– 1 lg otet balsamic
– cimbru
– marar
– patrunjel
– putin ulei de masline
– usturoi

Coastele se gatesc in mai multe etape. Prima data se pun la marinat in: bere neagra, cam jumatate dintr-o doza de 500ml, pana se acopera carnea. Apoi se stoarce un sfert de lamaie, se adauga sare, cimbru macinat si putin praf de chilli. Se lasa la marinat intre 20 de minute si 60 de minute, in timpul acesta se intoarce periodic pe ambele parti carnea.
In timp ce carnea se marineaza, se pregateste sosul pentru glazura: 1 lg miere, cu pasta de chilli, cu restul de lamaie stoarsa, cu putina bere neagra, o lingura de otet balsamic, cu boia, praf de chilli, sare, piper negru macinat si o lingura de pasta de rosii.
Dupa marinare se introduc coastele in cuptor, dar inainte se taie marunt usturoi, 2-3 catei si se adauga peste coaste. Se aseaza coastele cu partea cu carne in jos, astfel incat aceasta sa fiarba in zeama de la marinata. Se acopera tava cu folie de aluminiu. Se dau la cuptor, si se lasa aproximativ o ora, dupa care se intorc pe partea cealalta, se stropesc cu restul de bere neagra, se acopera iarasi si se lasa pentru inca 35-40 minute.
Per total trebuiesc sa stea acoperite in cuptor in jur de 1:30 ora, sau pana se desprinde usor carnea de pe os. Apoi se scoate folia si intra in actiune sosul preparat mai devreme.
Se acopera cu sos pe toate partile si se mai dau la cuptor pentru inca 15-20 minute, pana se face o crusta din sos. Dupa ce se scot din cuptor, se mai glazureaza o data cu sos, si se lasa afara, sosul se va gati putin de la caldura.

In paralel am pregatit cartofi, intr-o maniera simpla, curatati, taiati in bucati mari, si condimentati cu sare, boia, piper, cimbru, patrunjel, marar si stropiti cu ulei de masline. Se aseaza intr-o tava tapata cu folie, si se dau la cuptor pana devin aurii. Din cand in cand trebuiesc intorsi in asa fel incat sa fie copti pe toate partile.
Ca si tehnica nu e o mancare complicata, dar cere timp si rabdare. Rezultatul este insa pe masura asteptarilor.

Merge bine langa o bere sau un pahar de vin, dupa preferinte. O duminica ideala, liniste si mancare buna.

Deeelish 🙂

picant,miereglazurate, picantcartofi aurii,la cuptor
coaste glazurate, la cuptorcoaste de porc, picantecoaste glazurate,cartofi aurii

Save

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • Taitei thai cu pui, broccoli si susan

    RO In sfarsit a trecut canicula, cel putin pentru 3-4 zile, si am profitat de acest respir…
  • De prin Garana

    Garana fara Jazz, pentru mine, este mult mai faina. Am mers de multe ori, primavara, toamn…
  • Tort de ciocolata cu mure

    RO Se apropie ziua mea si in spiritul acestei celebrari, revin cu o reteta de tort, usor d…
Load More Related Articles
  • Taitei thai cu pui, broccoli si susan

    RO In sfarsit a trecut canicula, cel putin pentru 3-4 zile, si am profitat de acest respir…
  • Flatliners 2017 vs 1990

    Anul acesta ma bucur de doua remake-uri ale unor filme clasice ale genului horror, It si F…
  • De prin Garana

    Garana fara Jazz, pentru mine, este mult mai faina. Am mers de multe ori, primavara, toamn…
Load More By DianaSa
  • Shepherd’s Pie

    RO Inca o reteta inspirata din bucataria englezeasca, destul de simplu de facut si cu un g…
  • Piept de pui cu sos picant de cirese

    RO Continui cu o reteta inspirata din fructele proaspete de sezon, care au impanzit tarabe…
  • Pizza, my way

    RO De ce sa-ti faci singur pizza acasa ??? Ma gandesc ca multi se intreaba, adica e asa de…
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Taitei thai cu pui, broccoli si susan

RO In sfarsit a trecut canicula, cel putin pentru 3-4 zile, si am profitat de acest respir…