Home Easy recipes Conopida la cuptor

Conopida la cuptor

3 min read
0
0
45

Cred ca toata lumea stie de conopida la cuptor. Sau cel putin am trait cu aceasta impresie 30 si ceva de ani. Este mancarea copilariei mele, modul in care mama mea ma pacalea sa mai bag si cate o leguma ocazional. Acum imi plac legumele, si imi fac de cap cu ele cam la fiecare masa. Conopida este versatila si poate sa ia multe forme, de la salata de conopida cu maioneza, pana la pane sau la aceasta magnifica conopida gratinata.


Mod de preparare

Se face super usor. E nevoie de o conopida mai mare si grasuna. Eu o fierb inainte, ca sa fie usor de pasat. Asadar… se spala bine, se taie in bucatele mai mici si se pune la fiert. Se fierbe destul de repede, cand e suficient de moale si intra furculita usor prin ea, este gata. Se scoate din apa si se paseaza usor cu furculita. Se asezoneaza cu piper si sare. Se adauga unt si putina smantana, mai grasa, nu lichida de gatit. Eu ma opresc aici, dar se mai poate upgrada si cu ceva branza rasa/parmesan pentru un extra kick. Dupa ce amestec bine conopida cu untul si smatana, le pun intr-un vas de yena sau o tava de copt din ceramica rezistenta la caldura, unsa cu putin unt. Se apasa bine, sa fie compacta si se mai adauga un strat de smantana si unul de pesmet condimentat cu sare/piper si poate cu putina boia sau chilli, dupa preferinte. Se da mai apoi la cuptor, pana se rumeneste bine. Eu exagerez cu rumenitul uneori, dar se poate opri cand pesmetul devine auriu.


Si gata…e buna si pe post de garnitura dar eu de obicei o mananc cat e calda, dintr-un foc 🙂 .

conopida fiarta, legume sanatoaseconopida la cuptor, crusta de pesmet conopida gratinata, manacre sanatoasa

Load More Related Articles
Load More By DianaSa
Load More In Easy recipes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Quiche cu somon fumée si broccoli

Sunt total fascinata de retetele de quiche sau tarte. Mi se pare genial cat de simplu si r…