Home Desserts Cookies cu ciocolata si lichior

Cookies cu ciocolata si lichior

3 min read
0
0
360

In saptamanile dinaintea Craciunului sunt intr-o cautare continua de retete usoare si deilicioase de cookies. Minunatele prajiturele sunt simplu de facut, cu ingrediente destul de banale, cu un rezultat mirific. O sa incep cu prima reteta si preferata mea – Cookies tavalite in zahar cu ciocolata si lichior de oua.

INGREDIENTE


– 3 cani faina;

– 1 lingurita praf de copt;

– 2 lingurite ghimbir;

– 2 lingurite scortisoara;

– 1/2 lingurita nucsoara;

– 1/4 lingurita sare;

– 10 linguri unt la temperatura camerei;

– 1/2 cana zahar brun;

– 1 ou;

– 3 linguri miere;

– 350 gr ciocolata menaj;

– 100 ml lichior de oua;

– putin zahar pentru presarat deasupra cookies-urilor la sfarsit;

MOD DE PREPARARE


In clipul de mai jos am cuprins etapele prepararii prajiturelelor. O sa le si insir aici, foarte simplu si concis.

1. Prima data se amesteca ingredientele solide: faina, cu praful de copt, scortisoara, ghimbirul, nucsoara, si sarea.

2. Apoi se bate untul (sa fie la temperatura camerei) impreuna cu zaharul brun pana devine cremos si pufos. Se adauga apoi oul si cele 3 linguri de miere, si se amesteca bine.

3. Se combina cele doua recipiente, se toarna faina in 3 etape, putin cate putin, pana aluatul devine omogen si usor de manevrat.

4. Se infoliaza aluatul si se da la frigider pentru o ora.

5. Dupa o ora se scoate din frigider si se formeaza bile, cam cat cantitatea dintr-o lingura.

6. Bilele se tavalesc prin zahar si se pun intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt.

7. Se apasa apoi fiecare biluta cu spatele unei lingurite, cam pana la jumatate.

8. Se coc in cuptorul preincalzit, pentru scurt timp, cat sunt inca moi. La mine a durat cam 7 minute.

9. Se scot si se mai apasa inca o data cu lingurita. Se lasa la racit.

10. Intre timp am topit 350 gr ciocolata de menaj, in baine-marie. Am adaugat 100 ml lichior de oua, si am amestecat pana s-a topit toata ciocolata.

11. Dupa ce s-au racit prajiturelele se adauga ciocolata si se dau la frigider (cam 15 minute) ca sa se intareasca.

Cand sunt gata, se pun intr-o cutie de cookies si se pastreaza pentru cateva zile asa. Sunt fragede si delicioase si sunt perfecte de impartit cu prietenii si familia.

prajiturele craciun, desert craciun,
cookies recipe, christmas cookies,
reteta prajituri, prajitura craciun,
desert delicios, prajituri pentru craciun,
prajituri cu unt, desert delicios,
Load More Related Articles
Load More By DianaSa
Load More In Desserts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Batoane cu cereale

Cu greu m-am urnit dupa concediu. Mai greu mi-a fost si din cauza caldurii de afara. Am in…