Home Desserts Cookies cu unt de arahide

Cookies cu unt de arahide

4 min read
0
0
224

peanutbutter-cookies, easy dessert


RO


E timpul pentru o noua reteta de desert cu unt de arahide. Din nou, este super-simplu de facut, ideala pentru un snack rapid, cu un gust “addictive” de dulce-sarat. Se pot combina cu nuci, nuca de cococs, curmale sau smochine. Orice adaos de fructe uscate aduce un plus de savoare acestor prajiturele.


INGREDIENTE


– unt de arahide, cam jumatate de borcan;
– un ou;
– o mana de curmale, tocate marunt, fara sambure;
– o lingura de zahar pudra;
– ciocolata de menaj pentru glazura.


MOD DE PREPARARE


Se bate untul de arahide impreuna cu oul, o lingura de zahar pudra, si o mana de curmale taiate marunt. Cand s-au amestecat bine se iau cu furcuita si se preseaza in cerculete, intr-o tava tapetata cu folie de copt. Se lasa sa aibe cam 1 cm grosime. Formele vor fi iregulare, dar nu conteaza, tot delicioase raman 🙂 . Se da la cuptor pentru 15-20 de minute, pana se intaresc un pic. Se scot si se lasa putin la racit.
Separat se face o glazura clasica de ciocolata, fie cu ciocolata de menaj, fie se poate topi o ciocolata cu lapte. Ciocolata se topeste in bain-marie, pana devine lichida si maleabila.
Peste prajiturele se traseaza niste zig-zag-uri cu ciocoalata topita, si se mai lasa putin la racit. Cand s-a intarit glazura sunt bune de mancat. A doua zi sunt si mai delicioase, langa o cafea 🙂 . Enjoy!

 


EN


It’s time for a new dessert recipe with peanut butter. Again, it’s super-easy to make, ideal for a quick snack with a “sweet-salted” addictive taste. Can be combined with nuts, coconut, dates or figs. Any addition of dried fruit brings extra flavor to these cookies.


INGREDIENTS


– peanut butter, about half a jar;
– an egg;
– a handful of dates, chopped, unblended;
– one tablespoon of powdered sugar;
– home-made chocolate, for glaze.


METHOD OF PREPARATION


In a large bowl, whisk the peanutbutter with the egg, one tablespoon of powdered sugar, and a handful of dates, chopped. Mix them well, then with a fork press them in circles, in a tray covered with baking sheet. The dough should be 1 cm thick. The shapes will be irregular, but it does not matter, it’s still delicious :). Bake in the oven for 15-20 minutes, until it hardens a little. Remove and let cool slightly.

Separately make a classic chocolate glaze, either home-made chocolate or a melted milk chocolate. Melt chocolate in a bain-marie until it becomes liquid and malleable.
Drizzle the melted chocolate over the cupcakes and leave a little to cool. When the glaze has hardened they are good to eat. The next day they are even more delicious 🙂 next to a coffee. Enjoy!

peanutbutter-dessert, unt-de-arahidedesert-dulce-sarat, unt-de-arahidedesert delicios, desert-cu-unt-de-arahide

  • Chec cu pere

    Pentru aceasta reteta de chec m-am inspirat de pe site-ul Ciocolata si Vanilie. Nu am rezi…
  • Mousaka

    Cu gandul la ulima noastra excursie in Creta am cucinat aceasta Mousaka. Intamplarea a fac…
  • Hummus in 10 minute

    Despre Hummus sau Humus (nu sunt sigura care e numarul corect de “m”) cred ca …
Load More Related Articles
  • Chec cu pere

    Pentru aceasta reteta de chec m-am inspirat de pe site-ul Ciocolata si Vanilie. Nu am rezi…
  • Mousaka

    Cu gandul la ulima noastra excursie in Creta am cucinat aceasta Mousaka. Intamplarea a fac…
  • Hummus in 10 minute

    Despre Hummus sau Humus (nu sunt sigura care e numarul corect de “m”) cred ca …
Load More By DianaSa
  • Chec cu pere

    Pentru aceasta reteta de chec m-am inspirat de pe site-ul Ciocolata si Vanilie. Nu am rezi…
  • Prajitura cu ciocolata, banane&nuci

    RO In aceasta perioada imi vine sa gatesc numai chestii orange sau aramii :)) , in ton cu …
  • Tarta cu fructe

    In postul de mai jos o sa scriu despre esec si cum sa-l intorci pe toate partile pana devi…
Load More In Desserts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Chec cu pere

Pentru aceasta reteta de chec m-am inspirat de pe site-ul Ciocolata si Vanilie. Nu am rezi…