Home Desserts Crostata cu gem de smochine si ricotta

Crostata cu gem de smochine si ricotta

4 min read
0
0
202

O varianta de Crostata dulce. Un desert usor de facut, cu ingrediente destul de comune, care poate fi adaptat cu ce aveti la indemana. Eu am avut o jumatate de borcan de gem de smochine, care merge de minune combinat cu branza dulce. Asa ca am gasit o reteta de crostata super simpla. Asemanatoare cu placintele americane, sau cu cele de gallete, aceasta crostata poate fi si dulce dar si sarata.


INGREDIENTE


pentru aluat

– 1 cana de faina;
– un varf de cutit de sare;
– 2 linguri de zahar;
– 125 gr unt rece, taiat cubulete;
– 2 linguri de apa rece sau mai mult, daca este necesar, pana aluatul este inchegat.
 
pentru umplutura

– 1 si 1/2 cana de branza ricotta;
– zeama de la o portocala;
– 2 linguri de zahar;
– 1 ou plus unul extra pentru a acoperi aluatul inainte de coacere;
– gem de smochine, aproximativ jumatate de borcan de 200 ml, am avut eu.


MOD DE PREPARARE



Intr-un robot de bucatarie am amestecat toate ingredientele pentru aluat. Prima data am adaugat faina, zaharul, sarea si untul. In reprize scurte le-am blenduit, pana untul ajunge sfaramicios, de marimea unor bobite. In timp ce robotul este pornit, am adaugat cele 2 linguri de apa. Daca mai este nevoie se poate adauga inca o lingura de apa, pana aluatul devine maleabil. Pe o suprafata acoperita cu o folie de plastic am rasturnat aluatul, si l-am adunat intr-un disc. Am impaturit folia in jurul lui si l-am dat la frigider pentru 30 de minute.
Intre timp am facut umplutura. Tot in robotul de bucatarie am amestecat bine branza, cu sucul de la o portocala, zaharul si oul.
Dupa 30 de minute se scoate aluatul pe o suprafata acoperita cu faina. Se intinde intr-o foaie de aproximativ 1 cm grosime. Se transfera intr-o tava acoperita cu folie de copt. Peste el se toarna compozitia cu branza. Se toarna in mijloc si se lasa cam 3 – 4 cm de la marginea aluatului. Peste umplutura se pune din loc in loc cate o lingura de gem de smochine. Se pliaza marginile in jurul umpluturii, intr-o forma cat de cat rotunda. Se acopera aluatul cu putin ou batut.
In cuptorul preincalzit, se lasa la copt pentru 35 de minute, sau pana aluatul devine auriu. Cand e gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit. Este minunata dimineata la cafea, sau la ceai. La noi nu a rezistat mult, a fost desertul ideal. Usor de facut si usor de mancat 🙂 . Mai jos si clipul cu modul de preparare prezentat pe scurt.

gem de smochine, dulceata de smochine,
reteta crostata, ceva dulce,
reteta desert, reteta crostata,
crostata cu smochine, desert delicios,
Load More Related Articles
Load More By DianaSa
Load More In Desserts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Batoane cu cereale

Cu greu m-am urnit dupa concediu. Mai greu mi-a fost si din cauza caldurii de afara. Am in…