Home Main courses Curry de cartofi cu vinete

Curry de cartofi cu vinete

4 min read
0
0
148

Sunt un fan urias al curry-ului. Poate fiindca imi place orice maglavais in care pot sa inmoi o felie de paine crocanta. E ceva in combinatia de legume scazute incet, care imi ofera mega comfort. Poate ca sunt ceva amintiri din copilarie, sau pur si simplu gustul divin, care ma fac sa revin des la aceste mancaruri. Ultima mea reteta in aceasta directie este curry-ul de cartofi.


INGREDIENTE


– 2 cartofi mari, sau mai multi mici;

– 1 vanata mare, taiata cubulete;

– 1 ceapa rosie, taiata cubulete;

– 2 catei usturoi, tocati marunt;

– 1 conserva rosii decojite, intregi;

– 1/2 cana apa;

– 1/2 conserva lapte de cocos;

– condimente: 1 lingurita fulgi de chilli, 1 lingurita Garam Masala, 1 lingurita Curry, 1/2 lingurita coriandru macinat, 1/2 lingurita paprika dulce, 1 lingura sare.

-o mana de verdeata proaspata, frunze de marar, patrunjel si coriandru.

-2 linguri ulei de masline.


MOD DE PREPARARE


In clipul de mai jos am imortalizat momentul producerii acestui curry fenomenal. O singura tigaie si cam jumatate de ora ajung.

Se incepe cu 2 linguri de ulei de masline puse intr-o tigaie incinsa. In ele se dinstuie prima data ceapa si usturoiul. Apoi se adauga o lingurita de fulgi de chilli. Peste se arunca si vanata taiata cubulete, si se amesteca totul bine. Cand bucatelele de vanata si-au schimbat culoarea se adauga si restul de condimente: – 1 lingurita de Garam Masala, 1 lingurita de curry, 1/2 lingurita de coriandru macinat si 1/2 lingurita de paprika dulce. Se adauga apoi si cei 2 cartofi taiati cubulete. Se acopera totul cu un capac si se gateste putin la aburi.

Se lasa cam 10 minute, pana incep cartofii sa se inmoaie. Ocazional se amesteca continutul. Apoi se toarna conserva de rosii decojite, si se sfarma rosiile. In plus se toarna si o jumatate de cana de apa. Se lasa putin la fiert.

Peste acest amestec se pune jumatate de conserva de lapte de cocos. Se poate folosi si smantana lichida, important este sa iasa o mancare cremoasa. Se lasa sa scada si sa fiarba pana cartofii sunt bine patrunsi dar isi pastreaza inca forma.

La final se adauga o mana de verdeata tocata marunt si se asezoneaza cu sare dupa gust.

Si gata, inca o varianta de mancare pentru minunatii nostri cartofi. Se poate manca ca si garnitura sau ca un fel de sine statator.

curry de cartofi, curry cu vinete,
pranz delicios, curry de cartofi,
  • Batoane cu cereale

    Cu greu m-am urnit dupa concediu. Mai greu mi-a fost si din cauza caldurii de afara. Am in…
  • Tarta cu mascarpone si dulceata de capsune

    O tarta simpla, facuta dupa o varianta veche de tarta. De aceasta data am simplificat mai …
  • Chec cu pere din vin

    Revin la aceasta reteta, de data aceasta cu niste pere mai smechere. Perele in vin de la M…
Load More Related Articles
Load More By DianaSa
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Batoane cu cereale

Cu greu m-am urnit dupa concediu. Mai greu mi-a fost si din cauza caldurii de afara. Am in…