Home Food trips De prin Amsterdam

De prin Amsterdam

6 min read
0
0
289

amsterdam, city break

Despre Amsterdam cred ca stie toata lumea. Nu mai e nici un secret legat de modul ” libertin” de viata de acolo, de la smoking pana la Districtul rosu, oamenii merg acolo impinsi de curiozitate si de dorinta de a experimenta lucruri pe care in mod normal nu le au la dispozitie. Este un fel de turism destul de profitabil, pentru un oras care comparativ cu alte capitale europene este destul de mic si care nu ofera atatea optiuni culturale. E foarte cochet, cu canale strabatute de podete micute, si strazi mici si dragute. Ca si restul planetei cand am ajuns acolo, am intrat in a relaxing mood, din secunda in care am pus piciorul in oras. In primul rand m-a frapat multimea de biciclete, adica da, stiam ca sunt multi biciclisti, dar in primele 2 ore am zis ca voi sfarsi calcata de una din trupele vehemente de biciclisti care strabat strazile. M-am obisnuit insa, si in ziua 2 deja ma strecuram printre ei like a pro.

Dar eu o vorbesc despre alt aspect al trip-ului in Amsterdam, mai exact despre experienta culinara pe care am avut-o acolo. Ce se poate manca bun? Care sunt specialitatiile locale? – Se poate manca super bine iar specialitatile lor sunt destule, chiar daca nu au o istorie culinara vasta ca cea italiana sau franceza.

Cartofii prajiti: se gasesc all over the place, este cea mai comuna mancare stradala de acolo, se numesc patat sau frites, si se servesc in majoritatea locurilor cu maioneza sau mai sunt si alte sosuri la alegere, de la ketchup, sos de arahide, curry, etc.

Beer Food: au o varietate de pub-uri unde gasesti mancare buna, si accesibila ca pret, de la burgeri generosi, cu nelipsitii cartofi prajiti si sosuri, pana la salate sau sandvich-uri mai usoare.

burger, frites

Street Food: nu ai nici o sansa sa mori de foame aici. Cea mai buna experienta am avut-o in Albert Cuyp Market, o piata plina de actiune unde se gasesc de toate, de la haine/suveniruri la mancare buna. Totul este fresh, si preparat pe loc. Am mancat Kibbeling adica cod, prajit in aluat si servit cu maioneza si usturoi. Pentru cei curajosi recomand hering crud, servit cu ceapa maruntita si castraveti murati. Iar pentru desert am luat Stroopwafel, adica waffe proaspat facute, cu un sos de caramel intre ele. Absolut delicios.

kibbeling, cod prajit
stroopwafel,albertcuyp

Foodhallen: o alta locatie unde am vrut neaparat sa ajungem, iar in drum era un shop de viniluri, asa ca numai bine 🙂 . E putin mai departe de centru, dar tot intr-o zona pitoreasca. Sunt niste hale cu mancare, dupa cum spune si numele, in care sunt mai multe mini restaurante cu diverse specialitatii. De la profil asiatic, la spaniol, american si local. Noi am luat de la vietnamezi Bánh mì, si de la olandezi legume prajite in aluat si Bitterballen, 5 sortimente, pe langa 2 beri bune 🙂 .

bitterballen, foodhallen

Pe langa toate astea, mai sunt o gramada de restaurante accesibile, pe toate gusturile, numai sa ai timp si bani sa le incerci pe toate. La fel deserturile, sunt scandaloase acolo, churros innecati in ciocolata, clatite, waffe toate in combinatii cu diverse toppinguri, care iti lasa gura apa.

Pe scurt oamenii astia traiesc bine, se bucura de mancare buna, de bere buna – Fabrica Heineken e aici -, de viata sanatoasa – toti merg pe bicicleta sau/si la sala de fitness-, si pentru o saptamana scurta am trait si noi bine acolo 😛 .

waffe,foodtrip
brewery, redlight

 

 

Save

Save

Save

Save

Salvează

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • Brugge Food

    Ca si in excursiile anterioare, si in Brugge mi-am dedicat o parte din timp [si din bani 🙂…
  • Prin Brugge

    Am inceput sezonul de tripuri mai incet anul acesta, cu vreo doua city break-uri. Unul in …
  • Salted caramel cheesecakes

    Pe caldura asta am evitat orice urma de foc in bucatarie. Cand a venit pofta de dulce a tr…
Load More Related Articles
  • Mamaliga prajita cu branza, la cuptor

    Stiti cum se spune…cand omul nu are de lucru isi face…:) Asa si eu in cazul de…
  • Clafoutis cu visine

    RO Despre Clafoutis am tot auzit in ultima vreme, si am constatat cu bucurie ca aceasta pr…
  • Ratatouille lenes

    Vara aceasta ploioasa a facut din mine un om fericit. Personal, urasc caldurile mari din t…
Load More By DianaSa
  • Brugge Food

    Ca si in excursiile anterioare, si in Brugge mi-am dedicat o parte din timp [si din bani 🙂…
  • Prin Brugge

    Am inceput sezonul de tripuri mai incet anul acesta, cu vreo doua city break-uri. Unul in …
  • De prin Praga

    Despre Praga as putea vorbi intr-una. Este a doua oara cand mergem si a fost o experienta …
Load More In Food trips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Mamaliga prajita cu branza, la cuptor

Stiti cum se spune…cand omul nu are de lucru isi face…:) Asa si eu in cazul de…