De prin Garana

Garana fara Jazz, pentru mine, este mult mai faina. Am mers de multe ori, primavara, toamna, vara…iarna nu, recunosc, masina noastra(si nici eu) nu e echipata sa urce pe serpentine inzapezite. Satul Garana, sau Wolfsberg (Muntele lupului) se afla la o inaltime de 1000 de metri, si este un satuc pitoresc si linistit, cu case ingrijite, si privelisti spectaculoase de la varful Muntelui Semenic, pana la satul Brebu Nou. In zona se mai gaseste statiunea Trei – Ape, si Muntele Semenic, asa ca sunt destule de facut, de la dat cu barca pe lac, pana la drumetii pe munte.

In Garana am stat in mai multe locatii, dar de fiecare data am facut cumva sa ajungem si la Rascruce. Si aici se gasesc locuri de cazare, iar pentru mai multe informatii vizitati site-ul lor: La Rascruce.
Hanul la Rascruce, se gaseste imediat dupa panta pe care se intra in Garana, pe stanga. De obicei sunt multe masini parcate in fata. A nu se confunda cu locatia de “La Scena”, care este mai separata de restul satului. Acolo se tine Jazzul – da.

De ce revenim aici asa des? Well pentru mancare evident 🙂 dar si pentru ambianta. Locatia e presarata cu obiecte si unelte vechi, taranesti, de ai impresia ca intri in alta lume. Te simti confortabil instant si dupa o visinata, doua, esti deja de-al casei. Un loc pentru nostalgici si iubitori ai satului romanesc, presarat cu poze ce amintesc de primele editii ale festivalului de Jazz. Mancarea este variata, dar absolut totul din meniu este facut in casa, legumele din gradina, bio ca sa folosesc termenul din ziua de azi, trebuie sa mergi pregatit sa pui pe tine ceva kilograme 😀 . Poti sa le dai jos escaladand Semenicul dupaia, sau vaslind o ora la Trei Ape. Preferatele mele sunt coastele glazurate, cu cartofi prajiti si muraturi de casa. Langa imi iau intotdeauna o visinata, si sunt good to go. Alte combinatii reusite sunt ciorbele, ciolanul la cuptor, platoul cu afumatura si branza, gemurile sau zacusca de casa. Pentru desert imi iau papanasi cu dulceata de afine. To die for. De placere.

Pentru o escapada de weekend, cand fugim de caldura si galagia orasului, Garana este locatia ideala, la 2 ore distanta de Timisoara, ne asteapta liniste, aer curat si mancare buna. Camerele se pot rezerva online, sau la telefoanele de pe site sau FB, comunicarea merge lin si preturile sunt mai mult decat decente. Ce poti sa vrei mai mult?

garana,larascruce
coaste, porc, visinatavisinata, larascruce semenic,panorama semenic,muntetreiape, lac

Salvează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *