Home Food trips De prin Praga

De prin Praga

9 min read
0
0
198

vacanta in Praga, Castelul din Praga

Despre Praga as putea vorbi intr-una. Este a doua oara cand mergem si a fost o experienta total diferita de prima vizita, de acum doi ani. Noi suntem niste turisti mai urbani, ne place sa ne organizam singuri, sa planificam si sa rezervam totul dupa bunul plac. Pana acum inca nu am fost in nici o excursie cumparata de la vreo agentie de turism. Not yet, dar anul asta presimt ca vom strica acest “record”.

Dar deviez, back la Praga. Ne-am propus sa mergem cu trenul. De dragul amintirilor din copilarie, si sub umbra Orient Expresului :)), am hotarat sa mergem cu trenul din Timisoara via Budapest pana in Praga. Trenul nu este asa scump cu ne-am asteptat, daca calatoriti in grup, chiar si 5 ca noi, se aplica o reducere serioasa la bilet. Doamna de la ghiseul din gara, a fost amabila si rabdatoare cu noi, si ne-a organizat drumul dus-intors. All good so far. La dus n-am avut stres, schimbul la Budapesta a durat 2 ore, fix cat sa bem o bere buna. La intors in schimb, calatoria a durat in jur de 30 de ore. N-am avut legatura in Budapesta decat dupa 8 ore! A fost obositor sa fim atata timp pe drumuri, mai ales ca a fost si frig…per total nu as recomanda trenul…momentan. Poate in viitor cand vor evolua transporturile si in partea asta de Europa, calatoriile vor fi mai usoare si mai lipsite de stres. Next time am zis ca luam avionul 😀 .


In gara Keleti din Budapesta

gara din Budapesta, calatorie cu trenul


In Praga ne-am simtit intotdeauna ca acasa. Ca oras de vizitat, as spune ca e de marime medie. Intr-o saptamana cred ca se pot atinge majoritatea obicetivelor demne de vazut si se poate si experimenta cultura autohtona. Noi am mers sub pretextul unei party, care s-a tinut intr-o vineri. Pe langa am mai adaugat vreo 3 zile, ca sa avem timp si de vizitat putinsi sa ne bucuram de bunatatile orasului. O alta experienta inedita, de care nu am avut parte data trecuta, a fost orasul gol. La 6 dimineata, cand am ajuns, strazile erau pustii astfel ca nici un turist nu mi-a intrat in cadru 🙂 si am putut poza podul Carol in liniste. Am prins chiar si rasaritul. In linistea diminetii am putut admira pietele si strazile din orasul vechi, care in restul zile si noptii sunt pline de grupuri de turisti.


Dimineata la 6, pe Podul Carol, pe stradutele din centrul vechi si Vltava

podul carol, rasaritul in praga strazile orasului, dis de dimineatacentrul orasului, orasul vechipodul carol, calatorie in pragavizita in Praga, iarna in Pragaraul vltava, apa din Praga


Iarna fiind, am petrecut mai mult timp in interior, de obicei in cautarea bunatatilor locale. Gurmanzi cum suntem am incercat o gramada de soiuri de bere si mancare pentru “oameni seriosi”.
Berea este unul din atuurile orasului. Este buna cam peste tot, trebuie doar sa gasesti varianta potrivita. Printre restaurantele preferate de noi a fost Prague Beer Museum, care are mai multe locatii, centrale toate. Aici se gasesc peste 60 de feluri de bere, care se pot testa in ture de cate 5 sau 10, in varianta de test. Sunt bune cam toate, si e greu sa te hotarasti pe una. Cu toate ca le-am amestecat nu am avut nici macar o data dureri de cap a doua zi. Soo… good beer = no headake. Eu recomand varianta mica de halba, astfel se pot incerca mai multe feluri de bere.
Mancarea nu este foarte spectaculoasa, sau asa rafinata si fresh precum cea din Italia sau Franta, dar este o mancare … as zice satioasa si cu gust. Pe unde am mancat am ales feluri de carne de vita sau porc, toate marinate si gatite in beri artizanale. Totul a fost mega gustos si fraged iar portile au fost generoase. Printre mancarurile care ne-au bucurat sederea au fost un gulas de vita, cu dumplings [adica un fel de galuste folosite pe post de paine], niste coaste de porc gatite in bere neagra, un ciolan de porc cu sos de hrean si mustar….dupa cum ziceam mancare consistenta.
Fiecare berarie are si un restaurant aferent, si absolut totul este fabulos, si mancarea si berea. Astfel am mers si la restaurantul Staropramen, de langa fabrica lor, si la restaurantul Kozel. Totul are gust si densitate, iar dupa ce ne-am intors acasa, toata berea de aici ni s-a parut apoasa. Recomand sa incercati restaurantele putin mai indepartate de zona centrala, multe au beri artizanale, si cam toate servesc si mancare autohtona. Preturile sunt mult mai acceptabile si apucati sa experimentati cultura gastro locala.


In privinta bugetului, comparativ cu alte orase europene, gen Amsterdam, Paris, Barcelona, in Praga tripul a fost mult mai ieftin. Cazarea de exemplu, a fost mai mult decat decenta, la vreo 20 de minute de mers pe jos de centru, camera dubla, cu mic dejun, pentru 3 nopti a fost 380 de ron. Restul banilor au mers pe food&drinks&partying 😀 .

Praga este o destinatie ideala, fie ca esti amator de cultura si istorie, fie ca preferi distractia si noptiile albe, nu ai cum sa te plictisesti. Astept cu nerabdare o cursa de avion incolo, de aici din Timisoara, si acolo ma gasiti in weekend.


Un shop de vinyluri in centru vechi

de vizitat in Praga, magazin de vinyl


Prague Beer Museum – “arta” pe pereti si in farfurie

interior de pub, scaune de bar test de bere, bere artizanalacoaste de porc, mancare de bere gulas de vita, mancare autohtonaciolan de porc, gatit in bere


Restaurant Staropramen si Restaurant Kozel

mancare in Praga, mancare buna


Un local cool, in care clientii picteaza peretii dupa voie

arta pe pereti, caricaturi


Castelul din Praga

castelul din praga, vedere nocturnacalatorie in praga, amintiri din praga


Pana la urmatoarea excursie – Bruges – visez cu ochii deschisi

strazile din praga, calatorie in praga

  • Barcelona travel

    RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…
  • What to eat in Barcelona ?

    RO Ce se poate manca bun in Barcelona? Una din primele intrebari pe care mi le-am pus cand…
  • Mamaliga prajita cu branza, la cuptor

    Stiti cum se spune…cand omul nu are de lucru isi face…:) Asa si eu in cazul de…
Load More Related Articles
  • Barcelona travel

    RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…
  • What to eat in Barcelona ?

    RO Ce se poate manca bun in Barcelona? Una din primele intrebari pe care mi le-am pus cand…
  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
Load More By DianaSa
  • Barcelona travel

    RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…
  • What to eat in Barcelona ?

    RO Ce se poate manca bun in Barcelona? Una din primele intrebari pe care mi le-am pus cand…
  • Brugge Food

    Ca si in excursiile anterioare, si in Brugge mi-am dedicat o parte din timp [si din bani 🙂…
Load More In Food trips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Barcelona travel

RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…