Home Main courses 🖤 Varza de Bruxelles

🖤 Varza de Bruxelles

6 min read
0
0
663

varza de bruxelles, legume verzi
In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt printre preferatele mele. Le asociez cumva cu toamna, poate pentru ca acum le gatesc mai frecvent. O sa prezint doua din modurile preferate in care le gatesc.

Varza de Bruxelles arata ca o varza in miniatura, seamana la gust, si se poate gati fie la cuptor fie in tigaie. Oricum ar fi iese minunat. Am citit despre ele ca sunt pline de vitamine(A, C, E si K ), sunt surse bune de fibre, minerale si acizi grasi Omega 3. Deci nu sunt doar delicioase dar sunt si foarte sanatoase.


PASUL 1.  PREGATIREA


As zice ca primul pas, – adica partea de curatare a verzelor, este partea cea mai elaborioasa. Eu tai putin din cotorul (sau tulpina) care este mai tare, si apoi indepartez frunzele exterioare care sunt vestejite sau ingalbenite. Cand ajung la stratul curat, de un verde crud este in regula. Le spal bine cu apa rece. Fiind asa mici se pot gati intregi sau taiate in doua jumatati.


PASUL 2.  CUM SE PREPARA


Urmatorul pas este gatitul. Preferatele mele sunt fie la cuptor fie sotate in tigaie.

La cuptor le fac super-simplu, doar stropite cu ulei de masline, otet balsamic, sare si piper. Le amestec bine, sa fie acoperite pe toate partile si le dau in tava la cuptor. Le las pana sunt rumenite, nu dureaza mult, din cauza otetului balsamic se caramelizeaza destul de repede, in jur de 15-20 de minute. Eu le mai intorc din cand in cand sa se faca pe toate partile. Fac echipa buna cu bacon-ul si cu alte legume. Mai jos un pranz de saptamana trecuta: varza de Bruxelles, cartofi cubulete, bacon fasii, si ochiuri de ou, toate coapte in aceasi tava la cuptor.

La tigaie, merg pe principiul dinstuitului, de obicei le fac cu mai multe legume. In uleiul incins, arunc legumele, in ordine, ceapa si morcovi mai repede, verzele mai la urma. In tigaie adaug de obicei, ulei, sare, piper, soia, putin chilli, ca sa fie bine condimentate. Iarasi le las pana mi se pare ca au prins verzele putin crusta. Mai jos o cina, de saptamana trecuta, cu varza de Bruxelles, piept de porc caramelizat si piure de cartofi.

Sunt desigur si alte modalitati de-a le gati, dar pentru mine acestea doua merg cel mai repede si simplu.

 

Mai jos doua din mesele noastre de saptamana trecuta, una la cuptor una trasa in tigaie.


 

PRANZ LA CUPTOR:

Cartofi cubulete, varza de Bruxelles, bacon fasii, si ochiuri de ou, toate coapte in aceasi tava la cuptor. Primii in cuptor au fost cartofii, acoperiti cu ulei de masline, sare, piper si rozmarin praf. I-am lasat vreo 20 de minute, dupa care am adaugat verzele si baconul. Cand au inceput sa prinda culoare si putina crusta am adaugat 4 oua, si le-am copt in cuptor, ca pe niste ochiuri.

legume la cuptor, varza la cuptorcina la cuptor, varza de bruxellesoua la cuptor, legume delicioase


 

CINA LA TIGAIE:

Prima data am pregatit fasiile de piept de porc caramelizate. In grasimea ramasa de la prajitul carnii am dinstuit ceapa. Cand ceapa s-a topit am adaugat verzele, taiate in doua. Am adaugat sare, piper, soia si putin sos picant Worchestershire. Cand s-au rumenit am adaugat si carnea, si am amestecat tot. Le-am servit langa un piure de cartofi.

varza de bruxelles, legume delicioasepiept de porc, varza caramelizata

Load More Related Articles
Load More By DianaSa
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Batoane cu cereale

Cu greu m-am urnit dupa concediu. Mai greu mi-a fost si din cauza caldurii de afara. Am in…