Home Main courses Fish’n’chips

Fish’n’chips

4 min read
0
0
175

pranz delicios, peste prajit
Cred ca n-are rost sa mai specific ca sunt un mare fan de peste si fructe de mare, in orice forma ar fi. Proaspat este ideal sa se prezinte, dar in cazuri de urgenta [like my living situation, departe de mare si ocean] ma multumesc si cu chestii congelate si conservate. Cand e grav si pofta ma impinge de la spate, si nu vreau sa sparg banca pentru un pranz mic si dragut dau fuga pana la magazin si insfac un file de cod. Si fac o tura de fish and chips, care sa imi dea fellingul ca sunt undeva la mare, sau macar in foggy old London 🙂 .


Ingrediente:

– fish-ul, eu aleg file de cod, un peste usor si nepretentios;
– pentru crusta: ou, lapte, faina;
– chips, adica un soi de cartofi, pot sa fie prajiti normal, sau wedges, sau chiar copti la cuptor, depinde de preferinte;
– pentru asezonat: sare, piper, paprika sau boia.

file de cod, ingrediente peste prajit

Se face super super simplu.

Primii se fac cartofii, eu i-am pus in cuptor, mi s-a parut ca ar fi prea multa prajeala in ulei pentru o mancare. Asa ca, i-am curatat, i-am taiat in patru sferturi pe lungime, i-am asezonat cu putin ulei de masline, putin praf de usturoi, sare si piper. I-am pus pe o folie de copt si in cuptor cu ei. Se verifica periodic si se intorc macar o data.

Next, pestele. L-am taiat in doua, ca sa am 2 felii dintr-un file. Intr-un bol am batut bine un ou, si am adaugat putin lapte. Iar in alt bol am pregatit faina, asezonata cu boia dulce, sare si piper. Fileul de peste se da prima data prin faina, apoi in ou, si la sfarsit inca o data prin faina. Trebuie sa fie bine acoperit. Intre timp intr-o tigaie se incalzeste uleiul, trebuie sa fie mai mult, ca sa acopere cat mai mult din peste. Cand uleiul este incins se pun la prajit, pe ambele parti. Se scot pe un servetel si gata.

Se servesc cu cartofii prajiti si se poate face un sos de maioneza cu usturoi, saaau eu am incercat cu un pesto de busuioc. A mers de minune. O alternativa mai usoara la “imbelsugarea” care va veni de Sarbatori. Enjoy!

fish and chips, file de cod file de cod, peste prajit

  • Chiftele vegetariene

    Desi nu sunt vegetariana, iubesc legumele si fructele. Incerc sa le mananc la fiecare masa…
  • Scones cu bacon si cheddar

    Scones sunt niste biscuiti/prajiturele fragede si pufoase, din bucataria englezeasca. Sunt…
  • Guacamole cu naut picant

    Nu mai este nici un secret ca am o pasiune mistuitoare pentru avocado 🙂 . Mai fac fixatii …
Load More Related Articles
  • Chiftele vegetariene

    Desi nu sunt vegetariana, iubesc legumele si fructele. Incerc sa le mananc la fiecare masa…
  • Scones cu bacon si cheddar

    Scones sunt niste biscuiti/prajiturele fragede si pufoase, din bucataria englezeasca. Sunt…
  • Guacamole cu naut picant

    Nu mai este nici un secret ca am o pasiune mistuitoare pentru avocado 🙂 . Mai fac fixatii …
Load More By DianaSa
  • Pizza cu blat de conopida

    Uneori ma arunc in niste retete de care nu sunt sigura ca au soarta de izbanda. Chiar ma p…
  • Piadina

    Mi se intampla uneori sa amestec influente din mai multe bucatarii ale lumii, si sa-mi ias…
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Chiftele vegetariene

Desi nu sunt vegetariana, iubesc legumele si fructele. Incerc sa le mananc la fiecare masa…