Un Flatbread deloc flat

homemade flatbread, mini pizza
Cui nu-i place un “deal” bun? Cand am dat de reteta de paine Naan, am hotarat sa profit de ea cat se poate. Aluatul se poate pastra la frigider fara griji, si se poate combina in diverse forme [paine, placinte umplute cu tot felul de chestii, flatbread].

Pentru ca painea este mai buna proaspata si calda, nu am folosit tot aluatul o data, cum noi ne-am saturat din vreo doua lipii. Cu aluatul ramas am hotarat sa fac a doua zi un fel de Flatbread, sau mai pe romaneste un fel de mini pizza.

Am impartit aluatul in 4 bile mai serioase si am inceput sa le intind pe blatul acoperit cu putina faina. Le-am facut putin mai subtiri pentru ca prefer blatul mai crocant. Le-am acoperit cu un pesto de busuioc, putina mozzarella, rosii cherry si masline feliate. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le-am dat la suptor pana s-a topit branza si au inceput sa se rumeneasca. Cand au fost gata le-am servit asa calde. Sunt ideale pentru un mic dejun sau o cina rapida. Clar merg bine cu ceva drinks on the side 🙂 . Aluatul se pregateste super usor >>> VEZI AICI <<< iar combinatia de toppinguri este limitata de frigiderul fiecaruia 🙂 .

INGREDIENTE


Naan:

– 4 cani de faina;
– o lingura de zahar;
– un pachetel de drojdie uscata;
– o lingurita de sare;
– 1 + 1/2 cana apa calda;
– putin praf de usturoi si cimbru uscat, dupa preferinte.

Modul de preparare al aluatului >>> VEZI AICI <<<

Spor la lucru si la mancat.

flatbread, aluat pufosmozzarella, topping pizza

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *