Flatliners 2017 vs 1990

Anul acesta ma bucur de doua remake-uri ale unor filme clasice ale genului horror, It si Flatliners, si amandoua apar in septembrie. Joy, oh, joy. Astept cu nerabdare acest remake al filmului din 1990 cu acelasi nume, pe care evident a trebuit sa-l mai revad si da, I still like it 🙂 .

In Flatliners, dupa cum spune si numele [en => flatlining = (o persoana) intra in moarte clinica] este vorba despre niste studenti la medicina, care experimenteaza cu limita dintre viata si moarte. Situatia devine complicata cand incep sa fie urmariti de tragedii din trecut, care prind viata, si care devin tot mai reale si periculoase. Este genul “an experiment gone horribly wrong”.
Un horror – thriller destul de captivant, care te tine cu sufletul la gura, Flatliners, originalul din 1990 a reusit sa ramana in memoria mea in toti acesti ani. Cu o distributie de exceptie, care-i include pe Kiefer Sutherland, Julia Roberts si Kevin Bacon , toti tineri si interesanti pe vremea aia, Flatliners (1990) e un film care merita vazut acum, nu numai de nostalgici dar si de cei care nu l-au vazut. E dark, blurry, cu un usor aer gotic.

Din Flatliners (2017) observ o tenta mai serioasa de sci-fi, cu mai multe efecte speciale, muult mai multa tehnologie dar povestea ramane aceeasi, tineri increzatori care trec de o limita a existentei umane. Evenimentele o iau apoi razna iar trailerul se termina cu un avertisment si ideea ca unele lucruri e mai bine sa ramana in the darkness : “cross the line, death will follow you back”.
Recunosc, cand am vazut trailerul m-am entuziasmat usor. Va fi greu sa reuseasca sa depaseasca filmul original, dar pentru o patura larga de viewers, care nu erau cu ochii in TV ca mine, acum 27 de ani(!!!), va fi un film si o idee absolut noua, si sper ca si reusita.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *