Focaccia

4 min read
0
0
321


Continui cu quest-ul meu in cautarea paini ideale 🙂 . De data aceasta am incercat focaccia. As usual am gasit o varianta rapida, cu ingrediente simple si rezultate maxime. Am oscilat intre doua retete, si am facut o combinatie intre ele. Cantitativ iese destul de mult aluat. Focaccia mea a fost cu masline si cascaval desupra, dar este la fel de buna si simpla, sau cu alte topping-uri. Am folosit-o pe post de paine, cam doua zile ne-a ajuns. Mai jos modul de preparare.

INGREDIENTE:


– 2 cani de apa calda;
– 1 pliculet de drojdie uscata;
– 1 lingurita de zahar;
– 2 lingurite de sare;
– 4 cani de faina;
– 3 linguri ulei de masline;
– 1 lingurita cimbru uscat;
– putin rozmarin proaspat;
– masline feliate, cascaval ras pentru acoperit aluatul.


MOD DE PREPARARE


Se prepara ca si retetele clasice de paini. Prima data se dizolva in apa calda pliculetul de drojdie cu lingurita de zahar. Se lasa cam 10 minute pana incepe sa actioneze drojdia. Separat intr-un bol amesteca faina cu sarea si cimbrul uscat. Se toarna apa cu drojdia peste faina, si se mai adauga cele trei linguri de ulei de masline. Se amesteca bine toate ingredientele, se scot din bol si se framanta pe blatul acoperit cu faina. Se mai adauga faina, cat este nevoie, pana aluatul se desprinde usor de pe mana. Apoi se pune inapoi in bolul uns cu ulei. Se acopera si se pune intr-un loc calduros. Se lasa la crescut intre 30 si 40 de minute, pana isi dubleaza volumul.

Se unge o tava cu ulei si se acopera cu hartie de copt. Aluatul se rastoarna direct in tava si se impinge cu mana pana se intinde la aproximativ 2-3 cm. Se impunge cu degetul din loc in loc, si se unge partea de sus cu ulei de masline. Se pun maslinele taiate si se presara rozmarinul si cascavalul ras. Se da la cuptor pana se face crusta aurie. Depinde de cuptorul fiecaruia si inaltimea aluatului. Recomand o tava mai intinsa, mai mare. Eu am avut o tava mica, de 20cm pe 30cm, motiv din care am avut o focaccia foarte “inalta”.  Am lasat-o mai mult in cuptor ca sa se faca interiorul, dar pentru o grosime mai mica ajung 20 -30 de minute in cuptor.

Focaccia este magnifica in primul moment cand este calda si proaspata din cuptor. Se poate manca pur si simplu, sau se poate face un sandwich cu ea. Dupa ce se raceste este ca o paine perfecta, usor de taiat si super aromata.

  • Chec cu pere

    Pentru aceasta reteta de chec m-am inspirat de pe site-ul Ciocolata si Vanilie. Nu am rezi…
  • Mousaka

    Cu gandul la ulima noastra excursie in Creta am cucinat aceasta Mousaka. Intamplarea a fac…
  • Hummus in 10 minute

    Despre Hummus sau Humus (nu sunt sigura care e numarul corect de “m”) cred ca …
Load More Related Articles
  • Chec cu pere

    Pentru aceasta reteta de chec m-am inspirat de pe site-ul Ciocolata si Vanilie. Nu am rezi…
  • Mousaka

    Cu gandul la ulima noastra excursie in Creta am cucinat aceasta Mousaka. Intamplarea a fac…
  • Hummus in 10 minute

    Despre Hummus sau Humus (nu sunt sigura care e numarul corect de “m”) cred ca …
Load More By DianaSa
  • Hummus in 10 minute

    Despre Hummus sau Humus (nu sunt sigura care e numarul corect de “m”) cred ca …
  • Baba Ghanoush

    RO Cu gandul la saptamana trecuta, cand inca eram cu picioarele in nisipul din Creta, am b…
  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
Load More In Easy recipes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Chec cu pere

Pentru aceasta reteta de chec m-am inspirat de pe site-ul Ciocolata si Vanilie. Nu am rezi…