Focaccia

4 min read
0
0
264


Continui cu quest-ul meu in cautarea paini ideale 🙂 . De data aceasta am incercat focaccia. As usual am gasit o varianta rapida, cu ingrediente simple si rezultate maxime. Am oscilat intre doua retete, si am facut o combinatie intre ele. Cantitativ iese destul de mult aluat. Focaccia mea a fost cu masline si cascaval desupra, dar este la fel de buna si simpla, sau cu alte topping-uri. Am folosit-o pe post de paine, cam doua zile ne-a ajuns. Mai jos modul de preparare.

INGREDIENTE:


– 2 cani de apa calda;
– 1 pliculet de drojdie uscata;
– 1 lingurita de zahar;
– 2 lingurite de sare;
– 4 cani de faina;
– 3 linguri ulei de masline;
– 1 lingurita cimbru uscat;
– putin rozmarin proaspat;
– masline feliate, cascaval ras pentru acoperit aluatul.


MOD DE PREPARARE


Se prepara ca si retetele clasice de paini. Prima data se dizolva in apa calda pliculetul de drojdie cu lingurita de zahar. Se lasa cam 10 minute pana incepe sa actioneze drojdia. Separat intr-un bol amesteca faina cu sarea si cimbrul uscat. Se toarna apa cu drojdia peste faina, si se mai adauga cele trei linguri de ulei de masline. Se amesteca bine toate ingredientele, se scot din bol si se framanta pe blatul acoperit cu faina. Se mai adauga faina, cat este nevoie, pana aluatul se desprinde usor de pe mana. Apoi se pune inapoi in bolul uns cu ulei. Se acopera si se pune intr-un loc calduros. Se lasa la crescut intre 30 si 40 de minute, pana isi dubleaza volumul.

Se unge o tava cu ulei si se acopera cu hartie de copt. Aluatul se rastoarna direct in tava si se impinge cu mana pana se intinde la aproximativ 2-3 cm. Se impunge cu degetul din loc in loc, si se unge partea de sus cu ulei de masline. Se pun maslinele taiate si se presara rozmarinul si cascavalul ras. Se da la cuptor pana se face crusta aurie. Depinde de cuptorul fiecaruia si inaltimea aluatului. Recomand o tava mai intinsa, mai mare. Eu am avut o tava mica, de 20cm pe 30cm, motiv din care am avut o focaccia foarte “inalta”.  Am lasat-o mai mult in cuptor ca sa se faca interiorul, dar pentru o grosime mai mica ajung 20 -30 de minute in cuptor.

Focaccia este magnifica in primul moment cand este calda si proaspata din cuptor. Se poate manca pur si simplu, sau se poate face un sandwich cu ea. Dupa ce se raceste este ca o paine perfecta, usor de taiat si super aromata.

  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
  • Tarta rustica cu afine

    RO Un desert de vara, usor de facut [cum altfel] un fel de tarta gallete care se poate ump…
  • Clafoutis cu visine

    RO Despre Clafoutis am tot auzit in ultima vreme, si am constatat cu bucurie ca aceasta pr…
Load More Related Articles
  • Barcelona travel

    RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…
  • What to eat in Barcelona ?

    RO Ce se poate manca bun in Barcelona? Una din primele intrebari pe care mi le-am pus cand…
  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
Load More By DianaSa
  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
  • Mamaliga prajita cu branza, la cuptor

    Stiti cum se spune…cand omul nu are de lucru isi face…:) Asa si eu in cazul de…
  • Ratatouille lenes

    Vara aceasta ploioasa a facut din mine un om fericit. Personal, urasc caldurile mari din t…
Load More In Easy recipes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Barcelona travel

RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…