Home Easy recipes Fried Green Tomatoes

Fried Green Tomatoes

1 min read
1
0
556

Continui nebunia gogonelelor cu inca o reteta de inspiratie mexicana/americana : Fried green tomatoes. In celalalt post, cu Salsa Verde [VEZI AICI] gogonele s-au tranformat intr-o garnitura delicioasa si versatila, care merge de minune in diverse combinatii, dar acum starul este felia de gogonea pane prajita perfect.


Se procedeaza, simplu, pe acealasi principiu ca la snitel. Se aleg gogonelele mai mari, se spala bine si se taie in felii cam  de 1 cm grosime. Se acopera bine cu faina, apoi se dau prin oul batut si la sfarsit prin pesmet. Pesmetul poate fi asezonat cu piper, boia si putin praf de usturoi, dar depinde de gustul fiecaruia. Se incinge putin ulei intr-o cratita, si se prajesc bine pe ambele parti, pana devin aurii, si se inmoaie putin, dar exteriorul este crocant. Se scurg de ulei pe un servetel, si se sareaza cat sunt calde.

Si gata, perfecte pentru o masa rapida. Eu le folosesc in loc de carne, si construiesc in jurul lor sandwich-uri si salate. Acum am optat pentru o salata de varza rosie, cu ardei si maioneza.

gogonele pane, salata de varzacoleslaw, fried green tomatoespane de gogonele, reteta simpla

  • Zucchini fries

    RO M-a luat si pe mine frenezia cu zucchini fries de pe internet. E genul ala de mancare p…
  • Supa crema de linte

    Cu un borcan fenomenal de linte rosie m-am intors de la Targul organizat de Terrabiola, in…
  • Waffe cu zahar candel

    Mai jos se gaseste una din placerile mele de weekend, waffele de duminica. O prepar de obi…
Load More Related Articles
Load More By DianaSa
  • Zucchini fries

    RO M-a luat si pe mine frenezia cu zucchini fries de pe internet. E genul ala de mancare p…
  • Supa crema de linte

    Cu un borcan fenomenal de linte rosie m-am intors de la Targul organizat de Terrabiola, in…
  • Waffe cu zahar candel

    Mai jos se gaseste una din placerile mele de weekend, waffele de duminica. O prepar de obi…
Load More In Easy recipes

One Comment

  1. Salsa Verde – ManaVerde

    November 5, 2017 at 12:46 pm

    […] Toamna, ca si primavara, incerc sa profit cat mai mult de varietatea de legume de sezon. Anul asta am dat iama la vara-mea in gradina , si mi-am umplut desaga cu gogonele si dovlecei. Mai apoi i-am transformat in hrana delicioasa si sanatoasa. Dovleceii au participat la acest desert, tiramisu cu mascarpone si dovleac [VEZI AICI]. Iar gogonelele au ajuns partial muraturi si partial ingrediente in urmatoarele feluri: o salsa verde si gogonele pane[VEZI AICI]. […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Cookies cu dulceata de merisoare

Prajiturelele din aceasta reteta sunt unele din preferatele mele. Sunt ceva de genul ̶…