Home Easy recipes Fried Green Tomatoes

Fried Green Tomatoes

1 min read
1
0
306

Continui nebunia gogonelelor cu inca o reteta de inspiratie mexicana/americana : Fried green tomatoes. In celalalt post, cu Salsa Verde [VEZI AICI] gogonele s-au tranformat intr-o garnitura delicioasa si versatila, care merge de minune in diverse combinatii, dar acum starul este felia de gogonea pane prajita perfect.


Se procedeaza, simplu, pe acealasi principiu ca la snitel. Se aleg gogonelele mai mari, se spala bine si se taie in felii cam  de 1 cm grosime. Se acopera bine cu faina, apoi se dau prin oul batut si la sfarsit prin pesmet. Pesmetul poate fi asezonat cu piper, boia si putin praf de usturoi, dar depinde de gustul fiecaruia. Se incinge putin ulei intr-o cratita, si se prajesc bine pe ambele parti, pana devin aurii, si se inmoaie putin, dar exteriorul este crocant. Se scurg de ulei pe un servetel, si se sareaza cat sunt calde.

Si gata, perfecte pentru o masa rapida. Eu le folosesc in loc de carne, si construiesc in jurul lor sandwich-uri si salate. Acum am optat pentru o salata de varza rosie, cu ardei si maioneza.

gogonele pane, salata de varzacoleslaw, fried green tomatoespane de gogonele, reteta simpla

  • Supa crema de rosii

    RO Bucataria mea a fost invadata de rosii zilele trecute. Grasune si coapte, nu am mai put…
  • Chiftele de peste

    RO Aceasta reteta, de chiftele de peste, era pe my to do list de ceva vreme. Inspirata din…
  • Mac&Cheese Verzi

    RO Este timpul pentru o noua combinatie inedita si [daca mai e nevoie sa o spun] fenomenal…
Load More Related Articles
  • Fasole verde cu sos din unt de arahide

    RO Ca o placa stricata, tot asa insist si eu cu untul de arahide 🙂 . Urmeaza o reteta vazu…
  • Supa crema de rosii

    RO Bucataria mea a fost invadata de rosii zilele trecute. Grasune si coapte, nu am mai put…
  • Brugge Food

    Ca si in excursiile anterioare, si in Brugge mi-am dedicat o parte din timp [si din bani 🙂…
Load More By DianaSa
  • Supa crema de rosii

    RO Bucataria mea a fost invadata de rosii zilele trecute. Grasune si coapte, nu am mai put…
  • Chiftele de peste

    RO Aceasta reteta, de chiftele de peste, era pe my to do list de ceva vreme. Inspirata din…
  • Chiftelute din broccoli

    RO “Inca o reteta de chiftele verzi!!!” 🙂 stiuuu ca asta o sa ganditi. Dar de …
Load More In Easy recipes

One Comment

  1. Salsa Verde – ManaVerde

    November 5, 2017 at 12:46 pm

    […] Toamna, ca si primavara, incerc sa profit cat mai mult de varietatea de legume de sezon. Anul asta am dat iama la vara-mea in gradina , si mi-am umplut desaga cu gogonele si dovlecei. Mai apoi i-am transformat in hrana delicioasa si sanatoasa. Dovleceii au participat la acest desert, tiramisu cu mascarpone si dovleac [VEZI AICI]. Iar gogonelele au ajuns partial muraturi si partial ingrediente in urmatoarele feluri: o salsa verde si gogonele pane[VEZI AICI]. […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Fasole verde cu sos din unt de arahide

RO Ca o placa stricata, tot asa insist si eu cu untul de arahide 🙂 . Urmeaza o reteta vazu…