Home Easy recipes Fried Green Tomatoes

Fried Green Tomatoes

1 min read
1
0
365

Continui nebunia gogonelelor cu inca o reteta de inspiratie mexicana/americana : Fried green tomatoes. In celalalt post, cu Salsa Verde [VEZI AICI] gogonele s-au tranformat intr-o garnitura delicioasa si versatila, care merge de minune in diverse combinatii, dar acum starul este felia de gogonea pane prajita perfect.


Se procedeaza, simplu, pe acealasi principiu ca la snitel. Se aleg gogonelele mai mari, se spala bine si se taie in felii cam  de 1 cm grosime. Se acopera bine cu faina, apoi se dau prin oul batut si la sfarsit prin pesmet. Pesmetul poate fi asezonat cu piper, boia si putin praf de usturoi, dar depinde de gustul fiecaruia. Se incinge putin ulei intr-o cratita, si se prajesc bine pe ambele parti, pana devin aurii, si se inmoaie putin, dar exteriorul este crocant. Se scurg de ulei pe un servetel, si se sareaza cat sunt calde.

Si gata, perfecte pentru o masa rapida. Eu le folosesc in loc de carne, si construiesc in jurul lor sandwich-uri si salate. Acum am optat pentru o salata de varza rosie, cu ardei si maioneza.

gogonele pane, salata de varzacoleslaw, fried green tomatoespane de gogonele, reteta simpla

  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
  • Tarta rustica cu afine

    RO Un desert de vara, usor de facut [cum altfel] un fel de tarta gallete care se poate ump…
  • Mamaliga prajita cu branza, la cuptor

    Stiti cum se spune…cand omul nu are de lucru isi face…:) Asa si eu in cazul de…
Load More Related Articles
  • Barcelona travel

    RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…
  • What to eat in Barcelona ?

    RO Ce se poate manca bun in Barcelona? Una din primele intrebari pe care mi le-am pus cand…
  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
Load More By DianaSa
  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
  • Mamaliga prajita cu branza, la cuptor

    Stiti cum se spune…cand omul nu are de lucru isi face…:) Asa si eu in cazul de…
  • Ratatouille lenes

    Vara aceasta ploioasa a facut din mine un om fericit. Personal, urasc caldurile mari din t…
Load More In Easy recipes

One Comment

  1. Salsa Verde – ManaVerde

    November 5, 2017 at 12:46 pm

    […] Toamna, ca si primavara, incerc sa profit cat mai mult de varietatea de legume de sezon. Anul asta am dat iama la vara-mea in gradina , si mi-am umplut desaga cu gogonele si dovlecei. Mai apoi i-am transformat in hrana delicioasa si sanatoasa. Dovleceii au participat la acest desert, tiramisu cu mascarpone si dovleac [VEZI AICI]. Iar gogonelele au ajuns partial muraturi si partial ingrediente in urmatoarele feluri: o salsa verde si gogonele pane[VEZI AICI]. […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Barcelona travel

RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…