Home Easy recipes Guacamole cu naut picant

Guacamole cu naut picant

4 min read
0
0
143

Nu mai este nici un secret ca am o pasiune mistuitoare pentru avocado 🙂 . Mai fac fixatii culinare, gen broccoli, zucchini, bacon, si multe altele, dar care ma lasa dupa un timp. La avocado insa ma intorc frecvent, si caut sa-l incorporez in cat mai multe feluri de mancare, asa ca apare si la micul dejun, si la pranz si la cina. All day long.
Acum l-am combinat cu naut. Am mai folosit nautul, mai ales in salate. Acum am gasit o reteta pentru el care mi-a facut cu ochiul: Naut picant copt la cuptor. Am fost cucerita si am hotarat sa combin avocado-ul meu preferat cu nautul indraznet si picant. Este o masa vegetariana si este absolut delicioasa.


INGREDIENTE


– doi avocado, copti bine;
– o conserva de naut;
– rosii;
– ceapa rosie;
– o lamaie;
– chives;
– o lingura ulei de masline;
– o lingurita paprika dulce;
– 1/2 lingurita chilli;
– sare si piper;


MOD DE PREPARARE

1. Primul se face nautul. Se scoate din conserva si se spala bine. Intr-un bol se amesteca cu o lingura de ulei de masline, o lingura de paprika dulce si o jumatate de lingurita de chilli. Se amesteca bine sa fie toate boabele acoperite. Se tapeteaza o tava cu folie de copt, si se imprastie pe ea nautul. Se da la cuptor pentru 15-20 de minute, pana se face crocant si usor rumenit.
naut picant, naut la cuptor
2. Separat se pregateste Guacamole. Cred ca majoritatea sunt deja familiarizati cu aceasta mancare, dar just in case las aici si modul meu de-al prepara. Am curatat avocado-ul, trebuie sa fie bine copt. L-am pasat cu o furculita pana a devenit cremos. Am adaugat si zeama de la o jumatate de lamaie. Am mai pus o ceapa rosie, mica, taiata marunt, si o rosie taiata in cubulete mici. Am mai presarat niste chives, sare si piper si am amestecat totul bine.

3. Combinatia dintre naut si guacamole am facut-o pe o paine cu seminte, toast. Am pus un strat de guac, cu un rand de felii subtiri de avocado, si boabele coapte de naut picant. Se mai poate stropi cu putin ulei de masline si chives si e gata de infulecat.

A fost extraordinar, super consistent si hranitor. O mancare sanatoasa, vegetariana, numai buna pentru zilele calduroase ce vor veni. Sa aratam bine si pe dinauntru si pe dinafara zic eu 😀 . Enjoy!

avocado copt, reteta guacamole mancare sanatoasa, reteta guacamoleavocado si naut, reteta sanatoasamancare sanatoasa, reteta de post

  • 🖤 Varza de Bruxelles

    In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt print…
  • Baba Ghanoush

    RO Cu gandul la saptamana trecuta, cand inca eram cu picioarele in nisipul din Creta, am b…
  • What to eat in Barcelona ?

    RO Ce se poate manca bun in Barcelona? Una din primele intrebari pe care mi le-am pus cand…
Load More Related Articles
  • 🖤 Varza de Bruxelles

    In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt print…
  • Baba Ghanoush

    RO Cu gandul la saptamana trecuta, cand inca eram cu picioarele in nisipul din Creta, am b…
  • Barcelona travel

    RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…
Load More By DianaSa
  • Baba Ghanoush

    RO Cu gandul la saptamana trecuta, cand inca eram cu picioarele in nisipul din Creta, am b…
  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
  • Mamaliga prajita cu branza, la cuptor

    Stiti cum se spune…cand omul nu are de lucru isi face…:) Asa si eu in cazul de…
Load More In Easy recipes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

🖤 Varza de Bruxelles

In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt print…