Home Easy recipes Guacamole cu naut picant

Guacamole cu naut picant

4 min read
0
0
93

Nu mai este nici un secret ca am o pasiune mistuitoare pentru avocado πŸ™‚ . Mai fac fixatii culinare, gen broccoli, zucchini, bacon, si multe altele, dar care ma lasa dupa un timp. La avocado insa ma intorc frecvent, si caut sa-l incorporez in cat mai multe feluri de mancare, asa ca apare si la micul dejun, si la pranz si la cina. All day long.
Acum l-am combinat cu naut. Am mai folosit nautul, mai ales in salate. Acum am gasit o reteta pentru el care mi-a facut cu ochiul: Naut picant copt la cuptor. Am fost cucerita si am hotarat sa combin avocado-ul meu preferat cu nautul indraznet si picant. Este o masa vegetariana si este absolut delicioasa.


INGREDIENTE


– doi avocado, copti bine;
– o conserva de naut;
– rosii;
– ceapa rosie;
– o lamaie;
– chives;
– o lingura ulei de masline;
– o lingurita paprika dulce;
– 1/2 lingurita chilli;
– sare si piper;


MOD DE PREPARARE

1. Primul se face nautul. Se scoate din conserva si se spala bine. Intr-un bol se amesteca cu o lingura de ulei de masline, o lingura de paprika dulce si o jumatate de lingurita de chilli. Se amesteca bine sa fie toate boabele acoperite. Se tapeteaza o tava cu folie de copt, si se imprastie pe ea nautul. Se da la cuptor pentru 15-20 de minute, pana se face crocant si usor rumenit.
naut picant, naut la cuptor
2. Separat se pregateste Guacamole. Cred ca majoritatea sunt deja familiarizati cu aceasta mancare, dar just in case las aici si modul meu de-al prepara. Am curatat avocado-ul, trebuie sa fie bine copt. L-am pasat cu o furculita pana a devenit cremos. Am adaugat si zeama de la o jumatate de lamaie. Am mai pus o ceapa rosie, mica, taiata marunt, si o rosie taiata in cubulete mici. Am mai presarat niste chives, sare si piper si am amestecat totul bine.

3. Combinatia dintre naut si guacamole am facut-o pe o paine cu seminte, toast. Am pus un strat de guac, cu un rand de felii subtiri de avocado, si boabele coapte de naut picant. Se mai poate stropi cu putin ulei de masline si chives si e gata de infulecat.

A fost extraordinar, super consistent si hranitor. O mancare sanatoasa, vegetariana, numai buna pentru zilele calduroase ce vor veni. Sa aratam bine si pe dinauntru si pe dinafara zic eu πŸ˜€ . Enjoy!

avocado copt, reteta guacamole mancare sanatoasa, reteta guacamoleavocado si naut, reteta sanatoasamancare sanatoasa, reteta de post

  • Chiftele de peste

    RO Aceasta reteta, de chiftele de peste, era pe my to do list de ceva vreme. Inspirata din…
  • Mac&Cheese Verzi

    RO Este timpul pentru o noua combinatie inedita si [daca mai e nevoie sa o spun] fenomenal…
  • Chiftelute din broccoli

    RO “Inca o reteta de chiftele verzi!!!” πŸ™‚ stiuuu ca asta o sa ganditi. Dar de …
Load More Related Articles
  • Brugge Food

    Ca si in excursiile anterioare, si in Brugge mi-am dedicat o parte din timp [si din bani πŸ™‚…
  • Prin Brugge

    Am inceput sezonul de tripuri mai incet anul acesta, cu vreo doua city break-uri. Unul in …
  • Chiftele de peste

    RO Aceasta reteta, de chiftele de peste, era pe my to do list de ceva vreme. Inspirata din…
Load More By DianaSa
  • Chiftele de peste

    RO Aceasta reteta, de chiftele de peste, era pe my to do list de ceva vreme. Inspirata din…
  • Chiftelute din broccoli

    RO “Inca o reteta de chiftele verzi!!!” πŸ™‚ stiuuu ca asta o sa ganditi. Dar de …
  • Chiftele vegetariene

    Desi nu sunt vegetariana, iubesc legumele si fructele. Incerc sa le mananc la fiecare masa…
Load More In Easy recipes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Brugge Food

Ca si in excursiile anterioare, si in Brugge mi-am dedicat o parte din timp [si din bani πŸ™‚…