Home Easy recipes Hummus in 10 minute

Hummus in 10 minute

3 min read
0
0
521

Despre Hummus sau Humus (nu sunt sigura care e numarul corect de “m”) cred ca stie sau a auzit toata lumea. Probabil fiecare are deja o reteta preferata…sau poate nu. Pentru orice eventualitate am zis sa pun aici, rapid, in cativa pasi simpli, modul in care il prepar eu. Just in case. Poate ajuta pe cineva.

Eu il pregatesc simplu, lucrand doar cu robotul de bucatarie, in care amestec toate ingredinetele. Secretul pentru un hummus cremos este timpul alocat amestecului ingredientelor.


INGREDIENTE


– o conserva naut;
– 1/4 cana tahini (pasta de susan), se gaseste la Lidl;
– 1/4 cana zeama de lamaie;
– 1 catel de usturoi, macinat;
– 1/2 lingurita de chimen macinat;
– 2 linguri de ulei de masline;
– 2-3 linguri de apa;
– sare dupa gust.


MOD DE PREPARARE


Esential pentru un hummus cremos este timpul de amestec al ingredientelor.

In robotul de bucatarie se pune prima data tahini-ul. Se amesteca cam 1 minut. Dupa aceea se adauga zeama de lamaie si se mai amesteca inca 30 de secunde. Cu cat mai mult cu atat devine mai maleabil si cremos. Apoi se adauga cele 2 linguri de ulei, lingurita de chimen, si usturoiul pasat. Se amesteca iarasi pentru 1 minut. Se adauga nautul spalat bine in prealabil in apa rece. Prima data se pune doar jumatate, si se amesteca o tura buna. Se adauga apoi si restul si se amesteca bine, pana devine greu de manevrat. Aici intervin lingurile de apa, folosite ca sa subtieze amestecul. Se adauga incet cate o lingura de apa, pana amestecul devine cremos si pufos. La sfarsit se adauga sare dupa gust.

Si gata, bunatate in 10 minute. Inainte de servire am adaugat ulei de masline si putin praf de boia. L-am mancat cu lipie prajita, dar merge si cu chipsuri, paine prajita, salata verde, orice combinatie va surade.

mancare sanatoasa, mancare vegetariana mancare vegana, mancare sanatoasa reteta rapida, mancare sanatoasa reteta vegana, reteta vegetarianareteta humus, homemade hummus

 

Load More Related Articles
Load More By DianaSa
  • Waffe sarate, cu bacon si cheddar

    Despre waffe am mai scris pe blog. Erau dulci, acoperite cu un munte de fructe si ciocolat…
  • Muffins cu legume

    Nu e nici un secret ca iubesc muffins-urile. Dulci sau sarate, le fac destul de des. Cele …
  • Zucchini fries

    RO M-a luat si pe mine frenezia cu zucchini fries de pe internet. E genul ala de mancare p…
Load More In Easy recipes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Batoane cu cereale

Cu greu m-am urnit dupa concediu. Mai greu mi-a fost si din cauza caldurii de afara. Am in…