I’m a geek in my heart

Sfarsitul acestui an e plin de science fiction-uri de calitate, ceea ce ma bucura peste masura. Intotdeauna am avut o slabiciune pentru lumea fantaziei, cu lumi pline de creaturi magice si posibilitati nelimitate, deci basically da, “escaping reality” is my middle name. Cand eram mica gaseam refugiu in aceste filme, si intr-un fel ma bucur si acum de ele la fel ca un copil – ochii mari, tin cu unii, cu altii, ma implic, si imi enervez familia a fel de mult šŸ™‚ .

Acum va prezint 3 filme cu potential, in opinia mea, si care sper sa trezeasca si in altcineva, aceasi bucurie si spirit de aventura pe care-l regasesc in mine:


1.THE DARK TOWER

Zilele trecute am vazut The Dark Tower, pe care l-am pandit de prin vara, un adevarat adventure-fantasy, care imi aminteste de filme cu subiecte similare gen : Super 8 sau mai “batranele” E.T. si Neverending Story, unde niste copii au posibilitatea de-a intra in contact cu o lume supranaturala, total diferita de a noastra, si care se transforma in niste mini-eroi de care depinde soarta omenirii. In Dark Tower, lupta se da impotriva vrajitorului Walter O’Dim (Matthew McConaughey), care incearca sa distruga turnul care tine universul in siguranta. Singura sansa a omenirii si a lumilor universului suntĀ  Roland Deschain (Idris Elba), un pistolar mai special, si adolescentul cu puteri speciale Jake (Tom Taylor). Cu actiune destul de serioasa, nu atat de infricosator pe cat mi-as fi dorit, dar cu un fir epic inchegat si interesant, filmul m-a surprins placut. Mai jos trailerul acestui film:


2. STRANGER THINGS(SERIE TV)

Urmatorul film de care ma entuziasmez in aceasta toamna, si care seamana ca si subiect cu Dark Tower, adicaĀ  urmareste trecerea unor copii intr-o lume paralela, plina de pericole, este Stranger Things, serialul TV. Este un science fiction-horror, care aduce un omagiu filmelor de acest gen din anii ’80, in care se regasesc elemente din filmele lui Spielberg, Stephen King si John Carpenter. Foarte apreciat pentru crearea atmosferei de la inceputul anilor ’80, prin soundtrack si prin detaliile scenice, filmul a fost premiat si apreciat de critici. Primul sezon, din 2016, are ca subiect disparitia unui copil in conditii ciudate, in care sunt implicate forte supranaturale intunecate. Actiunea se petrece in oraselul Hawkins, Indiana, unde prietenii baietelului disparut impreuna cu o fetita cu puteri psihokinetice, se lupta cu tot felul creaturiĀ  pentru a-l salva si a-l aduce inapoi din lumea numita “Upside Down”. Absolut fabulos, intunecat, cu o atmosfera senzationala, serialul imbina perfect thriller-ul cu SF-ul, cu horror-ul si imi da sperante pentru sezonul 2 care incepe acum, in 27 Octombrie. Aici un mic preview pentru continuarea aventurilor din primul sezon:


3. STAR WARS EPIPSODUL VIII – THE LAST JEDI

Si probabil cel mai asteptat dintre toate, in decembrie apare STAR WARS: The Last Jedi. Banuiesc ca stie toata lumea deja despre el, un clasic gigant, care este un cadou perfect de Craciun. Like a true geek, nu am ratat nici una din seriile filmului, si sunt convinsa ca si acesta va fi pe masura asteptarilor. Povestea continua Episodul VIIĀ  – The Force Awakens,Ā cu Rey, Finn, Poe si Luke Skywalker (Mark Hamill), si lupta lor cu Kylo Ren (Adam Driver). Multa actiune, si multe intrebari par sa apara din acest trailer, infruntarea dintre fortele binelui vs fortele raului este iminenta, si rezutatul incert. Intens si spectaculos, sper ca acestea sa fie cuvintele cu care o sa-l descriu in decembrie. Pana atunci aici este trailerul, proaspat lansat:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *