Home Easy recipes Improvizatie cu ton

Improvizatie cu ton

4 min read
0
0
280

RO

Se intampla uneori sa nu ai timp, sau sa nu ai ingrediente necesare pentru o gustare complicata, si sa trebuiasca sa improvizezi cu ce ai prin frigider. Atunci eu dau iama in conserve. Le combin intre ele, si mai arunc si niste legume in mijloc, si pac iese un fel de mancare usor de facut si delicios. O sa-l numesc: Salata de cartofi cu ton.

Ingrediente:

– 4-5 cartofi mari, fierti si decojiti;
– o conserva de ton, bucati intregi;
– o conserva de porumb;
– o jumatate de ceapa rosie;
– masline kalamata;
– o lamaie;
– pentru maioneza: galbenus de ou, o lingurita mustar, ulei, smantana, sare si piper.

Intr-un bol se amesteca toate cele: cartofii fierti, taiati cubulete, cu porumbul, tonul, ceapa rosie taiata pestisori si maslinele kalamata. Se stoarce putin lamaie si se pune putina sare si piper.
Separat am facut maioneza, clasic, am pus in plus aproximativ 3 linguri de smantana, ca sa fie mai cremoasa.
Am pus maioneza peste ingrediente, si am amestecat bine. Am lasat-o putin la frigider. E o salata rece. Merge si ca si garnitura, dar si ca o gustare de sine statatoare. Simplu si gustos. Pofta!

EN

Sometimes, when you have no time for elaborate cooking, or you are before shopping day, you have to adapt and improvize with what you find at hand. I usualy attack the canned goods. I add some fresh veggies, and there you have it, a simple and tasty dish. I will call it: Tuna and potato salad.

Ingredients:

– 4-5 large boiled potatoes;
– a can of tuna, chunks;
– a can of corn;
– a half of red onion;
– kalamata olives;
– one lemon;
– for mayo: one egg yolk, a teaspoon of mustard, oil, cream, salt and pepper.

Add everything into a bowl: boiled potatoes – sliced, the corn, the tuna, the red onion – sliced, and the olives. Pour some lemon juice and add some salt and pepper.
Make the mayo, the classic recipe, only add some cream, about 3 spoons, to make it smoother.
Put the mayo on top of the ingredients, and mix everything together. Let it cool in the fridge a little bit. It’s best served cold, like a side dish, or even as a main dish. It’s simple to make, and very tasty. Enjoy!

 

salata de cartofi, conserva tonmasline negre, porumb conserva salata de catofi, reteta usoaraton, porumb

 

Save

Save

Save

Save

Salvează

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • Chiftele de peste

    RO Aceasta reteta, de chiftele de peste, era pe my to do list de ceva vreme. Inspirata din…
  • Guacamole cu naut picant

    Nu mai este nici un secret ca am o pasiune mistuitoare pentru avocado πŸ™‚ . Mai fac fixatii …
  • Piadina

    Mi se intampla uneori sa amestec influente din mai multe bucatarii ale lumii, si sa-mi ias…
Load More Related Articles
  • Fasole verde cu sos din unt de arahide

    RO Ca o placa stricata, tot asa insist si eu cu untul de arahide πŸ™‚ . Urmeaza o reteta vazu…
  • Supa crema de rosii

    RO Bucataria mea a fost invadata de rosii zilele trecute. Grasune si coapte, nu am mai put…
  • Brugge Food

    Ca si in excursiile anterioare, si in Brugge mi-am dedicat o parte din timp [si din bani πŸ™‚…
Load More By DianaSa
  • Supa crema de rosii

    RO Bucataria mea a fost invadata de rosii zilele trecute. Grasune si coapte, nu am mai put…
  • Chiftele de peste

    RO Aceasta reteta, de chiftele de peste, era pe my to do list de ceva vreme. Inspirata din…
  • Chiftelute din broccoli

    RO “Inca o reteta de chiftele verzi!!!” πŸ™‚ stiuuu ca asta o sa ganditi. Dar de …
Load More In Easy recipes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Fasole verde cu sos din unt de arahide

RO Ca o placa stricata, tot asa insist si eu cu untul de arahide πŸ™‚ . Urmeaza o reteta vazu…