Home Easy recipes Improvizatie cu ton

Improvizatie cu ton

4 min read
0
0
297

RO

Se intampla uneori sa nu ai timp, sau sa nu ai ingrediente necesare pentru o gustare complicata, si sa trebuiasca sa improvizezi cu ce ai prin frigider. Atunci eu dau iama in conserve. Le combin intre ele, si mai arunc si niste legume in mijloc, si pac iese un fel de mancare usor de facut si delicios. O sa-l numesc: Salata de cartofi cu ton.

Ingrediente:

– 4-5 cartofi mari, fierti si decojiti;
– o conserva de ton, bucati intregi;
– o conserva de porumb;
– o jumatate de ceapa rosie;
– masline kalamata;
– o lamaie;
– pentru maioneza: galbenus de ou, o lingurita mustar, ulei, smantana, sare si piper.

Intr-un bol se amesteca toate cele: cartofii fierti, taiati cubulete, cu porumbul, tonul, ceapa rosie taiata pestisori si maslinele kalamata. Se stoarce putin lamaie si se pune putina sare si piper.
Separat am facut maioneza, clasic, am pus in plus aproximativ 3 linguri de smantana, ca sa fie mai cremoasa.
Am pus maioneza peste ingrediente, si am amestecat bine. Am lasat-o putin la frigider. E o salata rece. Merge si ca si garnitura, dar si ca o gustare de sine statatoare. Simplu si gustos. Pofta!

EN

Sometimes, when you have no time for elaborate cooking, or you are before shopping day, you have to adapt and improvize with what you find at hand. I usualy attack the canned goods. I add some fresh veggies, and there you have it, a simple and tasty dish. I will call it: Tuna and potato salad.

Ingredients:

– 4-5 large boiled potatoes;
– a can of tuna, chunks;
– a can of corn;
– a half of red onion;
– kalamata olives;
– one lemon;
– for mayo: one egg yolk, a teaspoon of mustard, oil, cream, salt and pepper.

Add everything into a bowl: boiled potatoes – sliced, the corn, the tuna, the red onion – sliced, and the olives. Pour some lemon juice and add some salt and pepper.
Make the mayo, the classic recipe, only add some cream, about 3 spoons, to make it smoother.
Put the mayo on top of the ingredients, and mix everything together. Let it cool in the fridge a little bit. It’s best served cold, like a side dish, or even as a main dish. It’s simple to make, and very tasty. Enjoy!

 

salata de cartofi, conserva tonmasline negre, porumb conserva salata de catofi, reteta usoaraton, porumb

 

Save

Save

Save

Save

Salvează

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • Chiftele de peste

    RO Aceasta reteta, de chiftele de peste, era pe my to do list de ceva vreme. Inspirata din…
  • Guacamole cu naut picant

    Nu mai este nici un secret ca am o pasiune mistuitoare pentru avocado 🙂 . Mai fac fixatii …
  • Piadina

    Mi se intampla uneori sa amestec influente din mai multe bucatarii ale lumii, si sa-mi ias…
Load More Related Articles
  • Barcelona travel

    RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…
  • What to eat in Barcelona ?

    RO Ce se poate manca bun in Barcelona? Una din primele intrebari pe care mi le-am pus cand…
  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
Load More By DianaSa
  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
  • Mamaliga prajita cu branza, la cuptor

    Stiti cum se spune…cand omul nu are de lucru isi face…:) Asa si eu in cazul de…
  • Ratatouille lenes

    Vara aceasta ploioasa a facut din mine un om fericit. Personal, urasc caldurile mari din t…
Load More In Easy recipes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Barcelona travel

RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…