Home Main courses Lasagna, the simple way

Lasagna, the simple way

7 min read
0
0
253

RO

Lasagna, inca unul din felurile mele preferate, si de altfel super simplu de realizat. Prefer sa o fac…aproape de la 0, spun aproape pentru ca la aluatul de paste, momentan nu ma pricep asa ca apelez la pastele uscate din comert.

Ingredientele:
– pentru sosul bechamel, reteta clasica : unt + faina + lapte + parmezan/cascaval ras;
– pentru sosul de carne, un fel de bolognese:  ceapa + morcovi + carne macinata porc/vita + vin rosu + bulion;
– cascaval sau parmesan;
– condimente :  sare + piper + busuioc uscat + cimbru
– foiile gata preparate de lasagna, nu le fierb, le pun direct din cutie in tava.

Totul este in functie de preferintele fiecaruia, fara un gramaj exact. Bechamelul poate fi mai mult, carnea, cascavalul, it’s up to you.
Bechamel: se topeste untul intr-o craticioara, cand s-a topit si a capatat o culoare aurie se adauga faina, putin cate putin si se amesteca. Se da jos de pe foc (ca sa nu se faca cocoloase) si se adauga laptele, putin cate putin in timp ce se amesteca. Se lasa la fiert, sa scada, aproximativ 5 minute. Cand s-a ingrosat cat de cat se ia de pe foc, si se poate adauga parmesan sau cascaval ras. Se condimenteaza cu piper.
Sosul de carne: se taie marunt ceapa, si se dinstuie in putin ulei. Se taie 2 morcovi in cubulete mici, si se pun peste ceapa la dinstuit. Peste legume se adauga carnea macinata, se amesteca bine si se adauga aproximativ un pahar mic de vin rosu, si se lasa cateva minute pana scade vinul. Eu am mai pus si putin sos de rosii, iar la sfarsit am condimentat amestecul cu sare, piper, cimbru macinat si busuioc uscat.
Si ultimul pas este asamblarea elementelor in tava pe straturi, eu am inceput cu un strat de bechamel, peste care am asezat foile de lasagna, apoi un strat de bechamel, un strat de sos de carne, si putin parmesan presarat peste. Am repetat schema de 3 ori, atat mi-a ajuns compozitia. La sfarsit, peste ultimul strat de foi am pus putin bechamel si parmesan sau cascaval ras.
Am lasat-o la cuptor pana a devenit aurie. A fost super buna. Pofta!

EN

Lasagna, inca unul din felurile mele preferate, si de altfel super simplu de realizat. Prefer sa o fac…aproape de la 0, spun aproape pentru ca la aluatul de paste, momentan nu ma pricep asa ca apelez la pastele uscate din comert.

Ingredientele:
– pentru sosul bechamel, reteta clasica : unt + faina + lapte + parmezan/cascaval ras;
– pentru sosul de carne, un fel de bolognese:  ceapa + morcovi + carne macinata porc/vita + vin rosu + bulion;
– cascaval sau parmesan;
– condimente :  sare + piper + busuioc uscat + cimbru
– foiile gata preparate de lasagna, nu le fierb, le pun direct din cutie in tava.

Totul este in functie de preferintele fiecaruia, fara un gramaj exact. Bechamelul poate fi mai mult, carnea, cascavalul, it’s up to you.
Bechamel: se topeste untul intr-o craticioara, cand s-a topit si a capatat o culoare aurie se adauga faina, putin cate putin si se amesteca. Se da jos de pe foc (ca sa nu se faca cocoloase) si se adauga laptele, putin cate putin in timp ce se amesteca. Se lasa la fiert, sa scada, aproximativ 5 minute. Cand s-a ingrosat cat de cat se ia de pe foc, si se poate adauga parmesan sau cascaval ras. Se condimenteaza cu piper.
Sosul de carne: se taie marunt ceapa, si se dinstuie in putin ulei. Se taie 2 morcovi in cubulete mici, si se pun peste ceapa la dinstuit. Peste legume se adauga carnea macinata, se amesteca bine si se adauga aproximativ un pahar mic de vin rosu, si se lasa cateva minute pana scade vinul. Eu am mai pus si putin sos de rosii, iar la sfarsit am condimentat amestecul cu sare, piper, cimbru macinat si busuioc uscat.
Si ultimul pas este asamblarea elementelor in tava pe straturi, eu am inceput cu un strat de bechamel, peste care am asezat foile de lasagna, apoi un strat de bechamel, un strat de sos de carne, si putin parmesan presarat peste. Am repetat schema de 3 ori, atat mi-a ajuns compozitia. La sfarsit, peste ultimul strat de foi am pus putin bechamel si parmesan sau cascaval ras.
Am lasat-o la cuptor pana a devenit aurie. A fost super buna. Pofta!

foi lasagna, parmesan homemade lasagna, parmesan cheese carne macinata, foi lasagna lasagna, pasta e basta

Save

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • Barcelona travel

    RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…
  • What to eat in Barcelona ?

    RO Ce se poate manca bun in Barcelona? Una din primele intrebari pe care mi le-am pus cand…
  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
Load More Related Articles
  • Barcelona travel

    RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…
  • What to eat in Barcelona ?

    RO Ce se poate manca bun in Barcelona? Una din primele intrebari pe care mi le-am pus cand…
  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
Load More By DianaSa
  • Fasole verde cu sos din unt de arahide

    RO Ca o placa stricata, tot asa insist si eu cu untul de arahide 🙂 . Urmeaza o reteta vazu…
  • Mac&Cheese Verzi

    RO Este timpul pentru o noua combinatie inedita si [daca mai e nevoie sa o spun] fenomenal…
  • Pizza cu blat de conopida

    Uneori ma arunc in niste retete de care nu sunt sigura ca au soarta de izbanda. Chiar ma p…
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Barcelona travel

RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…