Home Main courses Lasagna, the simple way

Lasagna, the simple way

7 min read
0
0
165

RO

Lasagna, inca unul din felurile mele preferate, si de altfel super simplu de realizat. Prefer sa o fac…aproape de la 0, spun aproape pentru ca la aluatul de paste, momentan nu ma pricep asa ca apelez la pastele uscate din comert.

Ingredientele:
– pentru sosul bechamel, reteta clasica : unt + faina + lapte + parmezan/cascaval ras;
– pentru sosul de carne, un fel de bolognese:  ceapa + morcovi + carne macinata porc/vita + vin rosu + bulion;
– cascaval sau parmesan;
– condimente :  sare + piper + busuioc uscat + cimbru
– foiile gata preparate de lasagna, nu le fierb, le pun direct din cutie in tava.

Totul este in functie de preferintele fiecaruia, fara un gramaj exact. Bechamelul poate fi mai mult, carnea, cascavalul, it’s up to you.
Bechamel: se topeste untul intr-o craticioara, cand s-a topit si a capatat o culoare aurie se adauga faina, putin cate putin si se amesteca. Se da jos de pe foc (ca sa nu se faca cocoloase) si se adauga laptele, putin cate putin in timp ce se amesteca. Se lasa la fiert, sa scada, aproximativ 5 minute. Cand s-a ingrosat cat de cat se ia de pe foc, si se poate adauga parmesan sau cascaval ras. Se condimenteaza cu piper.
Sosul de carne: se taie marunt ceapa, si se dinstuie in putin ulei. Se taie 2 morcovi in cubulete mici, si se pun peste ceapa la dinstuit. Peste legume se adauga carnea macinata, se amesteca bine si se adauga aproximativ un pahar mic de vin rosu, si se lasa cateva minute pana scade vinul. Eu am mai pus si putin sos de rosii, iar la sfarsit am condimentat amestecul cu sare, piper, cimbru macinat si busuioc uscat.
Si ultimul pas este asamblarea elementelor in tava pe straturi, eu am inceput cu un strat de bechamel, peste care am asezat foile de lasagna, apoi un strat de bechamel, un strat de sos de carne, si putin parmesan presarat peste. Am repetat schema de 3 ori, atat mi-a ajuns compozitia. La sfarsit, peste ultimul strat de foi am pus putin bechamel si parmesan sau cascaval ras.
Am lasat-o la cuptor pana a devenit aurie. A fost super buna. Pofta!

EN

Lasagna, inca unul din felurile mele preferate, si de altfel super simplu de realizat. Prefer sa o fac…aproape de la 0, spun aproape pentru ca la aluatul de paste, momentan nu ma pricep asa ca apelez la pastele uscate din comert.

Ingredientele:
– pentru sosul bechamel, reteta clasica : unt + faina + lapte + parmezan/cascaval ras;
– pentru sosul de carne, un fel de bolognese:  ceapa + morcovi + carne macinata porc/vita + vin rosu + bulion;
– cascaval sau parmesan;
– condimente :  sare + piper + busuioc uscat + cimbru
– foiile gata preparate de lasagna, nu le fierb, le pun direct din cutie in tava.

Totul este in functie de preferintele fiecaruia, fara un gramaj exact. Bechamelul poate fi mai mult, carnea, cascavalul, it’s up to you.
Bechamel: se topeste untul intr-o craticioara, cand s-a topit si a capatat o culoare aurie se adauga faina, putin cate putin si se amesteca. Se da jos de pe foc (ca sa nu se faca cocoloase) si se adauga laptele, putin cate putin in timp ce se amesteca. Se lasa la fiert, sa scada, aproximativ 5 minute. Cand s-a ingrosat cat de cat se ia de pe foc, si se poate adauga parmesan sau cascaval ras. Se condimenteaza cu piper.
Sosul de carne: se taie marunt ceapa, si se dinstuie in putin ulei. Se taie 2 morcovi in cubulete mici, si se pun peste ceapa la dinstuit. Peste legume se adauga carnea macinata, se amesteca bine si se adauga aproximativ un pahar mic de vin rosu, si se lasa cateva minute pana scade vinul. Eu am mai pus si putin sos de rosii, iar la sfarsit am condimentat amestecul cu sare, piper, cimbru macinat si busuioc uscat.
Si ultimul pas este asamblarea elementelor in tava pe straturi, eu am inceput cu un strat de bechamel, peste care am asezat foile de lasagna, apoi un strat de bechamel, un strat de sos de carne, si putin parmesan presarat peste. Am repetat schema de 3 ori, atat mi-a ajuns compozitia. La sfarsit, peste ultimul strat de foi am pus putin bechamel si parmesan sau cascaval ras.
Am lasat-o la cuptor pana a devenit aurie. A fost super buna. Pofta!

foi lasagna, parmesan homemade lasagna, parmesan cheese carne macinata, foi lasagna lasagna, pasta e basta

Save

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • De prin Praga

    Despre Praga as putea vorbi intr-una. Este a doua oara cand mergem si a fost o experienta …
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
Load More Related Articles
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • De prin Praga

    Despre Praga as putea vorbi intr-una. Este a doua oara cand mergem si a fost o experienta …
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
Load More By DianaSa
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
  • Fish’n’chips

    Cred ca n-are rost sa mai specific ca sunt un mare fan de peste si fructe de mare, in oric…
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Chiftea in bacon

Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…