Home Easy recipes Lipie Paratha

Lipie Paratha

4 min read
0
0
167

RO

Prima data am vazut acest fel de lipie intr-o emisiune de-a lui Bourdain, in India. Este varianta lor de mancare stradala, usor de facut si de combinat cu tot felul de ingrediente. Citesc reteta (Paratha recipe) si imi spun direct…ca asta e reteta de langosi :)) ( well aproape). Dar am abordat-o ca pe o lipie, am urmat indeaproape pasii, atat cat pot eu, si am adaptat-o pentru varianta romaneasca, adica am facut langa o salata de vinete old school.

Reteta e super simpla:
– 2 cani de faina alba;
– 1 lingura ulei;
– 1/2 lingura sare;
– apa…cat este necesar ca sa fie aluatul usor maleabil;
– si ulei pentru prajit

Se amesteca faina cu sarea si lingura de ulei, pana devine aluatul usor sfaramicios iar la final se adauga apa, putin cate putin pana este usor de modelat. Se acopera si se lasa la dospit pentru 30 de minute.
Apoi se formeaza bilute mici care se intind in prima faza intr-un cerc de aproximativ 6 cm, se ung cu ulei si se pliaza in doua, apoi se pliaza si marginile, si se incepe intinderea lor cu un sucitor. Cand ajung de apoximativ 12-14 cm si sunt subtiri se pun in uleiul incins. Se prajesc repede, pe ambele parti.
Eu le-am servit cu salata de vinete, dar cred ca merg de minune si in combinatii cu legume, varza, branzeturi…cam cu ce ar merge si un langos (sunt putin mai tari ca si consistenta dar seamana la gust).
Pe scurt chiar daca e o reteta indiana, mi-a adus aminte muult de langosii copilariei 😀 . Sunt totusi foarte bune si foarte usor de facut si sunt o alternativa mai interesanta la paine. Pofta deci!

EN

I took this recipe from a TV show with Anthony Bourdain. It’s indian street food, so easy to make. It reminds me of a snack we have here, that I use to eat when I was a child, called “langos”.

Ingredients:
– 2 cups of white flour;
– 1 tablespoon of oil;
– 1/2 teaspoon salt;
– water, as much as it is necessary until the dough is easy to knead;
– and oil for frying.

Mix the flour with the salt and the tabllespoon of oil, add the water at the end and knead them all together. Let is grow for 30 minutes. Then shape tiny balls, and stretch them in circles aprox 6 cm wide. Grease them with oil, and then fold them again in half. Then with a rolling pin, stretch them until they are thin and have a 12-14cm diameter.
Fry them in hot oil, on both sides. They go well with sauces, cheese dip, or use them instead of bread.
Super easy to make. Enjoy!

reteta lipie, faina ingrediente lipie, reteta simpla lipie simpla, reteta rapidalipie paratha, salata de vinete

Save

Save

Summary
0 %
User Rating 2.9 ( 1 votes)
Load More Related Articles
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • De prin Praga

    Despre Praga as putea vorbi intr-una. Este a doua oara cand mergem si a fost o experienta …
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
Load More By DianaSa
  • Muffins cu branza si broccoli

    In sfarsit am apucat sa postez si o reteta de muffins sarate. De mult era in plan, dar de …
  • Reteta Bagels cu seminte

    Mai jos o reteta de bagels, surprinzator de simpla, cu un rezultat extraordinar. N-are ros…
  • Focaccia

    Continui cu quest-ul meu in cautarea paini ideale 🙂 . De data aceasta am incercat focaccia…
Load More In Easy recipes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Chiftea in bacon

Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…