Home Easy recipes Lipie Paratha

Lipie Paratha

4 min read
0
0
96

RO

Prima data am vazut acest fel de lipie intr-o emisiune de-a lui Bourdain, in India. Este varianta lor de mancare stradala, usor de facut si de combinat cu tot felul de ingrediente. Citesc reteta (Paratha recipe) si imi spun direct…ca asta e reteta de langosi :)) ( well aproape). Dar am abordat-o ca pe o lipie, am urmat indeaproape pasii, atat cat pot eu, si am adaptat-o pentru varianta romaneasca, adica am facut langa o salata de vinete old school.

Reteta e super simpla:
– 2 cani de faina alba;
– 1 lingura ulei;
– 1/2 lingura sare;
– apa…cat este necesar ca sa fie aluatul usor maleabil;
– si ulei pentru prajit

Se amesteca faina cu sarea si lingura de ulei, pana devine aluatul usor sfaramicios iar la final se adauga apa, putin cate putin pana este usor de modelat. Se acopera si se lasa la dospit pentru 30 de minute.
Apoi se formeaza bilute mici care se intind in prima faza intr-un cerc de aproximativ 6 cm, se ung cu ulei si se pliaza in doua, apoi se pliaza si marginile, si se incepe intinderea lor cu un sucitor. Cand ajung de apoximativ 12-14 cm si sunt subtiri se pun in uleiul incins. Se prajesc repede, pe ambele parti.
Eu le-am servit cu salata de vinete, dar cred ca merg de minune si in combinatii cu legume, varza, branzeturi…cam cu ce ar merge si un langos (sunt putin mai tari ca si consistenta dar seamana la gust).
Pe scurt chiar daca e o reteta indiana, mi-a adus aminte muult de langosii copilariei 😀 . Sunt totusi foarte bune si foarte usor de facut si sunt o alternativa mai interesanta la paine. Pofta deci!

EN

I took this recipe from a TV show with Anthony Bourdain. It’s indian street food, so easy to make. It reminds me of a snack we have here, that I use to eat when I was a child, called “langos”.

Ingredients:
– 2 cups of white flour;
– 1 tablespoon of oil;
– 1/2 teaspoon salt;
– water, as much as it is necessary until the dough is easy to knead;
– and oil for frying.

Mix the flour with the salt and the tabllespoon of oil, add the water at the end and knead them all together. Let is grow for 30 minutes. Then shape tiny balls, and stretch them in circles aprox 6 cm wide. Grease them with oil, and then fold them again in half. Then with a rolling pin, stretch them until they are thin and have a 12-14cm diameter.
Fry them in hot oil, on both sides. They go well with sauces, cheese dip, or use them instead of bread.
Super easy to make. Enjoy!

Save

Save

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • Pulled pork sandwich

    [RO] Unul din sandwich-urile mele preferate, daca pot sa-l numesc sandwich, este acesta: c…
  • Tort de ciocolata cu mure

    RO Se apropie ziua mea si in spiritul acestei celebrari, revin cu o reteta de tort, usor d…
  • Salted caramel cheesecakes

    Pe caldura asta am evitat orice urma de foc in bucatarie. Cand a venit pofta de dulce a tr…
Load More Related Articles
  • I’m a geek in my heart

    Sfarsitul acestui an e plin de science fiction-uri de calitate, ceea ce ma bucura peste ma…
  • De la Food Festival la Scotland Yard

    Dupa cum cred ca deja stie tot omul din Timisoara, in acest weekend / Joi-Duminica / a fos…
  • September’s Terrors

    Septembrie se anunta a fi o luna horror…nu numai pentru ca a venit toamna, a inceput…
Load More By DianaSa
  • Taitei thai cu pui, broccoli si susan

    RO In sfarsit a trecut canicula, cel putin pentru 3-4 zile, si am profitat de acest respir…
  • Saratele – 3 way

    RO Ce poti face cu aluat congelat si niste seminte de susan? Multe chestii interesante for…
  • Improvizatie cu ton

    RO Se intampla uneori sa nu ai timp, sau sa nu ai ingrediente necesare pentru o gustare co…
Load More In Easy recipes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

I’m a geek in my heart

Sfarsitul acestui an e plin de science fiction-uri de calitate, ceea ce ma bucura peste ma…