Home Easy recipes Mamaliga prajita cu branza, la cuptor

Mamaliga prajita cu branza, la cuptor

4 min read
0
0
32

Stiti cum se spune…cand omul nu are de lucru isi face…:) Asa si eu in cazul de mai jos. Ca de obicei la vanatoare de retete si mancaruri usoare si rapide, dau la TV de o reteta de Scagliozzi. Care basically e mamaliga prajita cu branza la cuptor, in italiana. Ma uit, tipa care o prepara parea relaxata, si totul s-a desfasurat undeva in 20 de minute de lucru intens. Imi place mamaliga, imi place branza asa ca pot si eu am zis. Mai jos cum s-a desfasurat actiunea.


INGREDIENTE


– 1 litru de apa;
– 200 gr malai;
– o branza care se topeste usor, eu am folosit cheddar dar merge si cu provolone, sau oricare alta;
– putina crema de otet balsamic, eu am avut de la Lidl;
– sare;
– putin unt pentru prajit;


MOD DE PRAPARARE


Spre deosebire de alte retete care se fac simplu si se arunca in cuptor sau in foc si mancarea este gata, la aceasta mamaliga a trebuit sa-i acord putin mai multa atentie si timp.

Prima data se face mamaliga, in modul clasic. Se fierbe un litru de apa cu putina sare. Cand incepe sa clocoteasca se pune malaiul. Si se amesteca constant timp de 30-45 de minute, pana se ingroasa si se fierbe malaiul. Timpul de lucru depinde de malaiul folosit, de obicei scrie pe ambalaj cat dureaza pana se face. Cand e gata se toarna intr-o tava de chec si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit am pus-o la frigider pentru 2 ore.

reteta mamaliga, gustare delicioasafelii de mamaliga, mancare traditionala

Dupa 2 ore am scos-o din tava si am taiat-o in felii de 1 cm. Intr-o tigaie am incins niste unt si am pus la prajit feliile de mamaliga. Se lasa sa se rumeneasca bine pe o parte, apoi se intorc si pe cealalta. Cand sunt aurii si crocante se scot si se pun intr-o tava. tapetata cu hartie de copt. Am adaugat niste feliute de cheddar deasupra si le-am dat scurt la cuptor. Cand s-a topit cheddarul sunt gata.

Le-am stropit cu putin sos balsamic si le-am infulecat. Sunt asemanatoare la gust cu bulz-ul nostru, dar fiind feliate se mananca mai usor. Dupa cum am spus o reteta usoara daaar care se intinde pe o perioada de timp mai indelungata.

Rezultatul a fost delicios si s-a bucurat de un succes rasunator, cu promisiuni din partea mea ca mai fac si alta data 😀 .

 

mamaliga prajita, mancare delicioasa mamaliga la cuptor, reteta simpla mamaliga cu branza, reteta mamaliga

  • Clafoutis cu visine

    RO Despre Clafoutis am tot auzit in ultima vreme, si am constatat cu bucurie ca aceasta pr…
  • Ratatouille lenes

    Vara aceasta ploioasa a facut din mine un om fericit. Personal, urasc caldurile mari din t…
  • Fasole verde cu sos din unt de arahide

    RO Ca o placa stricata, tot asa insist si eu cu untul de arahide 🙂 . Urmeaza o reteta vazu…
Load More Related Articles
  • Clafoutis cu visine

    RO Despre Clafoutis am tot auzit in ultima vreme, si am constatat cu bucurie ca aceasta pr…
  • Ratatouille lenes

    Vara aceasta ploioasa a facut din mine un om fericit. Personal, urasc caldurile mari din t…
  • Fasole verde cu sos din unt de arahide

    RO Ca o placa stricata, tot asa insist si eu cu untul de arahide 🙂 . Urmeaza o reteta vazu…
Load More By DianaSa
  • Ratatouille lenes

    Vara aceasta ploioasa a facut din mine un om fericit. Personal, urasc caldurile mari din t…
  • Supa crema de rosii

    RO Bucataria mea a fost invadata de rosii zilele trecute. Grasune si coapte, nu am mai put…
  • Chiftele de peste

    RO Aceasta reteta, de chiftele de peste, era pe my to do list de ceva vreme. Inspirata din…
Load More In Easy recipes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Clafoutis cu visine

RO Despre Clafoutis am tot auzit in ultima vreme, si am constatat cu bucurie ca aceasta pr…