Home Easy recipes Mamaliga prajita cu branza, la cuptor

Mamaliga prajita cu branza, la cuptor

4 min read
0
0
79

Stiti cum se spune…cand omul nu are de lucru isi face…:) Asa si eu in cazul de mai jos. Ca de obicei la vanatoare de retete si mancaruri usoare si rapide, dau la TV de o reteta de Scagliozzi. Care basically e mamaliga prajita cu branza la cuptor, in italiana. Ma uit, tipa care o prepara parea relaxata, si totul s-a desfasurat undeva in 20 de minute de lucru intens. Imi place mamaliga, imi place branza asa ca pot si eu am zis. Mai jos cum s-a desfasurat actiunea.


INGREDIENTE


– 1 litru de apa;
– 200 gr malai;
– o branza care se topeste usor, eu am folosit cheddar dar merge si cu provolone, sau oricare alta;
– putina crema de otet balsamic, eu am avut de la Lidl;
– sare;
– putin unt pentru prajit;


MOD DE PRAPARARE


Spre deosebire de alte retete care se fac simplu si se arunca in cuptor sau in foc si mancarea este gata, la aceasta mamaliga a trebuit sa-i acord putin mai multa atentie si timp.

Prima data se face mamaliga, in modul clasic. Se fierbe un litru de apa cu putina sare. Cand incepe sa clocoteasca se pune malaiul. Si se amesteca constant timp de 30-45 de minute, pana se ingroasa si se fierbe malaiul. Timpul de lucru depinde de malaiul folosit, de obicei scrie pe ambalaj cat dureaza pana se face. Cand e gata se toarna intr-o tava de chec si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit am pus-o la frigider pentru 2 ore.

reteta mamaliga, gustare delicioasafelii de mamaliga, mancare traditionala

Dupa 2 ore am scos-o din tava si am taiat-o in felii de 1 cm. Intr-o tigaie am incins niste unt si am pus la prajit feliile de mamaliga. Se lasa sa se rumeneasca bine pe o parte, apoi se intorc si pe cealalta. Cand sunt aurii si crocante se scot si se pun intr-o tava. tapetata cu hartie de copt. Am adaugat niste feliute de cheddar deasupra si le-am dat scurt la cuptor. Cand s-a topit cheddarul sunt gata.

Le-am stropit cu putin sos balsamic si le-am infulecat. Sunt asemanatoare la gust cu bulz-ul nostru, dar fiind feliate se mananca mai usor. Dupa cum am spus o reteta usoara daaar care se intinde pe o perioada de timp mai indelungata.

Rezultatul a fost delicios si s-a bucurat de un succes rasunator, cu promisiuni din partea mea ca mai fac si alta data 😀 .

 

mamaliga prajita, mancare delicioasa mamaliga la cuptor, reteta simpla mamaliga cu branza, reteta mamaliga

  • 🖤 Varza de Bruxelles

    In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt print…
  • Baba Ghanoush

    RO Cu gandul la saptamana trecuta, cand inca eram cu picioarele in nisipul din Creta, am b…
  • What to eat in Barcelona ?

    RO Ce se poate manca bun in Barcelona? Una din primele intrebari pe care mi le-am pus cand…
Load More Related Articles
  • 🖤 Varza de Bruxelles

    In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt print…
  • Baba Ghanoush

    RO Cu gandul la saptamana trecuta, cand inca eram cu picioarele in nisipul din Creta, am b…
  • Barcelona travel

    RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…
Load More By DianaSa
  • Baba Ghanoush

    RO Cu gandul la saptamana trecuta, cand inca eram cu picioarele in nisipul din Creta, am b…
  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
  • Ratatouille lenes

    Vara aceasta ploioasa a facut din mine un om fericit. Personal, urasc caldurile mari din t…
Load More In Easy recipes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

🖤 Varza de Bruxelles

In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt print…