Home Easy recipes Muffins cu branza si broccoli

Muffins cu branza si broccoli

3 min read
0
0
268


In sfarsit am apucat sa postez si o reteta de muffins sarate. De mult era in plan, dar de cate ori ma pregateam sa muffin-uiesc castigau cele dulci, pentru ca Yes I love desert 😀 . Acum in schimb am ramas fara fructe, fara ciocolata, soo fortata de imprejurari am trecut la cele sarate. Pufoase si cremoase, muffin-urile de mai jos sunt cu broccoli si branza. Cum sunt obsedata cu broccoli, si incerc sa-l introduc in mancare de cate ori imi permite bunul simt, am profitat si de data asta. Reteta e simpla, urmeaza pasii clasici, pana la sfarsit cand introducem brocoli-ul in scena.

INGREDIENTE:


– 1 lingura ulei de masline;
– 400 gr, sau pe acolo, de broccoli;
– 260 gr faina;
– 1/2 lingura de sare;
– un pliculet praf de copt;
– 100 gr cascaval ras;
– 150 gr lapte;
– 3 oua;
– piper dupa gust.

MOD DE PREPARARE


Se incalzeste cuptorul la 200 grade, sau doar se incalzeste[daca e mai old school] inainte de a se introduce tava. Iar tava cu forme de muffins se unge cu putin ulei, inainte de-a turna aluatul in ea.
Prima data se fierbe scurt broccoli-ul, in apa cu sare, aproximativ 5 minute. Se scoate, se da prin apa rece, si se toaca marunt.
Intr-un bol se amesteca faina, cu praful de copt, sarea, piperul si cascavalul ras. In alt bol se bat cele 3 oua intregi, si se adauga laptele. Se toarna amestecul lichid peste faina, si se omogenizeaza bine. La sfarsit se adauga broccoli-ul tocat marunt.
Se toarna aluatul in tava pregatita, unsa cu ulei si se da la cuptor pentru 25-30 de minute. Cand s-au rumenit si sunt aurii se scot din cuptor.
Se pot manca si calde, dar si cand se racesc. Ca de obicei am reusit sa combinam si sa transformam muffins-urile in niste mini sandwich-uri. Simple, cat au fost calde le-am servit cu un sos de rosii, iar in varianta de sandwich/aperitiv se pot asambla tot felul de combinatii: more cheese, sunca/bacon, sau salam uscat, rosii …merg toate minunat impreuna.

Enjoy! Fiti creativi si curajosi in bucatarie, dar si in afara ei 😛

  • 🖤 Varza de Bruxelles

    In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt print…
  • Baba Ghanoush

    RO Cu gandul la saptamana trecuta, cand inca eram cu picioarele in nisipul din Creta, am b…
  • What to eat in Barcelona ?

    RO Ce se poate manca bun in Barcelona? Una din primele intrebari pe care mi le-am pus cand…
Load More Related Articles
  • 🖤 Varza de Bruxelles

    In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt print…
  • Baba Ghanoush

    RO Cu gandul la saptamana trecuta, cand inca eram cu picioarele in nisipul din Creta, am b…
  • Barcelona travel

    RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…
Load More By DianaSa
  • Baba Ghanoush

    RO Cu gandul la saptamana trecuta, cand inca eram cu picioarele in nisipul din Creta, am b…
  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
  • Mamaliga prajita cu branza, la cuptor

    Stiti cum se spune…cand omul nu are de lucru isi face…:) Asa si eu in cazul de…
Load More In Easy recipes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

🖤 Varza de Bruxelles

In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt print…