Home Easy recipes Muffins cu legume

Muffins cu legume

3 min read
0
0
188

Nu e nici un secret ca iubesc muffins-urile. Dulci sau sarate, le fac destul de des. Cele sarate le folosesc pe post de mic dejun. Sunt fragede, pline de savoare si creeaza dependenta :)) . Mai jos reteta de Muffins cu legume si telemea. Se pot folosi orice legume aveti prin zona, zucchini, broccoli, ardei, ceapa (verde/rosi/galbena), chives, ciuperci…etc. Iar in loc de telemea merge si cheddar, cascaval…as zice orice soi de branza sarata. Sa-i dam drumul.


INGREDIENTE


– 100 g branza telemea;

– 1 ceapa galbena, 3 jumatati de ardei (rosu/verde/galben) si o mana de verdeturi (patrunjel si marar);

– 1 ou;

– 65g ulei de floarea soarelui plus 2 linguri extra, pentru legume;

– 100g faina;

– 100ml lapte;

– 1 lingura de smantana;

– 1 lingura praf de copt;

– 1/2 lingurita chimen;

– 1 lingurita boia dulce;

– 1/2 lingurita sare;

– 1/2 lingurita piper.


MOD DE PREPARARE


In clipul de mai jos am prezentat principalii pasi in prepararea acestor muffin-uri (uneori mai inventez cuvinte). Pe larg descriu aici modul de preparare.

Prima data am taiat legumele, ceapa, ardeii si verdeturile, in cubulete. Am taiat si telemeaua in cubulete asemanatoare, ca si marime. Am mai pregatit tava de muffins cu hartie de copt. Puteti folosi si hartie speciala pentru copt muffins.

Apoi am calit putin legumele, cat sa fie moi si lucioase. Le-am scos pe un servetel de bucatarie si le-am lasat la racit.

Intr-un bol am batut bine, cu un tel, un ou intreg. Peste el am turnat cam un sfert din faina si am amestecat. Apoi am turnat uleiul, laptele si o lingura de smantana. Am amestecat bine. Apoi am adaugat si restul de faina. In felul acesta am reusit sa manevrez mai usor aluatul. La sfarsit am pus si condimentele. Puteti sa amestecati totul in ce ordine doriti. La final va iesi un aluat usor maleabil.

In aluat am incorporat mai apoi legumele, branza si verdeturile.

Le-am impartit in cele 12 forme din tava de muffins. Le-am dat la cuptor in jur de 20-25 de minute. Timpul de coacere difera in functie de cuptorul fiecaruia. Cand sunt aurii sunt gata.

Le-am mancat la micul dejun, au fost delicioase si atat de dragute 🙂 .

muffins cu legume, muffins cu telemea,
mic dejun, reteta muffins,
muffins delicioase, reteta simpla,
ardei rosu, telemea sarata,
Load More Related Articles
Load More By DianaSa
  • Waffe sarate, cu bacon si cheddar

    Despre waffe am mai scris pe blog. Erau dulci, acoperite cu un munte de fructe si ciocolat…
  • Zucchini fries

    RO M-a luat si pe mine frenezia cu zucchini fries de pe internet. E genul ala de mancare p…
  • Supa crema de linte

    Cu un borcan fenomenal de linte rosie m-am intors de la Targul organizat de Terrabiola, in…
Load More In Easy recipes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Batoane cu cereale

Cu greu m-am urnit dupa concediu. Mai greu mi-a fost si din cauza caldurii de afara. Am in…