Home Easy recipes Lipie Naan

Lipie Naan

4 min read
1
0
68

paine naan, reteta de paine
Incep acest an cu o reteta simpla, lejera si rapida, exactly how I like it ๐Ÿ™‚ . Am ales o reteta de paine Naan, un aliment gasit in bucatariile din zona Indiei. Un plus este faptul ca acest aluat este foarte versatil, iar eu am profitat evident de asta, pastrand o parte din el, pentru un fel de Faltbread pentru a doua zi. Modul de preparare pentru Flatbread >>> AICI <<<
Acum sa trecem la reteta de Naan. Pe langa pitutele pufoase am pregatit o salata rapida cu surimi, porumb si ceapa rosie. Usor de facut si usor de mancat!

INGREDIENTE:


Naan:

– 4 cani de faina;
– o lingura de zahar;
– un pachetel de drojdie uscata;
– o lingurita de sare;
– 1 + 1/2 cana apa calda;
– putin praf de usturoi si cimbru uscat, dupa preferinte.

Salata de surimi:

– un pachet de surimi;
– o conserva de porumb;
– o ceapa rosie mica, cubulete;
– un sos, pe post de dressing, cu mustar, smantana, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper.


MOD DE PREPARARE


Aluatul pentru Naan: se amesteca ingredientele uscate cu ingredientele umede. In apa calduta se pune drojdia cu lingura de zahar. Se lasa aproximativ 5 minute, sa actioneze drojdia. Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, praful de usturoi si cimbrul maruntit. Dupa ce trec cele 5 minute se amesteca toate ingredientele, si se incepe framantarea aluatului. Pe blatul de lucru acoperit cu putina faina, se framanta cam de 10 ori, si se pune apoi intr-un bol uns cu ulei. Se acopera si se lasa sa creasca cam 35-40 de minute. Apoi se scoate pe blatul de lucru si se imparte in 8 parti de dimensiuni egale. Se intind cu sucitorul in lipii cu grosime de 1 cm. Cel mai bine se fac pe o plita fierbinte [eu am folosit plita electrica] sau intr-o tigaie super hot, fara ulei. Se rumenesc bine pe ambele parti, si sunt gata. Mie mi-au iesit foarte pufoase la interior, cu o usoara crusta aurie pe exterior.

Salata: surimi se taie in bucatele, si se prajeste putin pe aceasi plita ca si painea. Cand incep sa prinda putina crusta se scot intr-un bol. Apoi se adauga porumbul, ceapa rosie cubulete si sosul [mustar, smantana, ulei de masline si zeama de lamaie]. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se amesteca bine tot.

Si gata, ready de imbucat, painea calda se rupe cu mana, si se combina perfect cu salata. Enjoy!

paine naan, plita electrica surimi, salata cu porumbreteta usoara paine, aluat de naan gustare rapida, reteta paine naanreteta usoara de paine, salata de surimi

  • Focaccia

    Continui cu quest-ul meu in cautarea paini ideale ๐Ÿ™‚ . De data aceasta am incercat focaccia…
  • Un Flatbread deloc flat

    Cui nu-i place un “deal” bun? Cand am dat de reteta de paine Naan, am hotarat …
  • Tort festiv cu crema de Oreo

    Am mai spus ca sunt un fan dedicat al Craciunului? Like the biggest one there is ๐Ÿ™‚ Astept …
Load More Related Articles
  • Focaccia

    Continui cu quest-ul meu in cautarea paini ideale ๐Ÿ™‚ . De data aceasta am incercat focaccia…
  • Un Flatbread deloc flat

    Cui nu-i place un “deal” bun? Cand am dat de reteta de paine Naan, am hotarat …
  • Yummm din Vietnam

    Pe unde am mai mancat lately? Well acum va prezint un loc cunoscut deja de multa lume, iar…
Load More By DianaSa
  • Focaccia

    Continui cu quest-ul meu in cautarea paini ideale ๐Ÿ™‚ . De data aceasta am incercat focaccia…
  • Un Flatbread deloc flat

    Cui nu-i place un “deal” bun? Cand am dat de reteta de paine Naan, am hotarat …
  • Conopida la cuptor

    Cred ca toata lumea stie de conopida la cuptor. Sau cel putin am trait cu aceasta impresie…
Load More In Easy recipes

One Comment

  1. Un Flatbread deloc flat – ManaVerde

    January 9, 2018 at 6:44 pm

    […] Clar merg bine cu ceva drinks on the side . Aluatul se pregateste super usor >>> VEZI AICI <<< iar combinatia de toppinguri este limitata de frigiderul fiecaruia […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Focaccia

Continui cu quest-ul meu in cautarea paini ideale ๐Ÿ™‚ . De data aceasta am incercat focaccia…