Home Desserts Tort festiv cu crema de Oreo

Tort festiv cu crema de Oreo

5 min read
0
0
217

tort cu ciocolata, glazura de ciocolata
Am mai spus ca sunt un fan dedicat al Craciunului? Like the biggest one there is 🙂 Astept tot anul acest moment, de la mirosul de brad, sosete calduroase in varf de pat, filme christmassy pe repeat, lumina beculetelor din brad…si in mod clar si masa de Craciun. De-a lungul timpului am invatat sa mancam mai smart, fara excese, cu pauze intre felurile nenumarate de mancare, si cate putin din toate [ca sa nu se supere mamele noastre, of course 🙂 ]. Contributia mea sta in pregatirea desertului. As usual am cautat o reteta simpla si am deviat cu talent de la ea, adaptand-o la micuta mea bucatarie. I went all out [ sau in?] cu un tort de ciocolata cu crema de biscuti Oreo si glazura de ciocolata.


Ingrediente:

Blatul [un blat simplu luat din revista GoodFood]

– 175ml ulei vegetal;
– 100g faina;
– 4 linguri cacao;
– 1 lingurita praf de copt;
– 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu;
– 140 g de zahar;
– 100 ml lapte batut;
– 50 ml cafea;
– 1 lingurita extract de vanilie;
– 1 ou mare.

Crema

– 250 g unt, moale la temperatura camerei;
– 400g zahar pudra;
– 280 g mascarpone;
– 2 lingurite extract de vanilie;
– biscuiti oreo sfaramitati si vreo 4, 5 intregi, pentru decorat.

Glazura

– ciocolata neagra menaj;
– 1 lingura unt;
– 50 ml cafea.


Eu am facut 2 blaturi, pentru ca nu reusesc niciodata sa tai frumos un blat in doua parti uniforme. Asa ca am folosit ingredientele dublate. Dar se poate face un singur blat, taiat in doua. Se amesteca prima data ingredientele uscate, adica, faina cu cacaua, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zaharul si o lingurita de sare. Separat se bate oul cu laptele batut, uleiul si esenta de vanilie. Se pun ingredientele umede peste cele uscate si se omogenizeaza bine.

O tava rotunda, cu margini detasabile se tapeteaza cu hartie de copt. In ea se toarna amestecul, si se da la cuptorul incins. Se lasa in jur de 23-30 de minute in functie de cuptor. Se face testul cu scobitoarea, si cand e gata se scoate. Se lasa sa se raceasca inainte sa se transfere din tava.

reteta de tort, blat de tort

Intre timp se face crema. Again super usor. Untul moale se bate impreuna cu zaharul pudra pana ajunge sa fie pufos si cremos. Se adauga apoi crema de branza si extractul de vanilie. La sfarsit se faramiteaza aproximativ 10 biscuiti Oreo si se adauga in crema. Se incorporeaza bine.

Intr-o craticioara in bain-marie, se pregateste glazura. Se topeste ciocolata cu o lingura de unt si cafeaua. Se lasa putin la racit inainte de-a se turna peste crema.

Si la sfarsit asamblarea: intre blaturi se pune un strat de crema, dar se mai lasa putin si pentru exteriorul tortului. Dupa ce am acoperit bine tortul cu crema, am pus si glazura. La baza tortului am pus cateva bucatele de Oreo intregi, ca sa arate mai dramatic 🙂 . Si gata, se mai lasa putin la rece, ca sa se intareasca crema si glazura si e gata de infulecat. Prima data se arata la toata lumea, pentru efectul “wow” dupa care se ataca cu o furculita sau lingurita. Este o alternativa usoara si economica la prajiturile din comert. In plus fiind cumva mai “festiv” se poate face cu orice ocazie, si sigur va lasa o impresie puternica. Enjoy!

crema de oreo, tort de ciocolatatort de craciun, crema mascarpone glazura ciocolata, crema oreo

  • Brugge Food

    Ca si in excursiile anterioare, si in Brugge mi-am dedicat o parte din timp [si din bani 🙂…
  • Chiftele de peste

    RO Aceasta reteta, de chiftele de peste, era pe my to do list de ceva vreme. Inspirata din…
  • Mac&Cheese Verzi

    RO Este timpul pentru o noua combinatie inedita si [daca mai e nevoie sa o spun] fenomenal…
Load More Related Articles
  • Brugge Food

    Ca si in excursiile anterioare, si in Brugge mi-am dedicat o parte din timp [si din bani 🙂…
  • Prin Brugge

    Am inceput sezonul de tripuri mai incet anul acesta, cu vreo doua city break-uri. Unul in …
  • Chiftele de peste

    RO Aceasta reteta, de chiftele de peste, era pe my to do list de ceva vreme. Inspirata din…
Load More By DianaSa
  • Cookies cu unt de arahide

    RO E timpul pentru o noua reteta de desert cu unt de arahide. Din nou, este super-simplu d…
  • Banana Bread

    Continui epopeea contra risipei cu urmatoarea reteta, de desert de data asta. Acum aduc vo…
  • Praji cu unt de arahide, cocos & ciocolata

    Mi se intampla de multe ori sa ma entuziasmez la un aliment si sa raman intotdeauna cu mai…
Load More In Desserts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Brugge Food

Ca si in excursiile anterioare, si in Brugge mi-am dedicat o parte din timp [si din bani 🙂…