Home Desserts Tort festiv cu crema de Oreo

Tort festiv cu crema de Oreo

5 min read
0
0
280

tort cu ciocolata, glazura de ciocolata
Am mai spus ca sunt un fan dedicat al Craciunului? Like the biggest one there is 🙂 Astept tot anul acest moment, de la mirosul de brad, sosete calduroase in varf de pat, filme christmassy pe repeat, lumina beculetelor din brad…si in mod clar si masa de Craciun. De-a lungul timpului am invatat sa mancam mai smart, fara excese, cu pauze intre felurile nenumarate de mancare, si cate putin din toate [ca sa nu se supere mamele noastre, of course 🙂 ]. Contributia mea sta in pregatirea desertului. As usual am cautat o reteta simpla si am deviat cu talent de la ea, adaptand-o la micuta mea bucatarie. I went all out [ sau in?] cu un tort de ciocolata cu crema de biscuti Oreo si glazura de ciocolata.


Ingrediente:

Blatul [un blat simplu luat din revista GoodFood]

– 175ml ulei vegetal;
– 100g faina;
– 4 linguri cacao;
– 1 lingurita praf de copt;
– 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu;
– 140 g de zahar;
– 100 ml lapte batut;
– 50 ml cafea;
– 1 lingurita extract de vanilie;
– 1 ou mare.

Crema

– 250 g unt, moale la temperatura camerei;
– 400g zahar pudra;
– 280 g mascarpone;
– 2 lingurite extract de vanilie;
– biscuiti oreo sfaramitati si vreo 4, 5 intregi, pentru decorat.

Glazura

– ciocolata neagra menaj;
– 1 lingura unt;
– 50 ml cafea.


Eu am facut 2 blaturi, pentru ca nu reusesc niciodata sa tai frumos un blat in doua parti uniforme. Asa ca am folosit ingredientele dublate. Dar se poate face un singur blat, taiat in doua. Se amesteca prima data ingredientele uscate, adica, faina cu cacaua, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zaharul si o lingurita de sare. Separat se bate oul cu laptele batut, uleiul si esenta de vanilie. Se pun ingredientele umede peste cele uscate si se omogenizeaza bine.

O tava rotunda, cu margini detasabile se tapeteaza cu hartie de copt. In ea se toarna amestecul, si se da la cuptorul incins. Se lasa in jur de 23-30 de minute in functie de cuptor. Se face testul cu scobitoarea, si cand e gata se scoate. Se lasa sa se raceasca inainte sa se transfere din tava.

reteta de tort, blat de tort

Intre timp se face crema. Again super usor. Untul moale se bate impreuna cu zaharul pudra pana ajunge sa fie pufos si cremos. Se adauga apoi crema de branza si extractul de vanilie. La sfarsit se faramiteaza aproximativ 10 biscuiti Oreo si se adauga in crema. Se incorporeaza bine.

Intr-o craticioara in bain-marie, se pregateste glazura. Se topeste ciocolata cu o lingura de unt si cafeaua. Se lasa putin la racit inainte de-a se turna peste crema.

Si la sfarsit asamblarea: intre blaturi se pune un strat de crema, dar se mai lasa putin si pentru exteriorul tortului. Dupa ce am acoperit bine tortul cu crema, am pus si glazura. La baza tortului am pus cateva bucatele de Oreo intregi, ca sa arate mai dramatic 🙂 . Si gata, se mai lasa putin la rece, ca sa se intareasca crema si glazura si e gata de infulecat. Prima data se arata la toata lumea, pentru efectul “wow” dupa care se ataca cu o furculita sau lingurita. Este o alternativa usoara si economica la prajiturile din comert. In plus fiind cumva mai “festiv” se poate face cu orice ocazie, si sigur va lasa o impresie puternica. Enjoy!

crema de oreo, tort de ciocolatatort de craciun, crema mascarpone glazura ciocolata, crema oreo

  • What to eat in Barcelona ?

    RO Ce se poate manca bun in Barcelona? Una din primele intrebari pe care mi le-am pus cand…
  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
  • Tarta rustica cu afine

    RO Un desert de vara, usor de facut [cum altfel] un fel de tarta gallete care se poate ump…
Load More Related Articles
  • Barcelona travel

    RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…
  • What to eat in Barcelona ?

    RO Ce se poate manca bun in Barcelona? Una din primele intrebari pe care mi le-am pus cand…
  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
Load More By DianaSa
  • Tarta rustica cu afine

    RO Un desert de vara, usor de facut [cum altfel] un fel de tarta gallete care se poate ump…
  • Clafoutis cu visine

    RO Despre Clafoutis am tot auzit in ultima vreme, si am constatat cu bucurie ca aceasta pr…
  • Cookies cu unt de arahide

    RO E timpul pentru o noua reteta de desert cu unt de arahide. Din nou, este super-simplu d…
Load More In Desserts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Barcelona travel

RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…