Home Main courses Orez cu legume si aripioare picante

Orez cu legume si aripioare picante

5 min read
0
0
380

RO

Orezul, desi unul din felurile mele de mancare preferate, a fost pana acum un an de zile o adevarata durere de cap pentru mine. Nu imi iesea niciodata, ba era nefacut si tare, ba era prea facut si iesea un maglavais fara forma. Dar am descoperit niste pungute de orez, portie de 2 persoane, magnifice, care necesita doar 15 minute de fierbere fara stres si bataie de cap.

Ingrediente:

  • Legumele sunt de obicei cele pe care le am in momentul respectiv, uneori mai putine alteori mai multe. Acum am avut o gama mai variata de legume, din produsele de sezon:
    – un dovlecel;
    – cateva fire de ceapa verde;
    – morcovi;
    – ardei kapia;
    – rosii cherry;
    – ardei iute;
    – marar sau patrunjel tocat marunt;
    – o lingura de bulion sau sos de rosii;
  • orez, 2 pungute, sau aprox. 400 gr;
  • aripioare pui;

Langa orez am facut aripioare la cuptor, asa ca o sa incep cu ele, pentru ca dureaza putin mai mult pana sunt gata.  Primul lucru, am spalat bine aripile, le-am acoperit cu condimente uscate: sare, piper, chilli, boia, cimbru si putin ulei de masline. Se amesteca bine cu condimentele si se dau in cuptorul bine incalzit. Se lasa pana s-au rumenit bine pe toate partile.
Legumele: in primul rand se taie cubulete dovlecelul, morcovii si ardeii kapia. Se pun primii la dinstuit cu putin ulei de masline. Se adauga apoi ceapa taiata marunt si ardeii iuti. Dupa ce s-au dinstuit circa 5 minute se adauga rosiile cherry, taiate in doua. Se lasa inca 5 minute. La sfarsit se adauga mararul si lingura de sos de rosii, cat sa ingroase putin zeama de la legume. Per total eu le gatesc aproximativ 15 minute, pentru ca imi plac mai corcante, sa simt textura fiecaruia.
In paralel am fiert orezul in apa cu sare timp de 15 minute. Dupa ce a fost gata, l-am lasat sa se scurga, si l-am pus din punga direct peste legume. Am amestecat bine tot. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Simplu si rapid, in 30 de minute e gata, o masa gustoasa. Pofta!

EN

A 30 minutes dish, with healthy veggies, hot chicken wings and delicious rice. The veggies are usually, the kind that are in season. Sometimes I have a wide range, sometimes just a few.

Ingredients:

– chicken wings;
– 2 bags of rice, or aprox. 400 gr;
– one squash;
– some green onions;
– carrots;
– red bell peppers;
– cherry tomatoes;
– chilli;
– dill or parsley, finely chopped;
– one spoon of tomato sauce;

The wings, dry rubbed with a spicy mixture, with some olive oil, and roasted in the oven.Next, the veggies, all cut in small slices, are slowly cooked. First, in some olive oil, the squash, carrots and bell pepper. Next add the green onions and chilli. After 5 minutes add the cherry tomatoes, cut in half. In the end add the dill and the tomato sauce. It is done after 15 minutes.
Boil the rice packs, drain it when it’s done, and add it on top of the veggies. Add salt and pepper.And it’s done, simple and tasty, a homemade dinner. Enjoy!

 

legume gustoase, dovleceilegume dinstuite, legume tocate orez cu legume, garnitura delicioasa orez cu legume, aripioare picante

Save

Salvează

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
  • Muffins cu branza si broccoli

    In sfarsit am apucat sa postez si o reteta de muffins sarate. De mult era in plan, dar de …
Load More Related Articles
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • De prin Praga

    Despre Praga as putea vorbi intr-una. Este a doua oara cand mergem si a fost o experienta …
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
Load More By DianaSa
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
  • Fish’n’chips

    Cred ca n-are rost sa mai specific ca sunt un mare fan de peste si fructe de mare, in oric…
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Chiftea in bacon

Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…