Home Easy recipes Paine cu ierburi, usturoi&cascaval

Paine cu ierburi, usturoi&cascaval

4 min read
0
0
108

Demult imi doream sa infaptuiesc o reteta de paine. Well am fost pe aproape cu asta, nu este foarte traditionala dar procesul este foarte asemanator. Am dat de reteta asta din greseala, cautand foccacia, dar mi-a ramas in minte, mai ales vazand cat de usor se face. Intotdeauna caut solutii cat mai viabile pentru apucaturile noastre culinare. Acum am avut chef de ceva aluatos si gustos, sarat, sa mearga bine langa o bere si un vin. Zis si facut, reteta am gasit-o pe Chicineta, nu promit insa ca am folosit-o intocmai. Dar mi-am dat toata silinta si a iesit o treaba tare faina. Pull appart bread cu ierburi, branza si usturoi, un nume demn de asa o nebunie de gustare.


Ingredientele:

– 200 ml apa;
– 1 lingurita de zahar;
– 2+1/4 lingurite drojdie;
– 450 g faina;
– 5 linguri ulei masline;
– 1 lingurita sare;
– pentru umplutura: ulei masline, cascaval ras sau parmesan, usturoi maruntit, patrunjel si marar tocat marunt.


In prima etapa se amesteca in robotul de bucatarie: apa cu zaharul, cu 3 linguri ulei masline, drojdia, sarea si 2/3 din faina. Se scoate din robot pe blatul de lucru si se framanta aprox. 10 minute, adaugand faina pana capata consitenta dorita. Apoi se pune intr-un bol uns cu ulei si se acopera. Se lasa la dospit cam o ora.
Dupa o ora se scoate din bol si se intinde un dreptunghi de aproximativ 20 cm pe 30 cm. Peste el se intinde maglavaisul facut cu ierburi, usturoi si 2 linguri de ulei de masline. Am ras cascaval sau parmesan, si am acoperit aluatul cu un strat generos. Apoi se taie in fasii de aprox. 2 cm grosime, mie mi-au iesit vreo 8. Feliile se iau si se pun una peste alta, ca un turnulet, si se taie in patratele. Se ia o tava de chec, acoperita cu folie de copt si se aranjeaza in ea patratelele, unul peste altul, apasate bine de tot. Noul aluat reconstituit in tava trebuie sa fie compact. Se da la cuptor pentru 45 de minute. Trebuie sa fie bine copt, chiar daca exteriorul se rumeneste mai bine.

Se scoate si se mai lasa inca vreo 20 de minute sa se raceasca, dupa care se extrage din tava..si se manaca cu mana 🙂 si cu mare pofta.
Pe noi ne-a tinut vreo 30 de minute, l-am inhalat pot spune, asa caldut. Intr-un miros demential de paine proaspata. it was a pefect evening cu doi oameni fericiti si bine hraniti. Este o chestie atat de buna si atat de usor de facut incat zic ca merita sa ne rasfatam asa din cand in cand. Simplu si delicios!

reteta paine, ierburi cu usturoi paine cu usturoi, paine proaspatareteta paine, aluat dospit ierburi cu usturoi, paine buna

Load More Related Articles
  • Quiche cu somon fumée si broccoli

    Sunt total fascinata de retetele de quiche sau tarte. Mi se pare genial cat de simplu si r…
  • Un pranz dulce-sarat-picant

    Imi plac listele si planurile, imi dau feel-ul de [falsa] siguranta, asa ca “ma orga…
  • Conopida la cuptor

    Cred ca toata lumea stie de conopida la cuptor. Sau cel putin am trait cu aceasta impresie…
Load More By DianaSa
  • Conopida la cuptor

    Cred ca toata lumea stie de conopida la cuptor. Sau cel putin am trait cu aceasta impresie…
  • Supa crema de broccoli cu ciuperci si gorgonzola

    Iata, in opinia mea, o mancare ideala pentru vremea de afara. Un fel de comfort food, chia…
  • Fried Green Tomatoes

    Continui nebunia gogonelelor cu inca o reteta de inspiratie mexicana/americana : Fried gre…
Load More In Easy recipes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Quiche cu somon fumée si broccoli

Sunt total fascinata de retetele de quiche sau tarte. Mi se pare genial cat de simplu si r…