Piadina

3 min read
0
0
191

piadina cu carne, reteta simpla
Mi se intampla uneori sa amestec influente din mai multe bucatarii ale lumii, si sa-mi iasa si ceva bun. I’m just lucky, I guess 🙂 . Asa si acum, dupa o tura pe la Lidl, de la saptamana italiana m-am ales cu niste lipii pentru Piadine. Piadina este varianta italiana de Flatbread, ideala pentru pranzuri sau cine rapide. Pentru umplutura variantele sunt multiple, si depind de imaginatia fiecaruia. Eu ma gandeam la niste tacos cand am ales ingredientele, si am facut astfel o combinatie italiano-mexicana absolut delicioasa.


INGREDIENTE


– prima data pe lista sunt lipiile de Piadina, se pot face si manual, dar si cele cuparate sunt execelente;
– piept de porc, taiat fasii subtiri;
– o conserva de fasole rosie;
– porumb;
– chives;
– sos de rosii cu busuioc, cumparat tot de la Lidl;
– cascaval ras;


MOD DE PREPARARE


Eu am preparat ingredientele pe plita mea electrica. Se pot praji la fel de bine si in tigaie.
Prima data am pus carnea de porc, mai precis pieptul de porc taiat in fasii subtiri. Nu am folosit ulei, carnea de porc s-a topit putin si am avut destula grasime pentru a dinstui putin ingredientele. Carnea de porc trebuie rumenita bine pe toate partile, si se poate condimenta direct in timpul prepararii, cu chilli, putina soia, sare si piper. Cand s-a format crusta se pot scoate pe un servetel.
In paralel cu carnea de porc am dinstuit rapid fasolea, cu porumbul si chives. Le-am lasat putin cat sa prinda putina culoare si le-am scos pe o farfurie.

piept de porc, porumb si fasole

Si se trece la asamblat Piadina. Pe lipie se pune prima daca un strat de sos de rosii cu busuioc. Pe jumatate din ea se adauga cateva fasii de carne, apoi se pun legumele. Peste ele se rade putin cascaval, eu am pus Provolone, dar merge si Cheddar sau Mozzarella. Se pliaza lipia de Piadina in doua si se pune inapoi pe plita. Se lasa aproximativ 10-15 minute pe o parte, si cand s-a rumenit se intoarce si pe cealalta parte.
Cand este gata se taie in doua si se serveste asa calda. Este consistenta si hranitoare si este o solutie ideala pentru pranzurile rapide din timpul saptamanii.

pranz gustos, piadina cu porcpranz gustos, reteta piadinamancare delicioasa, piadina cu carne

  • 🖤 Varza de Bruxelles

    In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt print…
  • Baba Ghanoush

    RO Cu gandul la saptamana trecuta, cand inca eram cu picioarele in nisipul din Creta, am b…
  • What to eat in Barcelona ?

    RO Ce se poate manca bun in Barcelona? Una din primele intrebari pe care mi le-am pus cand…
Load More Related Articles
  • 🖤 Varza de Bruxelles

    In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt print…
  • Baba Ghanoush

    RO Cu gandul la saptamana trecuta, cand inca eram cu picioarele in nisipul din Creta, am b…
  • Barcelona travel

    RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…
Load More By DianaSa
  • 🖤 Varza de Bruxelles

    In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt print…
  • Fasole verde cu sos din unt de arahide

    RO Ca o placa stricata, tot asa insist si eu cu untul de arahide 🙂 . Urmeaza o reteta vazu…
  • Mac&Cheese Verzi

    RO Este timpul pentru o noua combinatie inedita si [daca mai e nevoie sa o spun] fenomenal…
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

🖤 Varza de Bruxelles

In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt print…