Piadina

3 min read
0
0
143

piadina cu carne, reteta simpla
Mi se intampla uneori sa amestec influente din mai multe bucatarii ale lumii, si sa-mi iasa si ceva bun. I’m just lucky, I guess 🙂 . Asa si acum, dupa o tura pe la Lidl, de la saptamana italiana m-am ales cu niste lipii pentru Piadine. Piadina este varianta italiana de Flatbread, ideala pentru pranzuri sau cine rapide. Pentru umplutura variantele sunt multiple, si depind de imaginatia fiecaruia. Eu ma gandeam la niste tacos cand am ales ingredientele, si am facut astfel o combinatie italiano-mexicana absolut delicioasa.


INGREDIENTE


– prima data pe lista sunt lipiile de Piadina, se pot face si manual, dar si cele cuparate sunt execelente;
– piept de porc, taiat fasii subtiri;
– o conserva de fasole rosie;
– porumb;
– chives;
– sos de rosii cu busuioc, cumparat tot de la Lidl;
– cascaval ras;


MOD DE PREPARARE


Eu am preparat ingredientele pe plita mea electrica. Se pot praji la fel de bine si in tigaie.
Prima data am pus carnea de porc, mai precis pieptul de porc taiat in fasii subtiri. Nu am folosit ulei, carnea de porc s-a topit putin si am avut destula grasime pentru a dinstui putin ingredientele. Carnea de porc trebuie rumenita bine pe toate partile, si se poate condimenta direct in timpul prepararii, cu chilli, putina soia, sare si piper. Cand s-a format crusta se pot scoate pe un servetel.
In paralel cu carnea de porc am dinstuit rapid fasolea, cu porumbul si chives. Le-am lasat putin cat sa prinda putina culoare si le-am scos pe o farfurie.

piept de porc, porumb si fasole

Si se trece la asamblat Piadina. Pe lipie se pune prima daca un strat de sos de rosii cu busuioc. Pe jumatate din ea se adauga cateva fasii de carne, apoi se pun legumele. Peste ele se rade putin cascaval, eu am pus Provolone, dar merge si Cheddar sau Mozzarella. Se pliaza lipia de Piadina in doua si se pune inapoi pe plita. Se lasa aproximativ 10-15 minute pe o parte, si cand s-a rumenit se intoarce si pe cealalta parte.
Cand este gata se taie in doua si se serveste asa calda. Este consistenta si hranitoare si este o solutie ideala pentru pranzurile rapide din timpul saptamanii.

pranz gustos, piadina cu porcpranz gustos, reteta piadinamancare delicioasa, piadina cu carne

  • Mamaliga prajita cu branza, la cuptor

    Stiti cum se spune…cand omul nu are de lucru isi face…:) Asa si eu in cazul de…
  • Clafoutis cu visine

    RO Despre Clafoutis am tot auzit in ultima vreme, si am constatat cu bucurie ca aceasta pr…
  • Ratatouille lenes

    Vara aceasta ploioasa a facut din mine un om fericit. Personal, urasc caldurile mari din t…
Load More Related Articles
  • Mamaliga prajita cu branza, la cuptor

    Stiti cum se spune…cand omul nu are de lucru isi face…:) Asa si eu in cazul de…
  • Clafoutis cu visine

    RO Despre Clafoutis am tot auzit in ultima vreme, si am constatat cu bucurie ca aceasta pr…
  • Ratatouille lenes

    Vara aceasta ploioasa a facut din mine un om fericit. Personal, urasc caldurile mari din t…
Load More By DianaSa
  • Fasole verde cu sos din unt de arahide

    RO Ca o placa stricata, tot asa insist si eu cu untul de arahide 🙂 . Urmeaza o reteta vazu…
  • Mac&Cheese Verzi

    RO Este timpul pentru o noua combinatie inedita si [daca mai e nevoie sa o spun] fenomenal…
  • Pizza cu blat de conopida

    Uneori ma arunc in niste retete de care nu sunt sigura ca au soarta de izbanda. Chiar ma p…
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Mamaliga prajita cu branza, la cuptor

Stiti cum se spune…cand omul nu are de lucru isi face…:) Asa si eu in cazul de…