Home Main courses Piept de pui cu sos picant de cirese

Piept de pui cu sos picant de cirese

4 min read
0
0
493

RO

Continui cu o reteta inspirata din fructele proaspete de sezon, care au impanzit tarabele pietelor si pomii din gradinile oamenilor. Vorbesc despre magnificele cirese. Am primit de curand o galeata plina de cirese, culese direct din pom, din calea graurilor :). Lucky me. Mi-am amintit ca in copilarie, bunica mea, care era de origine germana, punea la pranz pe langa felul principal intotdeauna un compot de cirese/prune, si ce gust magnific avea combinatia de dulce cu sarat. Inca sunt fan al acelui gust, si ma bucur de el de cate ori am ocazia.

Ingrediente:

– piept de pui dezosat, 800 gr;
– cirese, eu am pus aproximativ 300-400 gr;
– jumatate pahar vin rosu;
– putina apa;
– un catel de usturoi ras;
– 1/4 lingurita chimen praf;
– 1/4 lingurita piper negru macinat;
– putin praf de chilli;
– 1/4 lingurita de sare;
– 1/4 lingurita zahar.
Gratarul de pui se face dupa preferinta fiecaruia, se rumeneste bine pe ambele parti. Eu am facut langa niste cartofi copti la cuptor.
Dar sosul este starul acum: eu am scos samburii la cirese, masa a aratat ca locul unei crime, si am pus jumatatile intr-o tigaie pe foc mic. Am presat usor cu lingura ciresele, sa isi lase putin din zeama. Apoi dupa vreo 2-3 minute am adaugat jumatate de pahar de vin rosu si usturoiul ras. Peste am pus condimentele: chimenul, piperul, chilli-ul, sarea si zaharul. La sfarsit am mai adaugat putina apa, si am lasat sa fiarba aproximativ 10 minute. Sau trebuie lasat pana se ingroasa putin.
Gata, se pune sosul peste pieptul de pui si se serveste. Simplu si delicios. Pofta!

EN

This recipe is a reminescence from my german legacy. My grandmother used to make us dishes where the sweet and the savory where combined. So here it is, my version, using the abundence of fresh cherries : Grilled chicken breast with spicy cherry sauce.

Ingredients:

– chicken breast, 800 gr;
– cherries, about 300-400 gr;
– a half of glass of wine;
– some water;
– one clove of garlic, minced;
– 1/4 teaspoon grinded cumin;
– 1/4 teaspoon grinded black pepper;
– a little bit of chilli powder;
– 1/4 teaspoon of salt;
– 1/4 teaspoon of sugar.
Grill the chiken the way you like it, I’m a fan of crust, so mine was well done. I made some baked potatoes aside.
But the sauce is the star now: first debone the cherries, it will be a mess, and add the fruits on a hot skillet. After 2-3 minutes add the wine and the minced garlic. At the end add the condiments: cumin, pepper, chilli, salt and sugar. And pour some water, and let it boil, until it turns into a glaze.
Done, add the sauce onto the chicken and eat 🙂 . It’s simple and delicious!

cirese, sos picant piept de pui, gratar gratar de pui, sos picantpiept de pui, cirese

Save

Save

Salvează

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • Mac&Cheese Verzi

    RO Este timpul pentru o noua combinatie inedita si [daca mai e nevoie sa o spun] fenomenal…
  • Cookies cu unt de arahide

    RO E timpul pentru o noua reteta de desert cu unt de arahide. Din nou, este super-simplu d…
  • Chiftele vegetariene

    Desi nu sunt vegetariana, iubesc legumele si fructele. Incerc sa le mananc la fiecare masa…
Load More Related Articles
  • Brugge Food

    Ca si in excursiile anterioare, si in Brugge mi-am dedicat o parte din timp [si din bani 🙂…
  • Prin Brugge

    Am inceput sezonul de tripuri mai incet anul acesta, cu vreo doua city break-uri. Unul in …
  • Chiftele de peste

    RO Aceasta reteta, de chiftele de peste, era pe my to do list de ceva vreme. Inspirata din…
Load More By DianaSa
  • Mac&Cheese Verzi

    RO Este timpul pentru o noua combinatie inedita si [daca mai e nevoie sa o spun] fenomenal…
  • Pizza cu blat de conopida

    Uneori ma arunc in niste retete de care nu sunt sigura ca au soarta de izbanda. Chiar ma p…
  • Piadina

    Mi se intampla uneori sa amestec influente din mai multe bucatarii ale lumii, si sa-mi ias…
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Brugge Food

Ca si in excursiile anterioare, si in Brugge mi-am dedicat o parte din timp [si din bani 🙂…