Home Main courses Piept de pui cu sos picant de cirese

Piept de pui cu sos picant de cirese

4 min read
0
0
278

RO

Continui cu o reteta inspirata din fructele proaspete de sezon, care au impanzit tarabele pietelor si pomii din gradinile oamenilor. Vorbesc despre magnificele cirese. Am primit de curand o galeata plina de cirese, culese direct din pom, din calea graurilor :). Lucky me. Mi-am amintit ca in copilarie, bunica mea, care era de origine germana, punea la pranz pe langa felul principal intotdeauna un compot de cirese/prune, si ce gust magnific avea combinatia de dulce cu sarat. Inca sunt fan al acelui gust, si ma bucur de el de cate ori am ocazia.

Ingrediente:

– piept de pui dezosat, 800 gr;
– cirese, eu am pus aproximativ 300-400 gr;
– jumatate pahar vin rosu;
– putina apa;
– un catel de usturoi ras;
– 1/4 lingurita chimen praf;
– 1/4 lingurita piper negru macinat;
– putin praf de chilli;
– 1/4 lingurita de sare;
– 1/4 lingurita zahar.
Gratarul de pui se face dupa preferinta fiecaruia, se rumeneste bine pe ambele parti. Eu am facut langa niste cartofi copti la cuptor.
Dar sosul este starul acum: eu am scos samburii la cirese, masa a aratat ca locul unei crime, si am pus jumatatile intr-o tigaie pe foc mic. Am presat usor cu lingura ciresele, sa isi lase putin din zeama. Apoi dupa vreo 2-3 minute am adaugat jumatate de pahar de vin rosu si usturoiul ras. Peste am pus condimentele: chimenul, piperul, chilli-ul, sarea si zaharul. La sfarsit am mai adaugat putina apa, si am lasat sa fiarba aproximativ 10 minute. Sau trebuie lasat pana se ingroasa putin.
Gata, se pune sosul peste pieptul de pui si se serveste. Simplu si delicios. Pofta!

EN

This recipe is a reminescence from my german legacy. My grandmother used to make us dishes where the sweet and the savory where combined. So here it is, my version, using the abundence of fresh cherries : Grilled chicken breast with spicy cherry sauce.

Ingredients:

– chicken breast, 800 gr;
– cherries, about 300-400 gr;
– a half of glass of wine;
– some water;
– one clove of garlic, minced;
– 1/4 teaspoon grinded cumin;
– 1/4 teaspoon grinded black pepper;
– a little bit of chilli powder;
– 1/4 teaspoon of salt;
– 1/4 teaspoon of sugar.
Grill the chiken the way you like it, I’m a fan of crust, so mine was well done. I made some baked potatoes aside.
But the sauce is the star now: first debone the cherries, it will be a mess, and add the fruits on a hot skillet. After 2-3 minutes add the wine and the minced garlic. At the end add the condiments: cumin, pepper, chilli, salt and sugar. And pour some water, and let it boil, until it turns into a glaze.
Done, add the sauce onto the chicken and eat 🙂 . It’s simple and delicious!

cirese, sos picant piept de pui, gratar gratar de pui, sos picantpiept de pui, cirese

Save

Save

Salvează

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • Tort de ciocolata cu mure

    RO Se apropie ziua mea si in spiritul acestei celebrari, revin cu o reteta de tort, usor d…
  • Salted caramel cheesecakes

    Pe caldura asta am evitat orice urma de foc in bucatarie. Cand a venit pofta de dulce a tr…
  • Saratele – 3 way

    RO Ce poti face cu aluat congelat si niste seminte de susan? Multe chestii interesante for…
Load More Related Articles
  • I’m a geek in my heart

    Sfarsitul acestui an e plin de science fiction-uri de calitate, ceea ce ma bucura peste ma…
  • De la Food Festival la Scotland Yard

    Dupa cum cred ca deja stie tot omul din Timisoara, in acest weekend / Joi-Duminica / a fos…
  • September’s Terrors

    Septembrie se anunta a fi o luna horror…nu numai pentru ca a venit toamna, a inceput…
Load More By DianaSa
  • Pulled pork sandwich

    [RO] Unul din sandwich-urile mele preferate, daca pot sa-l numesc sandwich, este acesta: c…
  • Shepherd’s Pie

    RO Inca o reteta inspirata din bucataria englezeasca, destul de simplu de facut si cu un g…
  • Pizza, my way

    RO De ce sa-ti faci singur pizza acasa ??? Ma gandesc ca multi se intreaba, adica e asa de…
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

I’m a geek in my heart

Sfarsitul acestui an e plin de science fiction-uri de calitate, ceea ce ma bucura peste ma…