Home Main courses Piept de pui cu sos picant de cirese

Piept de pui cu sos picant de cirese

4 min read
0
0
399

RO

Continui cu o reteta inspirata din fructele proaspete de sezon, care au impanzit tarabele pietelor si pomii din gradinile oamenilor. Vorbesc despre magnificele cirese. Am primit de curand o galeata plina de cirese, culese direct din pom, din calea graurilor :). Lucky me. Mi-am amintit ca in copilarie, bunica mea, care era de origine germana, punea la pranz pe langa felul principal intotdeauna un compot de cirese/prune, si ce gust magnific avea combinatia de dulce cu sarat. Inca sunt fan al acelui gust, si ma bucur de el de cate ori am ocazia.

Ingrediente:

– piept de pui dezosat, 800 gr;
– cirese, eu am pus aproximativ 300-400 gr;
– jumatate pahar vin rosu;
– putina apa;
– un catel de usturoi ras;
– 1/4 lingurita chimen praf;
– 1/4 lingurita piper negru macinat;
– putin praf de chilli;
– 1/4 lingurita de sare;
– 1/4 lingurita zahar.
Gratarul de pui se face dupa preferinta fiecaruia, se rumeneste bine pe ambele parti. Eu am facut langa niste cartofi copti la cuptor.
Dar sosul este starul acum: eu am scos samburii la cirese, masa a aratat ca locul unei crime, si am pus jumatatile intr-o tigaie pe foc mic. Am presat usor cu lingura ciresele, sa isi lase putin din zeama. Apoi dupa vreo 2-3 minute am adaugat jumatate de pahar de vin rosu si usturoiul ras. Peste am pus condimentele: chimenul, piperul, chilli-ul, sarea si zaharul. La sfarsit am mai adaugat putina apa, si am lasat sa fiarba aproximativ 10 minute. Sau trebuie lasat pana se ingroasa putin.
Gata, se pune sosul peste pieptul de pui si se serveste. Simplu si delicios. Pofta!

EN

This recipe is a reminescence from my german legacy. My grandmother used to make us dishes where the sweet and the savory where combined. So here it is, my version, using the abundence of fresh cherries : Grilled chicken breast with spicy cherry sauce.

Ingredients:

– chicken breast, 800 gr;
– cherries, about 300-400 gr;
– a half of glass of wine;
– some water;
– one clove of garlic, minced;
– 1/4 teaspoon grinded cumin;
– 1/4 teaspoon grinded black pepper;
– a little bit of chilli powder;
– 1/4 teaspoon of salt;
– 1/4 teaspoon of sugar.
Grill the chiken the way you like it, I’m a fan of crust, so mine was well done. I made some baked potatoes aside.
But the sauce is the star now: first debone the cherries, it will be a mess, and add the fruits on a hot skillet. After 2-3 minutes add the wine and the minced garlic. At the end add the condiments: cumin, pepper, chilli, salt and sugar. And pour some water, and let it boil, until it turns into a glaze.
Done, add the sauce onto the chicken and eat 🙂 . It’s simple and delicious!

cirese, sos picant piept de pui, gratar gratar de pui, sos picantpiept de pui, cirese

Save

Save

Salvează

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • Reteta Bagels cu seminte

    Mai jos o reteta de bagels, surprinzator de simpla, cu un rezultat extraordinar. N-are ros…
  • Praji cu unt de arahide, cocos & ciocolata

    Mi se intampla de multe ori sa ma entuziasmez la un aliment si sa raman intotdeauna cu mai…
Load More Related Articles
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • De prin Praga

    Despre Praga as putea vorbi intr-una. Este a doua oara cand mergem si a fost o experienta …
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
Load More By DianaSa
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
  • Fish’n’chips

    Cred ca n-are rost sa mai specific ca sunt un mare fan de peste si fructe de mare, in oric…
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Chiftea in bacon

Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…