Home Main courses Pizza cu blat de conopida

Pizza cu blat de conopida

4 min read
0
0
111

pizza sanatoasa, conopida la cuptor
Uneori ma arunc in niste retete de care nu sunt sigura ca au soarta de izbanda. Chiar ma pufneste rasul uneori, in mijlocul creatiei gandindu-ma…”nah sa vezi ce epic fail iese acum” 🙂 . Daaar ocazional ma surprind chiar si pe mine, si iese o chestie fantastica. Asa am patit si cu reteta de mai jos, pizza cu blat facut din conopida. Ideea mi-a suras din vreo 3 motive: unu, iubesc conopida; doi, sansa mea sa fac o pizza mai sanatoasa; trei, imi place sa experimentez si sa incerc lucruri noi. Zis si facut.


INGREDIENTE


– o capatana de conopida, mai serioasa;
– un ou;
– branza rasa, gen cheddar, parmesan;
– sos de rosii;
– mozzarella;
– sunca;
– chives;
– condimente: sare, piper, oregano.


MOD DE PREPARARE


Dupa cum am spus, modul de preparare e mai tricky, si ajungi sa te gandesti la un moment dat…la esec 🙂 . Dar daca urmeazi pasii care trebuie, ajungi la rezultatul dorit.

1. Prima data se lucreaza la conopida. Se spala, se taie in bucati si se da prin robotul de bucatarie. Se toaca marunt pana ajunge sa semene cu niste bobite albe. Apoi se intinde intr-o tava tapata cu foaie de copt si se da la cuptor, pentru 5 minute. Scurt cat sa se inmoaie. Se scoate si se stoarce bine, sa iasa tot surplusul de apa, si se pune intr-un bol. Peste ea se toarna un ou si cascaval ras. Eu am avut cheddar, dar cred ca merge si cu parmesan. Important e sa fie un liant care sa se coaca la cuptor si sa tina amestecul.
Apoi se intinde intr-o tava de pizza, in forma rotunda. Se apasa bine sa fie compacta. Se da la cuptor pana se rumeneste si devine aurie. Timpul exact este undeva in 30-45 de minute, in functie de cuptorul fiecaruia. Eu l-am tinut pe o treapta mai mica, sa pot supraveghea mai bine evolutia blatului.

2. Cand s-a rumenit se scoate tava din cuptor si se orneaza cu ingredientele pentru pizza. Am pus un strat de sos de rosii [asezonat cu sare, piper si oregano] niste bacon fasii subtiri, si mozzarella. Deasupra am presarat chives proaspat, si le-am mai dat o tura la cuptor. Nu trebuie lasate mult, doar pana incepe sa se topeasca si sa se rumeneasca mozzarella de deasupra.

Si gata, este o pizza cu blat moale, care se taie super usor, spre deosebire de aluatul subtire si crocant facut cu aluat. Cu toate acestea este super gustos, o alternativa mai sanatosa, si mult mai usor de digerat decat aluatul de pizza din comert. In plus are ingredientele mele preferate: conopida, lots of cheese si bacon. Yummm.

conopida tocata, reteta pizza

aluat din conopida, pizza sanatoasa

pizza in casa, pizza si conopida

pizza din conopida, pizza sanatoasa

  • Mac&Cheese Verzi

    RO Este timpul pentru o noua combinatie inedita si [daca mai e nevoie sa o spun] fenomenal…
  • Chiftelute din broccoli

    RO “Inca o reteta de chiftele verzi!!!” 🙂 stiuuu ca asta o sa ganditi. Dar de …
  • Cookies cu unt de arahide

    RO E timpul pentru o noua reteta de desert cu unt de arahide. Din nou, este super-simplu d…
Load More Related Articles
  • Mac&Cheese Verzi

    RO Este timpul pentru o noua combinatie inedita si [daca mai e nevoie sa o spun] fenomenal…
  • Chiftelute din broccoli

    RO “Inca o reteta de chiftele verzi!!!” 🙂 stiuuu ca asta o sa ganditi. Dar de …
  • Cookies cu unt de arahide

    RO E timpul pentru o noua reteta de desert cu unt de arahide. Din nou, este super-simplu d…
Load More By DianaSa
  • Mac&Cheese Verzi

    RO Este timpul pentru o noua combinatie inedita si [daca mai e nevoie sa o spun] fenomenal…
  • Piadina

    Mi se intampla uneori sa amestec influente din mai multe bucatarii ale lumii, si sa-mi ias…
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Mac&Cheese Verzi

RO Este timpul pentru o noua combinatie inedita si [daca mai e nevoie sa o spun] fenomenal…