Home Main courses Pizza cu blat de conopida

Pizza cu blat de conopida

4 min read
0
0
139

pizza sanatoasa, conopida la cuptor
Uneori ma arunc in niste retete de care nu sunt sigura ca au soarta de izbanda. Chiar ma pufneste rasul uneori, in mijlocul creatiei gandindu-ma…”nah sa vezi ce epic fail iese acum” 🙂 . Daaar ocazional ma surprind chiar si pe mine, si iese o chestie fantastica. Asa am patit si cu reteta de mai jos, pizza cu blat facut din conopida. Ideea mi-a suras din vreo 3 motive: unu, iubesc conopida; doi, sansa mea sa fac o pizza mai sanatoasa; trei, imi place sa experimentez si sa incerc lucruri noi. Zis si facut.


INGREDIENTE


– o capatana de conopida, mai serioasa;
– un ou;
– branza rasa, gen cheddar, parmesan;
– sos de rosii;
– mozzarella;
– sunca;
– chives;
– condimente: sare, piper, oregano.


MOD DE PREPARARE


Dupa cum am spus, modul de preparare e mai tricky, si ajungi sa te gandesti la un moment dat…la esec 🙂 . Dar daca urmeazi pasii care trebuie, ajungi la rezultatul dorit.

1. Prima data se lucreaza la conopida. Se spala, se taie in bucati si se da prin robotul de bucatarie. Se toaca marunt pana ajunge sa semene cu niste bobite albe. Apoi se intinde intr-o tava tapata cu foaie de copt si se da la cuptor, pentru 5 minute. Scurt cat sa se inmoaie. Se scoate si se stoarce bine, sa iasa tot surplusul de apa, si se pune intr-un bol. Peste ea se toarna un ou si cascaval ras. Eu am avut cheddar, dar cred ca merge si cu parmesan. Important e sa fie un liant care sa se coaca la cuptor si sa tina amestecul.
Apoi se intinde intr-o tava de pizza, in forma rotunda. Se apasa bine sa fie compacta. Se da la cuptor pana se rumeneste si devine aurie. Timpul exact este undeva in 30-45 de minute, in functie de cuptorul fiecaruia. Eu l-am tinut pe o treapta mai mica, sa pot supraveghea mai bine evolutia blatului.

2. Cand s-a rumenit se scoate tava din cuptor si se orneaza cu ingredientele pentru pizza. Am pus un strat de sos de rosii [asezonat cu sare, piper si oregano] niste bacon fasii subtiri, si mozzarella. Deasupra am presarat chives proaspat, si le-am mai dat o tura la cuptor. Nu trebuie lasate mult, doar pana incepe sa se topeasca si sa se rumeneasca mozzarella de deasupra.

Si gata, este o pizza cu blat moale, care se taie super usor, spre deosebire de aluatul subtire si crocant facut cu aluat. Cu toate acestea este super gustos, o alternativa mai sanatosa, si mult mai usor de digerat decat aluatul de pizza din comert. In plus are ingredientele mele preferate: conopida, lots of cheese si bacon. Yummm.

conopida tocata, reteta pizza

aluat din conopida, pizza sanatoasa

pizza in casa, pizza si conopida

pizza din conopida, pizza sanatoasa

  • Mamaliga prajita cu branza, la cuptor

    Stiti cum se spune…cand omul nu are de lucru isi face…:) Asa si eu in cazul de…
  • Clafoutis cu visine

    RO Despre Clafoutis am tot auzit in ultima vreme, si am constatat cu bucurie ca aceasta pr…
  • Ratatouille lenes

    Vara aceasta ploioasa a facut din mine un om fericit. Personal, urasc caldurile mari din t…
Load More Related Articles
  • Mamaliga prajita cu branza, la cuptor

    Stiti cum se spune…cand omul nu are de lucru isi face…:) Asa si eu in cazul de…
  • Clafoutis cu visine

    RO Despre Clafoutis am tot auzit in ultima vreme, si am constatat cu bucurie ca aceasta pr…
  • Ratatouille lenes

    Vara aceasta ploioasa a facut din mine un om fericit. Personal, urasc caldurile mari din t…
Load More By DianaSa
  • Fasole verde cu sos din unt de arahide

    RO Ca o placa stricata, tot asa insist si eu cu untul de arahide 🙂 . Urmeaza o reteta vazu…
  • Mac&Cheese Verzi

    RO Este timpul pentru o noua combinatie inedita si [daca mai e nevoie sa o spun] fenomenal…
  • Piadina

    Mi se intampla uneori sa amestec influente din mai multe bucatarii ale lumii, si sa-mi ias…
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Mamaliga prajita cu branza, la cuptor

Stiti cum se spune…cand omul nu are de lucru isi face…:) Asa si eu in cazul de…