Home Main courses Pizza, my way

Pizza, my way

4 min read
0
0
56

RO

De ce sa-ti faci singur pizza acasa ??? Ma gandesc ca multi se intreaba, adica e asa de usor sa insfaci telefonul si in 40 de minute sa te infrupti dintr-o felie, fara sa murdaresti bucataria si pe tine 🙂 . That’s true, am incercat si eu de cateva ori, dar de putine ori am fost si multumita de ce am primit. Dar ce mai poti sa zici atunci, ti-e foame si ai dat si niste bani. Asa ca mananci.

Mie imi place aluatul mai subtire, nu moale, gros si “painios” cum il fac multi, parca e si putin ud…cum sta in cutie si se “abureste” pana ajunge sa fie livrat. Iar la ingrediente, n-are rost sa incep, cele 3 felii de kaizer, cu 3 fire de branza rasa, toate indesate pe mijlocul aluatului. Sooo…I say “Hell no”, mai ales daca am cele mai uzuale ingrediente in casa.

Reteta pentru aluat este una de la Jamie Oliver, este foarte simplu de facut, si foarte buna.

Ingrediente si mod de preparare aluat:

– Faina, aproximativ 400-500gr;
– Gris 100gr;
– Drojdie uscata 10g, un pliculet;
– Apa calduta 300 ml;
– O lingura de sare si o lingura de zahar.

Se amesteca faina cu grisul si lingura de sare, iar drojdia se dizolva in apa cu lingurita de zahar. Se framanta pana se omogenizeaza toate elementele.

Dupa ce aluatul este usor maleabil, se acopera si lasa vreo 20 de minute, sa creasca putin. E gata cand si-a marit volumul, si este usor aerat. Se imparte mai apoi in 2 sau 3 bile, depinde de marimea lui, si se intinde cu un sucitor.

L-am asezat mai apoi in tava rotunda, pe care am tapetat-o in prealabil cu hartie de copt si putina faina, si am inceput “ornatul” cu ingredinetele ce le-am avut la indemana. Doua elemente pe care le consider esentiale sunt sosul de rosii si un fel de branza, eu folosesc de obicei mozzarella. Sosul de rosii il fac mai picant, si uneori il pun de doua ori, si la baza si deasupra ingredientelor.

La cuptor se lasa aproximativ 15 minute, sau pana s-a rumenit putin deasupra. Se scoate si se taie cat este calda. Este foarte buna atunci pe loc, dar eu sunt unul din acei oameni carora le place si pizza de a doua zi 🙂 asa ca daca cumva printr-o minune mai ramane (de obicei …nu) e la fel de buna next day.

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • Taitei thai cu pui, broccoli si susan

    RO In sfarsit a trecut canicula, cel putin pentru 3-4 zile, si am profitat de acest respir…
  • Flatliners 2017 vs 1990

    Anul acesta ma bucur de doua remake-uri ale unor filme clasice ale genului horror, It si F…
  • De prin Garana

    Garana fara Jazz, pentru mine, este mult mai faina. Am mers de multe ori, primavara, toamn…
Load More Related Articles
  • Taitei thai cu pui, broccoli si susan

    RO In sfarsit a trecut canicula, cel putin pentru 3-4 zile, si am profitat de acest respir…
  • Flatliners 2017 vs 1990

    Anul acesta ma bucur de doua remake-uri ale unor filme clasice ale genului horror, It si F…
  • De prin Garana

    Garana fara Jazz, pentru mine, este mult mai faina. Am mers de multe ori, primavara, toamn…
Load More By DianaSa
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Taitei thai cu pui, broccoli si susan

RO In sfarsit a trecut canicula, cel putin pentru 3-4 zile, si am profitat de acest respir…