Home Main courses Pizza, my way

Pizza, my way

4 min read
0
0
162

RO

De ce sa-ti faci singur pizza acasa ??? Ma gandesc ca multi se intreaba, adica e asa de usor sa insfaci telefonul si in 40 de minute sa te infrupti dintr-o felie, fara sa murdaresti bucataria si pe tine 🙂 . That’s true, am incercat si eu de cateva ori, dar de putine ori am fost si multumita de ce am primit. Dar ce mai poti sa zici atunci, ti-e foame si ai dat si niste bani. Asa ca mananci.

Mie imi place aluatul mai subtire, nu moale, gros si “painios” cum il fac multi, parca e si putin ud…cum sta in cutie si se “abureste” pana ajunge sa fie livrat. Iar la ingrediente, n-are rost sa incep, cele 3 felii de kaizer, cu 3 fire de branza rasa, toate indesate pe mijlocul aluatului. Sooo…I say “Hell no”, mai ales daca am cele mai uzuale ingrediente in casa.

Reteta pentru aluat este una de la Jamie Oliver, este foarte simplu de facut, si foarte buna.

Ingrediente si mod de preparare aluat:

– Faina, aproximativ 400-500gr;
– Gris 100gr;
– Drojdie uscata 10g, un pliculet;
– Apa calduta 300 ml;
– O lingura de sare si o lingura de zahar.

Se amesteca faina cu grisul si lingura de sare, iar drojdia se dizolva in apa cu lingurita de zahar. Se framanta pana se omogenizeaza toate elementele.

Dupa ce aluatul este usor maleabil, se acopera si lasa vreo 20 de minute, sa creasca putin. E gata cand si-a marit volumul, si este usor aerat. Se imparte mai apoi in 2 sau 3 bile, depinde de marimea lui, si se intinde cu un sucitor.

L-am asezat mai apoi in tava rotunda, pe care am tapetat-o in prealabil cu hartie de copt si putina faina, si am inceput “ornatul” cu ingredinetele ce le-am avut la indemana. Doua elemente pe care le consider esentiale sunt sosul de rosii si un fel de branza, eu folosesc de obicei mozzarella. Sosul de rosii il fac mai picant, si uneori il pun de doua ori, si la baza si deasupra ingredientelor.

La cuptor se lasa aproximativ 15 minute, sau pana s-a rumenit putin deasupra. Se scoate si se taie cat este calda. Este foarte buna atunci pe loc, dar eu sunt unul din acei oameni carora le place si pizza de a doua zi 🙂 asa ca daca cumva printr-o minune mai ramane (de obicei …nu) e la fel de buna next day.

aluat de pizza, homemade pizza ingrediente pizza, mozzarella pizza la cuptor, reteta pizza felie de pizza, pizza la cuptorpizza simpla, pizza usoara

Salvează

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • Un Flatbread deloc flat

    Cui nu-i place un “deal” bun? Cand am dat de reteta de paine Naan, am hotarat …
  • Taitei thai cu pui, broccoli si susan

    RO In sfarsit a trecut canicula, cel putin pentru 3-4 zile, si am profitat de acest respir…
  • Shepherd’s Pie

    RO Inca o reteta inspirata din bucataria englezeasca, destul de simplu de facut si cu un g…
Load More Related Articles
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • De prin Praga

    Despre Praga as putea vorbi intr-una. Este a doua oara cand mergem si a fost o experienta …
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
Load More By DianaSa
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
  • Fish’n’chips

    Cred ca n-are rost sa mai specific ca sunt un mare fan de peste si fructe de mare, in oric…
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Chiftea in bacon

Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…