Home Main courses Un pranz to remember

Un pranz to remember

4 min read
0
0
186

pranzul de duminica, bacon
Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta masa din saptamana. Atunci este momentul nostru, nu suntem la lucru, sau printr-un restaurant, nu suntem cu ochii pe ceas, suntem acasa la caldura, confortabili, calmi si usor infometati 🙂 . De obicei atunci pregatim mancaruri ce dureaza putin mai mult pana sunt gata, ce necesita mai multa atentie si rabdare, ca sa simtim la sfarsit ca a meritat efortul. Mai jos este un pranz inspirat de la Jamie Oliver, deci cu usoare tente englezesti, este un pranz mai rustic, bun de infulecat dupa escaladarea unui munte 🙂 . O masa sanatoasa care ajunge pentru intreaga zi.

INGREDIENTE


– un muschiulet de porc intreg, aprox 500 gr;
– cartofi, cam 6 bucati mari;
– cascaval;
– bacon;
– 2 linguri de unt;
– 1 lingura de miere, sau zahar brun;
– 3-4 catei de usturoi;
– rozmarin proaspat sau salvie proaspata;
– sare, piper, paprika;


MOD DE PREPARARE


Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert. Din ei se face piureul, mai grosier, sa ramana bucatele mai mari de cartofi. Mai apoi se intinde intr-o tava ceramica.
Intre timp se face muschiuletul de porc. Intr-o tigaie se pune unt, cam 2 linguri, o lingura de miere si usturoiul tocat. Se pune muschiuletul intreg, asezonat in prealabil cu praf de paprika, sare si piper, si se rumeneste pe toate partile, cat sa prinda o crusta care va tine carnea suculenta pe dinauntru. Eu am aruncat si niste crengute de rozmarin fresh, dar se poate pune si salvie. Dupa ce s-a rumenit pe toate partile si a capatat culoare[la mine a durat cam 15 minute], se scoate si se pune intr-o tava peste patul de cartofi piure. Se toarna peste si putin din untul topit in care s-a rumenit carnea. Se mai rade putin cascaval doar deasupra cartofilor, nu si pe carne. Se da la cuptor pentru 15-20 de min, pana se rumeneste cascavalul. Carnea prinde o crusta inchisa la culoare, de la untul si mierea caramelizata. Ca un extra eu am adaugat si fasiute de bacon, si am mai dat inca 5 minute la cuptor, pana s-au facut crocante. Se scoate din cuptor si se lasa 5 minute.

muschi de porc, sotat in unt cartofi piure, cascaval ras

Carnea se poate taia in felii de 2 cm grosime. Chiar daca pare cam rumenita pe exterior, no worries e doar crusta caramelizata de la unt si miere, inauntru este frageda si suculenta.
Cartofii mi s-au parut fenomenali, cascavalul gratinat de deasupra s-a combinat mirific cu piureul moale.
Am savurat-o cu un pahar de vin si un film bun, mai apoi. O zi de Duminica perfecta, cu mancare buna si relaxare totala.

mancare sanatoasa, pranz copios crusta de unt, carne delicioasa farfurie plina, pranz delicios

  • 🖤 Varza de Bruxelles

    In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt print…
  • Baba Ghanoush

    RO Cu gandul la saptamana trecuta, cand inca eram cu picioarele in nisipul din Creta, am b…
  • What to eat in Barcelona ?

    RO Ce se poate manca bun in Barcelona? Una din primele intrebari pe care mi le-am pus cand…
Load More Related Articles
  • 🖤 Varza de Bruxelles

    In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt print…
  • Baba Ghanoush

    RO Cu gandul la saptamana trecuta, cand inca eram cu picioarele in nisipul din Creta, am b…
  • Barcelona travel

    RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…
Load More By DianaSa
  • 🖤 Varza de Bruxelles

    In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt print…
  • Fasole verde cu sos din unt de arahide

    RO Ca o placa stricata, tot asa insist si eu cu untul de arahide 🙂 . Urmeaza o reteta vazu…
  • Mac&Cheese Verzi

    RO Este timpul pentru o noua combinatie inedita si [daca mai e nevoie sa o spun] fenomenal…
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

🖤 Varza de Bruxelles

In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt print…