Home Main courses Un pranz to remember

Un pranz to remember

4 min read
0
0
365

pranzul de duminica, bacon
Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta masa din saptamana. Atunci este momentul nostru, nu suntem la lucru, sau printr-un restaurant, nu suntem cu ochii pe ceas, suntem acasa la caldura, confortabili, calmi si usor infometati 🙂 . De obicei atunci pregatim mancaruri ce dureaza putin mai mult pana sunt gata, ce necesita mai multa atentie si rabdare, ca sa simtim la sfarsit ca a meritat efortul. Mai jos este un pranz inspirat de la Jamie Oliver, deci cu usoare tente englezesti, este un pranz mai rustic, bun de infulecat dupa escaladarea unui munte 🙂 . O masa sanatoasa care ajunge pentru intreaga zi.

INGREDIENTE


– un muschiulet de porc intreg, aprox 500 gr;
– cartofi, cam 6 bucati mari;
– cascaval;
– bacon;
– 2 linguri de unt;
– 1 lingura de miere, sau zahar brun;
– 3-4 catei de usturoi;
– rozmarin proaspat sau salvie proaspata;
– sare, piper, paprika;


MOD DE PREPARARE


Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert. Din ei se face piureul, mai grosier, sa ramana bucatele mai mari de cartofi. Mai apoi se intinde intr-o tava ceramica.
Intre timp se face muschiuletul de porc. Intr-o tigaie se pune unt, cam 2 linguri, o lingura de miere si usturoiul tocat. Se pune muschiuletul intreg, asezonat in prealabil cu praf de paprika, sare si piper, si se rumeneste pe toate partile, cat sa prinda o crusta care va tine carnea suculenta pe dinauntru. Eu am aruncat si niste crengute de rozmarin fresh, dar se poate pune si salvie. Dupa ce s-a rumenit pe toate partile si a capatat culoare[la mine a durat cam 15 minute], se scoate si se pune intr-o tava peste patul de cartofi piure. Se toarna peste si putin din untul topit in care s-a rumenit carnea. Se mai rade putin cascaval doar deasupra cartofilor, nu si pe carne. Se da la cuptor pentru 15-20 de min, pana se rumeneste cascavalul. Carnea prinde o crusta inchisa la culoare, de la untul si mierea caramelizata. Ca un extra eu am adaugat si fasiute de bacon, si am mai dat inca 5 minute la cuptor, pana s-au facut crocante. Se scoate din cuptor si se lasa 5 minute.

muschi de porc, sotat in unt cartofi piure, cascaval ras

Carnea se poate taia in felii de 2 cm grosime. Chiar daca pare cam rumenita pe exterior, no worries e doar crusta caramelizata de la unt si miere, inauntru este frageda si suculenta.
Cartofii mi s-au parut fenomenali, cascavalul gratinat de deasupra s-a combinat mirific cu piureul moale.
Am savurat-o cu un pahar de vin si un film bun, mai apoi. O zi de Duminica perfecta, cu mancare buna si relaxare totala.

mancare sanatoasa, pranz copios crusta de unt, carne delicioasa farfurie plina, pranz delicios

  • Zucchini fries

    RO M-a luat si pe mine frenezia cu zucchini fries de pe internet. E genul ala de mancare p…
  • Supa crema de linte

    Cu un borcan fenomenal de linte rosie m-am intors de la Targul organizat de Terrabiola, in…
  • Waffe cu zahar candel

    Mai jos se gaseste una din placerile mele de weekend, waffele de duminica. O prepar de obi…
Load More Related Articles
  • Friptura de mangalita cu sos de merisoare

    In general sunt de parere ca in viata asta trebuie sa iti infrunti temerile, sa le iei de …
  • Zucchini fries

    RO M-a luat si pe mine frenezia cu zucchini fries de pe internet. E genul ala de mancare p…
  • Supa crema de linte

    Cu un borcan fenomenal de linte rosie m-am intors de la Targul organizat de Terrabiola, in…
Load More By DianaSa
  • Friptura de mangalita cu sos de merisoare

    In general sunt de parere ca in viata asta trebuie sa iti infrunti temerile, sa le iei de …
  • Mousaka

    Cu gandul la ulima noastra excursie in Creta am cucinat aceasta Mousaka. Intamplarea a fac…
  • 🖤 Varza de Bruxelles

    In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt print…
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Friptura de mangalita cu sos de merisoare

In general sunt de parere ca in viata asta trebuie sa iti infrunti temerile, sa le iei de …