Home Desserts Praji cu unt de arahide, cocos & ciocolata

Praji cu unt de arahide, cocos & ciocolata

4 min read
0
0
626


Mi se intampla de multe ori sa ma entuziasmez la un aliment si sa raman intotdeauna cu mai mult de jumatate nefolosit, pe care trebuie sa il arunc in final. Asa patesc cu untul de arahide [il luam ca yeei, saptamana americana la Lidl] si ma trezesc cu ditamai borcanoiul pe trei sferturi plin, deschis de 3 saptamani si neconsumat. Numai bun de aruncat. Ei bine, acum am pus piciorul in prag si am zis gata cu risipa, o sa-l transform in ceva bun si memorabil ๐Ÿ™‚ . Si ce este mai bun si mai memorabil decat o prajitura. Cu cocos si glazura de ciocolata on top [so, yeah, I went overboard]. Cu un gust mai aparte, putin sarat, este o prajitura pentru cei curajosi si aventurosi.

INGREDIENTE:


– unt de arahide, aprox 300g, sau jumatate dintr-un borcan XXL de la Lidl;
– 1 bol mic de zahar;
– 2 linguri zahar pudra;
– 1 lingurita de sare;
– 2 oua;
– 1 fiola extract vanilie;
– 200 gr fulgi de cocos;
– 1 bol mic de faina;

GLAZURA CIOCOLATA:
– 1 cutiuta de frisca lichida;
– 1 lingura de unt;
– ciocolata menaj;


MOD DE PREPARARE


Intr-un bol se amesteca untul de arahide cu bolul de zahar, lingurita de sare, extractul de vanilie, cele 2 galbenusuri, iar la sfarsit se adauga faina. Dupa ce s-au omogenizat bine se pun intr-o tava mica, tapetata cu hartie de copt. Se preseaza si se niveleaza bine cu o furculita.
Separat se bat putin albusurile, nu foarte mult, cat sa se amestece. Se adauga fulgii de cocos, zaharul pudra si putina sare. Se amesteca bine cu o furculita si se pune peste stratul cu untul de arahide din tava. Se aranjeaza sa fie unifrom acoperit peste tot si se da la cuptor pentru 40-45 minute. Se scoate si se lasa la racit putin.

Intre timp, intr-o craticioara se toarna o cutiuta de frisca lichida, impreuna cu o lingurita de unt si se lasa putin pe foc, pana se topeste untul. Intr-un bol se faramiteaza ciocolata de menaj si se toarna peste frisca incalzita. Se amesteca incet pana se topeste ciocolata si devine cremoasa. Se toarna in tava peste prajitura racita. Se mai pune apoi la frigider pentru 30 de minute.
Cand s-a racit se scoate din tava si se taie in patratele. Am constatat ca prajitura devine mai buna pe zi ce trece ๐Ÿ™‚ . Prajitura are un gust mai aparte, este destul de bogata in arome, combinand saratul cu dulcele. Din aceasta cauza pentru mine un patratel ajungea pe post de desert. Am pastrat si glazura de ciocolata si am turnat extra la fiecare farfurie. S-a dus cura de slabire, dar a meritat fiecare gram, we only live once ๐Ÿ˜›

 

 

 

Load More Related Articles
Load More By DianaSa
Load More In Desserts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Tarta cu mascarpone si dulceata de capsune

O tarta simpla, facuta dupa o varianta veche de tarta. De aceasta data am simplificat mai …