Home Desserts Praji cu unt de arahide, cocos & ciocolata

Praji cu unt de arahide, cocos & ciocolata

4 min read
0
0
343


Mi se intampla de multe ori sa ma entuziasmez la un aliment si sa raman intotdeauna cu mai mult de jumatate nefolosit, pe care trebuie sa il arunc in final. Asa patesc cu untul de arahide [il luam ca yeei, saptamana americana la Lidl] si ma trezesc cu ditamai borcanoiul pe trei sferturi plin, deschis de 3 saptamani si neconsumat. Numai bun de aruncat. Ei bine, acum am pus piciorul in prag si am zis gata cu risipa, o sa-l transform in ceva bun si memorabil 🙂 . Si ce este mai bun si mai memorabil decat o prajitura. Cu cocos si glazura de ciocolata on top [so, yeah, I went overboard]. Cu un gust mai aparte, putin sarat, este o prajitura pentru cei curajosi si aventurosi.

INGREDIENTE:


– unt de arahide, aprox 300g, sau jumatate dintr-un borcan XXL de la Lidl;
– 1 bol mic de zahar;
– 2 linguri zahar pudra;
– 1 lingurita de sare;
– 2 oua;
– 1 fiola extract vanilie;
– 200 gr fulgi de cocos;
– 1 bol mic de faina;

GLAZURA CIOCOLATA:
– 1 cutiuta de frisca lichida;
– 1 lingura de unt;
– ciocolata menaj;


MOD DE PREPARARE


Intr-un bol se amesteca untul de arahide cu bolul de zahar, lingurita de sare, extractul de vanilie, cele 2 galbenusuri, iar la sfarsit se adauga faina. Dupa ce s-au omogenizat bine se pun intr-o tava mica, tapetata cu hartie de copt. Se preseaza si se niveleaza bine cu o furculita.
Separat se bat putin albusurile, nu foarte mult, cat sa se amestece. Se adauga fulgii de cocos, zaharul pudra si putina sare. Se amesteca bine cu o furculita si se pune peste stratul cu untul de arahide din tava. Se aranjeaza sa fie unifrom acoperit peste tot si se da la cuptor pentru 40-45 minute. Se scoate si se lasa la racit putin.

Intre timp, intr-o craticioara se toarna o cutiuta de frisca lichida, impreuna cu o lingurita de unt si se lasa putin pe foc, pana se topeste untul. Intr-un bol se faramiteaza ciocolata de menaj si se toarna peste frisca incalzita. Se amesteca incet pana se topeste ciocolata si devine cremoasa. Se toarna in tava peste prajitura racita. Se mai pune apoi la frigider pentru 30 de minute.
Cand s-a racit se scoate din tava si se taie in patratele. Am constatat ca prajitura devine mai buna pe zi ce trece 🙂 . Prajitura are un gust mai aparte, este destul de bogata in arome, combinand saratul cu dulcele. Din aceasta cauza pentru mine un patratel ajungea pe post de desert. Am pastrat si glazura de ciocolata si am turnat extra la fiecare farfurie. S-a dus cura de slabire, dar a meritat fiecare gram, we only live once 😛

 

 

 

  • What to eat in Barcelona ?

    RO Ce se poate manca bun in Barcelona? Una din primele intrebari pe care mi le-am pus cand…
  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
  • Tarta rustica cu afine

    RO Un desert de vara, usor de facut [cum altfel] un fel de tarta gallete care se poate ump…
Load More Related Articles
  • Barcelona travel

    RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…
  • What to eat in Barcelona ?

    RO Ce se poate manca bun in Barcelona? Una din primele intrebari pe care mi le-am pus cand…
  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
Load More By DianaSa
  • Tarta rustica cu afine

    RO Un desert de vara, usor de facut [cum altfel] un fel de tarta gallete care se poate ump…
  • Clafoutis cu visine

    RO Despre Clafoutis am tot auzit in ultima vreme, si am constatat cu bucurie ca aceasta pr…
  • Cookies cu unt de arahide

    RO E timpul pentru o noua reteta de desert cu unt de arahide. Din nou, este super-simplu d…
Load More In Desserts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Barcelona travel

RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…