Prajitura cu bezea si glazura de ciocolata

Uneori ma apuca nostalgia si incerc sa-mi aduc aminte de retetele copilariei. Am cautat toata saptamana trecuta o reteta de prajitura facuta de bunica mea. Nu am gasit-o, dar in schimb am dat peste bunatatea asta. Asemanatoare, mega buna la gust si super usor de facut. Mai jos cat, ce si cum.


INGREDIENTE


– pt blat:

– 6 galbenusuri;

– 1 cana de zahar;

– 1 cana de lapte;

– 3 linguri de ulei;

– 3 linguri de cacao;

– 1 praf de copt;

– 1 cana de faina;

– pt crema de bezea:

– 3 albusuri;

– 9 linguri de zahar;

– glazura de deasupra:

– ciocolata de menaj cu frisca lichida.

MOD DE PREPARARE

Prima data se face blatul. Se amesteca ingredientele in ordinea de mai sus si se pune la copt intr-o tava de copt dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt.

Cand este aproape gata, se scoate si se pune crema de bezea deasupra.

Crema de bezea se face din cele 3 albusuri, batute bine, in care se adauga 9 linguri de zahar. Cand albusurile batute sunt tari si stau bine pe pozitie, sunt gata.

Apoi se da aluatul acoperit cu crema de bezea, pentru inca 10 minute la cuptor. Cand bezeaua isi schimba culoarea se scoate din cuptor.

Glazura de ciocolata se face in modul clasic, din putina frisca lichida incalzita in care se topeste ciocolata de menaj. Eu am folosit aproape o tableta de la Lidl, dar eu am o mica obsesie cu glazura de ciocolata. Cand e cremoasa se toarna peste bezea si se lasa la racit.

Cand este gata se taie in patratele si se mananca. Nu trebuie sa spun asta de doua ori…pentru ca se va manca rapid :))) Enjoy!

ingrediente prajitura, cacao,
albusuri de ou, bezea din albusuri,
prajitura cu bezea, glazura de ciocolata,
prajitura cu ciocolata, desert delicios,
glazura de ciocolata, prajitura cu bezea,
desert delicios, glazura de ciocolata,
prajitura cu ciocolata, desert delicios,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *