Home Food trips Prin Florenţa

Prin Florenţa

5 min read
0
0
133

Am inceput anul 2016 cu o excursie in Italia, mai precis la Florenta. Primul trip in Italia de altfel. Florenta, oraşul Renasterii, cred ca e un “must” pe lista obiectivelor de vizitat pentru un pasionat de arta…ca mine :). Pe langa orasul incarcat de istorie, si de locatii spectaculoase, zona Toscanei este la randul ei un spectacol in sine. Toate peisajele din filme se gasesc acolo, ajungi in faza în care îti zici : “vand tot acasa si imi iau o vie/plantatie de maslini aici” :)) Dar deviez… deci sa vorbesc si despre experienţa culinara pe care am avut-o acolo.
Ziua 1:Restaurantul 1, destul de dragut, cochet, tipic italian, mese mici, cafele mici si tari…si un meniu super scump. Mancarea destul de putin impreisonanta pentru preturile de acolo. Am plecat dezamagiti si infometati si cu vreo 40 de euro mai saraci. Am luat risotto cu fructe de mare si o portie de tagliatelle cu zucchini. Nu au fost rele dar nici extraordinare.
Ziua 2: ca sa nu repetam greselile din ziua precedenta, am trecut pe mancare…stradala. Nu poti sa dai gres cu ea. Totul e mega bun, rapid, proaspat, feluri simple si gustoase, preturi acceptabile si poti incerca mai multe gustari specifice. Noi am optat pentru magnificele panini, care sunt de fapt sandviciuri…dar sunt delicioase, cu ingrediente proaspete, de la paine pana la mezeluri, branzeturi si legumele folosite. Se pot face combinatii nenumarate si in multe locatii primesti un pahar de vin la fel de bun.
Ziua 3: mai invatati cu “osteriile” si “trattoriile” locale am atacat si gelato-ul :), inghetata lor magnifica, care a fost delicioasa, din toate locatiile de unde am luat-o. O sa mentionez doar una din ele, Gelateria “La Carraia” teoretic si practic cea mai buna din Florenta, inghetata delicioasa in cupe gigant, de fapt lopeti uriase de inghetata 🙂 in toate sortimentele posibile. Link aici : www.lacarraiagroup.eu
Ziua 4 si 5 : am continuat experienta cu fructe de mare si pizza. Pizza aici este muuult mai simpla decat cele cu care suntem obisnuiti de pizzeriile din Romania. Si mult mai buna, se simt mai bine ingredientele si sunt mult mai usor de digerat. Am luat o pizza clasica…Margherita, langa un pahar din cel mai bun vin rosė baut vreodata, sub soarele toscan…ce poti sa vrei mai mult.
Inchei cu o masa la Pisa, cu paste cu somon si un peste spada la cuptor. Marea e aproape, deci este sigur ca ingredientle sunt fresh si se si simte.
Ca sa fac un rezumat, mancare super buna in Florenta, parerea mea este ca trebuie incercate mancarurile specifice, care sunt la ele acasa acolo, gusturile sunt diferite si prezinta o cu totul alta experienta decat cele de aici. Totul e mai usor. Mancarea stradala si gelato sunt preferatele mele, insotite de un pahar de vin…as putea trai 1000 de ani asa!

Cateva poze din aceasta vacanta:

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Load More Related Articles
  • Quiche cu somon fumée si broccoli

    Sunt total fascinata de retetele de quiche sau tarte. Mi se pare genial cat de simplu si r…
  • Un pranz dulce-sarat-picant

    Imi plac listele si planurile, imi dau feel-ul de [falsa] siguranta, asa ca “ma orga…
  • Conopida la cuptor

    Cred ca toata lumea stie de conopida la cuptor. Sau cel putin am trait cu aceasta impresie…
Load More By DianaSa
  • De prin Garana

    Garana fara Jazz, pentru mine, este mult mai faina. Am mers de multe ori, primavara, toamn…
  • De prin Amsterdam

    Despre Amsterdam cred ca stie toata lumea. Nu mai e nici un secret legat de modul ” …
  • De prin Delta Dunării

    Delta Dunarii era pe lista locurilor de vizitat de ceva vreme.  Despre drumul pana acolo, …
Load More In Food trips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Quiche cu somon fumée si broccoli

Sunt total fascinata de retetele de quiche sau tarte. Mi se pare genial cat de simplu si r…