Home Food trips Prin Florenţa

Prin Florenţa

5 min read
0
0
428

Am inceput anul 2016 cu o excursie in Italia, mai precis la Florenta. Primul trip in Italia de altfel. Florenta, oraşul Renasterii, cred ca e un “must” pe lista obiectivelor de vizitat pentru un pasionat de arta…ca mine :). Pe langa orasul incarcat de istorie, si de locatii spectaculoase, zona Toscanei este la randul ei un spectacol in sine. Toate peisajele din filme se gasesc acolo, ajungi in faza în care îti zici : “vand tot acasa si imi iau o vie/plantatie de maslini aici” :)) Dar deviez… deci sa vorbesc si despre experienţa culinara pe care am avut-o acolo.
Ziua 1:Restaurantul 1, destul de dragut, cochet, tipic italian, mese mici, cafele mici si tari…si un meniu super scump. Mancarea destul de putin impreisonanta pentru preturile de acolo. Am plecat dezamagiti si infometati si cu vreo 40 de euro mai saraci. Am luat risotto cu fructe de mare si o portie de tagliatelle cu zucchini. Nu au fost rele dar nici extraordinare.
Ziua 2: ca sa nu repetam greselile din ziua precedenta, am trecut pe mancare…stradala. Nu poti sa dai gres cu ea. Totul e mega bun, rapid, proaspat, feluri simple si gustoase, preturi acceptabile si poti incerca mai multe gustari specifice. Noi am optat pentru magnificele panini, care sunt de fapt sandviciuri…dar sunt delicioase, cu ingrediente proaspete, de la paine pana la mezeluri, branzeturi si legumele folosite. Se pot face combinatii nenumarate si in multe locatii primesti un pahar de vin la fel de bun.
Ziua 3: mai invatati cu “osteriile” si “trattoriile” locale am atacat si gelato-ul :), inghetata lor magnifica, care a fost delicioasa, din toate locatiile de unde am luat-o. O sa mentionez doar una din ele, Gelateria “La Carraia” teoretic si practic cea mai buna din Florenta, inghetata delicioasa in cupe gigant, de fapt lopeti uriase de inghetata 🙂 in toate sortimentele posibile. Link aici : www.lacarraiagroup.eu
Ziua 4 si 5 : am continuat experienta cu fructe de mare si pizza. Pizza aici este muuult mai simpla decat cele cu care suntem obisnuiti de pizzeriile din Romania. Si mult mai buna, se simt mai bine ingredientele si sunt mult mai usor de digerat. Am luat o pizza clasica…Margherita, langa un pahar din cel mai bun vin rosė baut vreodata, sub soarele toscan…ce poti sa vrei mai mult.
Inchei cu o masa la Pisa, cu paste cu somon si un peste spada la cuptor. Marea e aproape, deci este sigur ca ingredientle sunt fresh si se si simte.
Ca sa fac un rezumat, mancare super buna in Florenta, parerea mea este ca trebuie incercate mancarurile specifice, care sunt la ele acasa acolo, gusturile sunt diferite si prezinta o cu totul alta experienta decat cele de aici. Totul e mai usor. Mancarea stradala si gelato sunt preferatele mele, insotite de un pahar de vin…as putea trai 1000 de ani asa!

Cateva poze din aceasta vacanta:

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

  • Supa crema de rosii

    RO Bucataria mea a fost invadata de rosii zilele trecute. Grasune si coapte, nu am mai put…
  • Guacamole cu naut picant

    Nu mai este nici un secret ca am o pasiune mistuitoare pentru avocado 🙂 . Mai fac fixatii …
  • Piadina

    Mi se intampla uneori sa amestec influente din mai multe bucatarii ale lumii, si sa-mi ias…
Load More Related Articles
  • Fasole verde cu sos din unt de arahide

    RO Ca o placa stricata, tot asa insist si eu cu untul de arahide 🙂 . Urmeaza o reteta vazu…
  • Supa crema de rosii

    RO Bucataria mea a fost invadata de rosii zilele trecute. Grasune si coapte, nu am mai put…
  • Brugge Food

    Ca si in excursiile anterioare, si in Brugge mi-am dedicat o parte din timp [si din bani 🙂…
Load More By DianaSa
  • Brugge Food

    Ca si in excursiile anterioare, si in Brugge mi-am dedicat o parte din timp [si din bani 🙂…
  • Prin Brugge

    Am inceput sezonul de tripuri mai incet anul acesta, cu vreo doua city break-uri. Unul in …
  • De prin Praga

    Despre Praga as putea vorbi intr-una. Este a doua oara cand mergem si a fost o experienta …
Load More In Food trips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Fasole verde cu sos din unt de arahide

RO Ca o placa stricata, tot asa insist si eu cu untul de arahide 🙂 . Urmeaza o reteta vazu…