Home Food trips Prin Praga

Prin Praga

5 min read
0
0
135

Desi a trecut mai bine de un an de la excursia din Praga, imi aduc aminte destul de bine aceasta experienta.

A fost, ca orice trip asteptat cu nerabdare, o aventura. Chiar daca am stat relativ putin ( 5 zile) au fost zile pline, in mare ne-am atins obiectivele, am umplut aparatul de poze si stomacul de mancaruri delicioase si bere super buna. Am avut grija ca fiecare tur prin oras sa includa si un pub/berarie/birtuz cu un milion de feluri de bere si gustari pe masura.

Dintre preparatele incercate, am facut o pasiune pentru branza pe care o servesc alaturi de bere. Acest fel de mancare e pregatit in bere si merge de minune langa bere. De obicei e format dintr-un soi de branza moale, condimentata mai picant, coapta la cuptor cu bereee, impreuna cu  o paine prajita in unt si un ardei iute murat langa. Fiecare berarie are propriul stil de a pregati aceasta gustare, ca sa se potriveasca mai bine cu felul de bere preparat de ei ( peste tot am gasit berea casei, fiecare locatie isi prepara berea proprie, am vazut chiar si intr-o statie de metrou o berarie).

Printre locatiile memorabile, am fost intr-un loc numit Muzeul Berii : Beer Museum www.praguebeermuseum.com, aici se gasesc mai multe soiuri de bere, si poti sa le incerci pe rand in ture de cate 10 pahare, mici de 100ml. Primesti o descriere la fiecare pahar..si mai apoi iti poti alege berea preferata…daca mai poti. Evident ca nu lipseste gustarea cu branza, pe care nu am ezitat sa o comand.

Apoi am fost intr-una din cele mai vechi berarii din Praga, U fleku : en.ufleku.cz care functioneaza ca o masinarie perfecta de turnat bere in paharele turistilor. Pe langa decorul neschimbat de acum 600 de ani (cu mese lungi de lemn, te simti ca intr-un han), niste tipi cu tavi cat roata carului, pline cu halbe de bere se plimba neobositi printre clienti. E suficient sa alegi berea si ai si primit-o. Specialitatea lor e berea neagra.

Printre alte opriri s-a numarat una la Resaturantul Kozel, unde berea casei era evident Kozel, iar pe langa bere, de data asta am comandat o supa crema de ciuperci in paine. A fost mega buna si o schimbare binevenita dupa dieta de 3 zile cu branzeturi.

Nu am putut rata fabrica Staropramen si restaurantul aferent. Aici am revenit la meniul normal si am incercat si felul lor de branza de bere, care s-a dovedit a fi si cea mai “mirositoare” dar de altfel delicioasa.

Preturile nu sunt exagerate, este destul de accesibil pentru un vizitator care vrea sa incerce putin din aromele locale, in plus ne-am facut plinul de bere…pe 3 saptamani cred :))

Mai jos o selectie cu cateva imagini din tona de poze facute acolo:

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • Quiche cu somon fumée si broccoli

    Sunt total fascinata de retetele de quiche sau tarte. Mi se pare genial cat de simplu si r…
  • De prin Amsterdam

    Despre Amsterdam cred ca stie toata lumea. Nu mai e nici un secret legat de modul ” …
  • Salted caramel cheesecakes

    Pe caldura asta am evitat orice urma de foc in bucatarie. Cand a venit pofta de dulce a tr…
Load More Related Articles
  • Quiche cu somon fumée si broccoli

    Sunt total fascinata de retetele de quiche sau tarte. Mi se pare genial cat de simplu si r…
  • Un pranz dulce-sarat-picant

    Imi plac listele si planurile, imi dau feel-ul de [falsa] siguranta, asa ca “ma orga…
  • Conopida la cuptor

    Cred ca toata lumea stie de conopida la cuptor. Sau cel putin am trait cu aceasta impresie…
Load More By DianaSa
  • De prin Garana

    Garana fara Jazz, pentru mine, este mult mai faina. Am mers de multe ori, primavara, toamn…
  • De prin Amsterdam

    Despre Amsterdam cred ca stie toata lumea. Nu mai e nici un secret legat de modul ” …
  • De prin Delta Dunării

    Delta Dunarii era pe lista locurilor de vizitat de ceva vreme.  Despre drumul pana acolo, …
Load More In Food trips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Quiche cu somon fumée si broccoli

Sunt total fascinata de retetele de quiche sau tarte. Mi se pare genial cat de simplu si r…