Home Main courses Pulled pork sandwich

Pulled pork sandwich

7 min read
0
0
99

[RO]


Unul din sandwich-urile mele preferate, daca pot sa-l numesc sandwich, este acesta: cu carne de porc fasii, sos de rosii, ceapa caramelizata, cascaval felii si rosii proaspete. Pe langa am mai facut si o frigaruie cu varza de bruxelles, coapta la cuptor.

Ingredientele sunt cam cele enumerate mai sus, evident se pot face alte combinatii, dar starul principal este carnea de porc fasii. M-am inspirat din retetele americane de “pulled pork sandwich”, iar la carnea de porc, eu am folosit un cotlet de data asta, dar am mai facut si cu pulpa si iese la fel de bun. Am acoperit carnea cu un strat de condimente compus din: sare, piper, boia dulce, praf de usturoi, putin praf de chilli, praf de ghimbir si putin zahar brun. Am pus-o intr-o tava, unde am pus putin ulei si am turnat cam o doza de bere bruna. Am acoperit cu folie de luminiu si am dat-o la cuptor pentru 3 ore.  Dupa 3 ore carnea trebuie sa se desprinda usor, si se poate sfasia cu doua furculite, in parti mici, cat sa fie usor de mestecat.
Intr-o craticioara, am dinstuit putin praz cu unt, si am adaugat peste bucatelele de carne, si felia de cascaval, am acoperit cu un capac si am lasat sa se topeasca putin.
Varza de Bruxelles am pregatit-o tot la cuptor, intr-o tava, am curatat-o de frunzele exterioare, am stropit-o cu ulei de masline, otet balsamic, sare si piper, si am lasat-o la rumenit, cam 20-30 de minute. Depinde de cuptor, e gata cand a inceput sa prinda crusta pe unele parti.
Cand a fost gata am inceput asamblarea sandwich-ului. Feliile de briosa se pot praji putin pe interior, pe prima, cea de jos am pus putin sos de rosii, si putin mustar, am adaugat carnea din craticioara, cu cascavalul deasupra, si inca 2 rondele de rosii.  Pe briosa de sus, capacul, am pus doar putin mustar, si gata. Langa am servit varza de Bruxelles pe un bat, ca o frigaruie.
Este un sandwich satios, te satura in mod cert, si poate fi servit si ca pranz si ca cina, depinde cat de grea a fost ziua respectiva 🙂 .

[EN]


The Pulled Pork Sandwich is one of my favourite way to create a sandwich. It’s inspired by the american recipes, with some add-ons of mine, like Brussel sprouts and the fried leek.
The main ingredient is the pork meat, I’ve used an entire piece of pork steak, covered in a dry rub like: salt, pepper, sweet pepper, garlic powder, some chilli powder, ginger powder and a little brown sugar. Then I’ve placed it in a tray with some oil and a can of dark beer, covered it with aluminium foil and put it in the oven for about hours. When it’s done the meat will be soo tender that it can be separated with two forks.
The Brussel sprouts, I’ve also prepared in the oven, with a drizzle of olive oil, balsamic vinegar and some salt&pepper. It’s done when the outside is a little bit roasted.
In a tiny pan I’ve melted some butter, added some leek, and the pulled pork meat with a slice of cheese on top. Covered and left it a bit for the cheese to melt. When it was done I have started assembling the sandwich.
On the first slice of the buns I’ve added some tomato ketchup, with some mustard, then the combo meat-leek-cheese, and two slices of tomato and the top of the buns with some mustard on. Near I’ve placed the Brussel sprouts on a skewer, because everything taste better on a stick.
It’s a hearty sandwich, it can be eaten for lunch or for dinner, depending on how hard the day was : ) . Either way it a delicious and nourishing meal. Enjoy!

porc la cuptor, porc fasiivarza de bruxelles la cuptor, otet balsamicsandwich cu carne de porc, varza de bruxellessandwich gustos, varza de bruxelles la cuptor

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • Taitei thai cu pui, broccoli si susan

    RO In sfarsit a trecut canicula, cel putin pentru 3-4 zile, si am profitat de acest respir…
  • Salted caramel cheesecakes

    Pe caldura asta am evitat orice urma de foc in bucatarie. Cand a venit pofta de dulce a tr…
  • Saratele – 3 way

    RO Ce poti face cu aluat congelat si niste seminte de susan? Multe chestii interesante for…
Load More Related Articles
  • I’m a geek in my heart

    Sfarsitul acestui an e plin de science fiction-uri de calitate, ceea ce ma bucura peste ma…
  • De la Food Festival la Scotland Yard

    Dupa cum cred ca deja stie tot omul din Timisoara, in acest weekend / Joi-Duminica / a fos…
  • September’s Terrors

    Septembrie se anunta a fi o luna horror…nu numai pentru ca a venit toamna, a inceput…
Load More By DianaSa
  • Shepherd’s Pie

    RO Inca o reteta inspirata din bucataria englezeasca, destul de simplu de facut si cu un g…
  • Piept de pui cu sos picant de cirese

    RO Continui cu o reteta inspirata din fructele proaspete de sezon, care au impanzit tarabe…
  • Pizza, my way

    RO De ce sa-ti faci singur pizza acasa ??? Ma gandesc ca multi se intreaba, adica e asa de…
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

I’m a geek in my heart

Sfarsitul acestui an e plin de science fiction-uri de calitate, ceea ce ma bucura peste ma…